Styr på sagerne – eller? – Juli 2015 Indkomstrapport

topban

Endnu engang er det på tide med en indkomsrapport her på siden. Julis sommerdage, eller hvad det nu endte med at blive, er et overstået kapitel, og da jeg (igen) har været på ferie i starten af august, har jeg først fået tid til at skrive rapporten her en tredjedel inde i måneden.

Dog håber jeg stadig, du har mod på at følge med, selvom det engang imellem lige tager et par ekstra dage for mig at få tid til at samle tankerne og overblikket over den seneste måned.

Støv på hjernen

Sommermånederne her har mildest talt været en rodet affære. Selvom jeg har haft en god portion tid nu til bl.a. at finde et nyt projekt at kaste mig over, hvilket jeg også skrev en del om i sidste månedsrapport, er der ikke kommet noget nyt på det område.

Der har generelt været sommerferie over tangenterne, og først nu er jeg begyndt at få lidt mere fokus på det hele.

Først og fremmest har jeg måtte vinke farvel til mit kontor, hvilket jeg kan mærke på ingen måde har været en positiv oplevelse.

Jeg er tilbage ved kun at have en brøkdel af min stue som kontorplads, og det er på ingen måde optimalt. Det fik jeg oplevet nok af første halvdel af 2014, og det var bestemt ikke en positiv oplevelse.

Jeg ender med at drive mig selv til vanvid ved at sidde hjemme og arbejde. Så derfor er jeg også i fuld gang med at lede efter en ny kontorplads, så jeg kan få mig en ny base.

Selvom det at kunne sidde og arbejde i sine boxershorts hjemmefra sofaen lyder som en drøm for mange, så kan jeg kun råde folk til ikke at hoppe på den deal. Det er ok de første 4-5 dage, men så begynder man også at blive træt af ikke at komme ud og se andre mennesker.

Så medmindre man ikke har et virkelig stærkt socialt liv med aftaler hver eneste dag (surprise, i don’t), kan jeg ikke anbefale denne model. Og især ikke hvis man ikke har et decideret hjemmekontor at smutte ind på.

Der er ikke fundet nogen løsning på kontorproblemet endnu, men jeg håber, at der ikke går så lang tid, før der er noget på krogen, som både passer med lokation, pris osv. Det er nemt nok at finde ledige lokaler, men det er bare sjældent, alle ting spiller samme melodi.

Så ja, der har været lidt rodet på det praktiske plan. Måske er det også derfor, jeg ikke har fundet et nyt projekt at kaste mig over endnu, fordi der har været fokus på så meget andet.

Ferie, ferie og atter ferie

Ja, jeg har igen været på ferie her i starten af august måned. Tre gange har jeg været en uge af sted siden maj måned, og det er i de øjeblikke, jeg virkelig mærker friheden og glæden ved at lave det, som jeg laver.

At kunne vælge frit ud fra alle dagene i kalderen er en af de ultimative frihedsoplevelser. “Skal vi på ferie? Super, du vælger bare en uge, så hopper jeg med!”

Det har helt klart været en positiv oplevelse bare at kunne snuppe en uge her og der i løbet af sommeren, hvor det har passet ind i de øvrige rejsedeltageres kalender.

Selvfølgelig betyder det også mindre tid til at arbejde, men i løbet af de sidste par måneder er det faktisk, når jeg har været på ferie i udlandet, de bedste ideer er kommet til mig.

Og når jeg vender hjem igen, er jeg sprængfyldt med energi for at komme til computeren og kaste mig over de ideer, som jeg har fået, mens jeg har været af sted.

Jeg vendte hjem i går fra min anden ferie til Kreta i år, og som det ser ud lige nu, er der ikke flere ture planlagt foreløbigt. Man kan selvfølgelig aldrig vide, hvad der pludselig opstår, men som udgangspunkt er der ikke mere på plakaten på den front. Min trofaste rejsemakker (min kæreste Louie) er også blevet fuldtidsbeskæftiget, så det giver hende lidt mindre spillerum til bare at tage af sted.

Men det er på en måde også super, for så kan jeg komme i gang med at få skabt lidt struktur i knolden, hvor lang tid det så end måtte tage.

En del af noget større forhåbentlig

Noget, som jeg går og drømmer lidt om, er at kaste mig ud i noget lidt større og lidt mere ambitiøst, end hvad jeg hidtil har rodet med.

Inspireret af bl.a. Jens Jakob Andersen, der pt. har målet om at skabe verdens største platform for løbesko med sin side RunRepeat.com, har jeg fået øjnene op for, at man ikke nødvendigvis kun bør sigte efter at lave små projekter. Ambitionerne må gerne være høje, man må gerne tro på sig selv og sine egne projekter, og hvorfor ikke tænke på verden som sit marked i stedet for at nøjes med Danmark?

Jeg har så småt fået blod på tanden for at kaste mig over noget, hvor ambitionerne er skaleret op med 10, 20 eller 100.

1000 kroner om måneden kunne være fint, men 100.000 kroner om måneden ville være lifechanging. Og kan man lave det ene, hvilket jeg efterhånden har fået bevist, så kan man vel også lave det andet.

Og jeg er ikke bleg for, at det måske sker som en del af et team. Mange af de succesrige historier, jeg falder over her og der, har der været et team bag. Selvfølgelig er Jens Jakob et kongeeksempel på, at man også kan styre hele klaveret selv og nøjes med at outsource, men hans tidligere projekter har blandt andet været et par succesfulde webshops, og de er alle startet op som et team.

Jeg kan mærke en smule blod på tanden for at opleve hele den der startup feeling, som så fint illustreres på det store lærred af bl.a. The Social Network og Silicon Valley, der måske lige viser det på en lidt skæv måde, som stadig rammer samme feeling.

Og nu hvor mit konsulentarbejde kan klares med få timer om måneden og den passive indtægt er både høj (i mine øjne) og stabil, er det måske det perfekte tidspunkt at opsøge denne mulighed.

Et podcast er blevet født

En af de ting, jeg dog har fået lavet i juli måned, er, at jeg har fået søsat mit nye podcast Digital Levevej. Har du endnu ikke hørt første episode med Martin Hjort, der tjener omkring 2.000 kroner om måneden på affiliate marketing, og som har ambitioner for meget mere, kan du høre det her.

Jeg har snøren ude hos en håndfuld spændende mennesker, der dog alle lige har lidt kom-i-gang-igen-oven-på-sommerferien travlt, men som alle har meldt positivt tilbage om, at de gerne vil være med, når kalenderen igen er på vanligt niveau.

Målet med podcastet er at snakke med spændende mennesker, der på en eller anden måde tjener penge online, og som har lyst til at snakke og fortælle om, hvordan de har båret sig ad. Der er intet krav om, at de skal leve af deres online indtægt, men der må gerne være ambitioner om det, ligesom første gæst, Martin, er et godt eksempel på.

Affiliate DM 2015

Som tidligere nævnt er affiliate DM 2015 så småt begyndt, og jeg har tilmeldt mig med et domæne, men uden en ide til et site.

Jeg har ikke mistet håbet endnu, jeg har bare ikke fundet den rette vinkel/niche til sitet, som jeg kan se mig selv kaste mig over på den lange bane, hvilket denne udgave af affiliate DM har kridtet op til.

Lige så snart jeg kommer på noget, skal jeg nok give lyd fra mig herinde. Igen, der har bare været støv på hjernen i et stykke tid, og det føles som om, kreativiteten er sendt på kurophold og daser i spa-badet.

Min indkomst i juli 2015

 • Sanderg.dk
  • Affiliate: 9.870 kroner
  • Adsense: 0 kroner
  • Total: 9.870 kroner
 • Konsulenttimer
  • Total: 3.000 kroner
 • Tekster
  • Total: 3.570 kroner
 • I alt
  • Affiliate: 9.870 kroner (-3.094,96 kroner)
  • Adsense: 0 kroner (-37,34 kroner)
  • Konsulent: 3.000 kroner (+3.000 kroner)
  • Tekster: 3.570 kroner (+1.990 kroner)
   • I alt totalt: 16.440 kroner (+1.857,70 kroner)

 

En forøgelse i forhold til sidste måned, så langt så godt.

Jeg håber ikke, denne indkomstrapport har været alt for personlig og ikke-online-indkomst-vinklet for din smag, men jeg ser også denne månedlige status som et sted, hvor jeg kan kigge tilbage på den sidste måned generelt og se, hvordan og hvorledes ting på alle planer har udviklet sig.

Hvad august måned bringer, ud over et par faste konsulenttimer, er ikke til at sige endnu. Jeg håber dog på, jeg har fundet en løsning på kontorområdet, så efteråret ikke skal bruges på at fuldføre den mission.

Ellers så snakkes vi jo bare ved. Som altid kan du fange mig på G+, Twitter, via mail (erzael(at)gmail.com) eller herinde, hvis du føler for det.

Cheers,
Sander

Sander

Hej! Mit navn er Sander Grønlund, og her på siden blogger jeg hovedsagligt om det at skabe en online indkomst. Hver måned udgiver jeg månedsrapporter med min indtægt, så du kan følge med i og lade dig inspirere af at se mine tal - 100% uden filter.

9 thoughts on “Styr på sagerne – eller? – Juli 2015 Indkomstrapport

  1. Lørdag er desværre ikke ledig for mig , men vil gerne snart lægge vejen forbi Valby igen! 😉

   Har godt læst Lasses indlæg, og det giver super god mening, nu hvor jeg overvejer fremtiden 🙂

 1. En stigning i indkomst fra sidste måned med ferie på programmet er meget godt gået synes jeg.

  Jeg er nysgerrig over at høre om de 10.000 kr. du tjener på affiliate her på sitet. Er der et indlæg hvor man kan læse lidt om det? 🙂

 2. Helt på linje med Anton.

  Synes virkelig det er flot at du laver de 10k her på siden.

  Går ud fra at det primært er hosting og domæner du sælger? Eller er jeg helt galt på den?

 3. Hej Sander, jeg er ny mht. at tjene penge på nettet, og din blog her har været super brugbar – så mange tak for det 🙂
  En af de ting jeg kæmper lidt med, er om jeg skal oprette et firma eller køre det personligt. Hvad har du gjort? Har du et firma til dine affiliate projekter? Hvis nej, hvad gør man så mht. at føre regnskab, betale skat, osv. som person?
  På forhånd tak, håber du kan hjælpe!

  1. Hej Mark!

   Da min årlige omsætning kom over de 50.000 kroner på et år, fik jeg et momsnummer (en enkeltmandsvirksomhed), som man skal, hvis man omsætter for mere end 50k om året. Så jeg har mit eget firma, hvor jeg kører alt igennem.

   Angående regnskabet kan jeg anbefale dig at bruge Billys Billing. Alternativt er der også Dinero, som er gratis, hvor man så betaler for nogle premium features.

   Dbh,
   Sander

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *