Sex domæner, AlQaeda og en hilsen fra en amerikansk advokat

Dengang jeg startede med at tjene penge på nettet, der var jeg nok omkring de 12-13 år gammel tror jeg.  Så vidt jeg kan huske, så tjente jeg nogle af de første penge på nettet ved at sælge et gratis template videre igennem et online community, som der nu er lukket ned. Jeg downloadede det gratis igennem et dansk forum, og solgte det videre for $20. Enkelt.

Selvom tingene gik lidt langsommere dengang, og selvom beløbene ikke var særligt høje, så var der stadig en eller anden charme ved at tjene penge på den måde. Jeg synes, jeg var meget mere kreativ dengang i forhold til at finde på måder at tjene penge på.

Efter jeg havde tjent lidt håndøre igennem det salg, så gik jeg også i gang med at flippe domænenavne. Forleden sad jeg og kiggede nogle af dem igennem, og jeg kunne blandt andet se, at jeg havde ejet et .DE domæne på et enkelt bogstav. Det havde sikkert bragt en del ind den dag i dag.

Dertil kommer der også andre navne, som jeg den dag i dag godt kan forstå, andre ikke ville købe. Navne som omasex.info (til mit forsvar skal det siges, jeg ikke vidste, hvad oma betød dengang – du kan selv Google oma sex, hvis du er interesseret i at finde ud af det), fire.bz og ideposit.org. Et navn som jeg senere hen skulle fortryde at have købt, da jeg kort efter modtog et kilometer langt brev fra en advokat. Anede ikke noget om varemærker i domænenavne dengang, så det var noget af en overraskelse, og noget som gjorde mine forældre meget nervøse. Det hele endte dog godt, da jeg fik overdraget domænenavnet til dem.

Og hvorfor jeg købte det, skal jeg ikke kunne sige, men jeg nåede da også i min fart at snappe domænet AlQaeda.eu. Jeg ved ikke, om jeg regnede med at tjene kassen på det, hvis de en dag skulle gå ind på det europæiske marked..

alqu

Efter det lille stunt med en stor amerikansk bank, så var jeg færdig med at flippe domænenavne på det tidspunkt. Dog kan jeg huske, at jeg begyndte at lege med proxy sider omkring det tidspunkt, og det lykkedes mig at sælge en proxy side for $80, da jeg kunne vise et Adsense screenshot af en god indtjening. Dog var det mig selv, der havde klikket så mange penge ind, så det er ikke et salg, jeg er synderlig stolt af i dag. Dog den første og sidste gang, jeg har solgt katten i sækken.

wot
w0t.us – en af mine utallige proxy sider.

Derefter begyndte jeg at tilbyde diverse services igennem Digitalpoint, som jeg spenderede meget tid på dengang. Jeg lavede blandt andet logoer med mine skrabede Photoshop skills, og jeg oversatte små hjemmesider til dansk, hvilket faktisk gav fine beløb dengang. Det var inden, jeg var kommet på Amino og ord som CVR, moms og SEO var stadig vildt fremmede for mig.

Det hele kørte bare igennem de her store internationale communities, hvor man skrabede så meget til sig, som man nu engang kunne.

dp

Efter længere tid med de her små beløb, så begyndte jeg at få øjnene op for Amino, og jeg begyndte at tjene lidt flere penge på nettet. Jeg fik blandt andet øjnene op for det danske marked, hvor man også kunne tjene penge online. Indtil da troede jeg kun, at det med at tjene penge på nettet var noget, der var forbeholdt amerikanske hjemmesider og det internationale marked. Men i lille bitte Danmark kunne man altså også tjene penge online.

Og jeg fik sparket min online succes i gang ved at hoppe med på den irriterende Facebook bølge, der kørte tilbage i 2011. Der var de her irriterende sider, hvor man skulle synes godt om, før man fik lov til at se et eller andet ligegyldigt indhold med en fangende overskrift. Hurtigt kunne man lave Facebook sider med mange tusinde fans, fordi de her snebolde hurtigt begyndte at rulle.

På den måde fik jeg i sommerferien 2011, hvor det var på sit højeste, tjent et sted mellem 200 og 400 euro pr. måned, tre måneder i streg. Efter det begyndte det at gå ned af bakke, da de her sider blev stoppet af Facebook.

sen1

Det førte mig så videre ind i reklameverdenen, og jeg fik åbnet mine øjne for Adsense, hvor mit første forsøg i den boldgade var siden billige-blomster.dk, som jeg på en eller anden måde fik tjent omkring 50-100 kroner om måneden på, og senere fik solgt for 800 kroner, så vidt jeg husker. Det sparkede så gang i mange flere sider, og i dag har jeg en del af denne slags, samt et par affiliate sider.

Det var en længere gennemgang af min historie om at tjene penge på nettet. Men når jeg kigger tilbage på alt det forskellige, jeg har lavet – (og bare rolig, jeg har også været igennem alle de billige e-bøger, der lovede guld og grønne skove) – så savner jeg sgu lidt den kreativitet, som jeg føler, jeg har mistet.

Nu handler det for mig primært om at kaste den rigtig dårlige affiliate side efter den anden i søen, og så håbe på, at der er en af dem, der fanger noget. Det er ikke en særlig interessant måde at tjene penge på, og det er langt fra lige så spændende, som det var dengang, hvor man jublede over de første rigtige $3 på Adsense og det første logo, som man fik solgt.

Og det her indlæg skulle egentlig ikke bidrage med noget, men mere fungere som en øjenåbner for mig selv om, at det ikke er sjovt at lave kedelige ting, som jeg faktisk bruger det meste af min tid på. Og det kan være, at det var det her indlæg, der skulle til, før jeg kunne finde gnisten ved at tjene penge online igen. Jeg elsker at tjene penge på nettet, men hvis det ikke er sjovt og spændende, så er der ikke meget ved det.

Jeg ved ikke, om du kan bruge det til noget. Men jeg håber da, at du har kunne smile lidt af mine indtil videre  korte karriere online. Hvis du har lyst, så vil jeg da meget gerne høre lidt om, hvordan du kom i gang med at tjene penge på nettet i tidernes morgen. Smid meget gerne din historie herunder.

Psst – jeg tør vædde med, at du allerede har Googlet ‘oma sex’ – jeg undskylder med, at jeg ikke anede, hvad det betød på daværende tidspunkt. En venlig person gjorde mig opmærksom på det, da jeg en dag forsøgte at sælge det på en af mine flipping listings… Derefter opgav jeg håbet med at få det solgt. Dog kan jeg se, at det er optaget den dag i dag, så jeg har ikke været den eneste, der har set lyset i det domæne 😉

Sander

Sander Grønlund - Iværksætter, blogger og tænker.

6 thoughts on “Sex domæner, AlQaeda og en hilsen fra en amerikansk advokat

 1. Sjov historie, så har du da været godt igang i lang tid . Da jeg var 12-13 var det nok nærmere at spille css fremfor at lave hjemmesider 🙂

  Haha da jeg læste du har nok allerede søgt efter “Oma Sex”. Det var skam også det første jeg gjorde 🙂

  1. Det var overvældende meget, i og med jeg ikke rigtig havde tjent nogle ordentlig penge online på det tidspunkt.

   Kan huske engang jeg var til lan med nogle kammerater, og egentlig skulle der nørdes. Men jeg kunne ikke lade være med at sidde og opdatere min konto hele tiden, for at se hvordan det gik med indtjeningen 🙂

   Dog tror jeg, at der er en håndfuld, der har tjent mange flere penge på lige den bølge. For de sider var over det hele. Så der må have været nogle enkelte, der har tjent styrtende på det tidspunkt 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *