September rapport – Affiliate DM 2013

Så er endnu en måned gået. En måned, som ikke har budt på lige så meget arbejde på min affiliate DM deltager, som sidste måned gjorde. I august formåede jeg at skrive 62 artikler, som i alt bestod af 26.337 ord. Det tal kom jeg ikke op på i denne måned.

Jeg havde ellers et mål om at nå op på de 40.000 skrevne ord i september, og det kom jeg ikke. Jeg gider ikke sidde at komme med dårlige undskyldninger for, hvorfor jeg ikke fik skrevet det. Sådan er det bare. Dog kan jeg da glæde mig over, at jeg alligevel næsten har fået smidt 20.000 nye ord på siden i løbet af september. Så helt stillestående har den alligevel ikke været.

u1

Som du kan se på billedet herover, så har jeg, for at være helt nøjagtig, skrevet 19.973 ord i denne måned. Altså skrev jeg 7.753 flere ord i august. Men jeg tror stadig, at det er væsentligt mere, end mange af de andre deltagere har fået skrevet, så lidt fortrøstningsfuld er jeg da. I alt har det kastet 43 artikler af sig.

Et af mine andre mål, som jeg havde sat mig for en måneds tid siden, var, at jeg skulle have smidt affiliate links i samtlige af mine indlæg. Eller, i hvert fald i de indlæg hvor det passede ind. Og det har jeg fået gjort. Så der kan jeg da smide et flueben. Dog har jeg en bekymring, som måske betyder, at jeg skal til at skifte alle links ud endnu engang. Og det er altså noget af et arbejde.

Den bekymring er ikke en, som jeg står alene med. I løbet af det sidste stykke tid har der været snakket om, at affiliate netværket Tradedoubler på ingen måde konverterer tilfredsstillende. Jeg genererer, ligesom så mange andre, utroligt mange kliks til Tradedoubler programmer hver eneste måned, men de konverterer på ingen måde særlig godt.

For at sammenligne tingene lidt, så har jeg fundet lidt tal frem fra hhv. Tradedoubler og Partner-Ads. For jeg har affiliate links til begge steder på http://modetilpiger.dk. På Tradedoubler har jeg leveret 1750 klik, og med 5 konverteringer, så er det en konverteringsrate på 0,29%.

Til sammenligning har jeg hos Partner-Ads leveret 188 klik, som har genereret 2 salg. En konverteringsrate på 1,06%. Det er stadig ikke forrygende meget, men det er alligevel over 3 gange så mange klik, som konverterer.

Og for samtidig at komme lidt ind på indtjeningen, så kan du måske regne ud, at jeg ikke har tjent så skide meget i september, hvilket faktisk har været utrolig frustrerende, når siden fortsat er vokset, og de tidligere indlæg måske skulle have smuttet lidt højere op på Google på en måned. Jeg har tjent flere penge på siden, end jeg gjorde i august, men det er godt nok ikke meget.

Hos Tradedoubler leverede jeg som sag 1750 klik, men med en indtjening på kun 126 kroner, så er det en indtjening på 0,072 kroner pr. klik. Hos Partner-Ads leverede jeg 188 klik, og der havde jeg en indtjening på 97,84 kroner. Altså var hvert klik hos Partner-Ads 0,52 kroner værd. Det sætter tingene lidt i perspektiv, og det er blandt andet grunden til, at jeg måske stopper med at sende kliks i retning mod Tradedoubler, men derimod afsted mod Partner-Ads.

u2

Men ja, en samlet indtjening igennem affiliate salg på hele 223,84 kroner. Det er stadig en stigning i forhold til august måned, men det er ikke et tal, jeg er synderligt tilfreds med. Hos Google Adsense har siden kastet lidt mere af sig, nemlig 348,61 kroner. Så når de to bliver smidt oven i hinanden, så har jeg tjent 572,45 kroner i september måned. Og dermed kan jeg også sætte flueben ud fra et af mine andre mål, jeg satte mig, nemlig det med at tjene 500 kroner.

Så når jeg har nået mit mål i forhold til indtjeningen, så kan jeg vel ikke være utilfreds. Men jeg havde stadig håbet på, at det havde kastet lidt mere af sig. Men en passiv indtjening på over 500 kroner efter lidt over to måneder kan man ikke være utilfreds med. Og så håber jeg bare, at det er nok til at beholde min top 10 placering i tabellen. Jeg har stadig ikke nogen udgifter forbundet med sitet, så det hele ender i et rent plus.

Angående målet med trafikken, så havde jeg i august måned 1470 organiske besøg. Jeg har vidst skrevet 1406 i sidste opdatering, men nu hvor jeg sidder og kigger i Analytics, så havde jeg 1470 besøgende fra Google. Bare lige for at få det på det rene.

I september måned havde jeg et mål om at komme over de 2.000 organiske besøg. I alt havde jeg 2,248 unikke besøgende. Men desværre var kun 65% af disse organiske. Så i alt 1615 besøg fra søgemaskinen. Ikke tilfredsstillende, men stadig en forbedring.

Noget andet, som jeg næsten lige havde glemt at skrive, er, at jeg har ændret tema på siden. Jeg syntes ikke det tidligere tema var så fantastisk, så nu har jeg smidt et på, som appellerer lidt mere til mode. Men om det er bedre, det skal jeg ikke kunne sige.

Det var lidt om mit site i denne måned. Jeg kan se, at nogle af de andre deltagere har smidt et par gode bud på, hvem der går hen og vinder konkurrencen i sidste ende, så jeg vil da også lige smide mit besyv med. Umiddelbart er der et par gode bud på, hvem det kunne være, og jeg tør da heller ikke smide alle pengene på en hest.

Tim Liljendahl fører lige nu konkurrencen (ud fra august måneds resultat), men da han har benyttet sig af Google AdWords, så er han i min bog ikke favorit. Ikke noget ondt om Tim, og det han har formået er fuldstændig fantastisk. Over 2000 kroner på lidt over en måned er forrygende, lige meget hvordan man så har båret sig ad. Så det kan godt være, at han vinder konkurrencen, men i min bog vil det i så fald blive en anden.

Mine favoritter er derfor eksempelvis folk som Jonas Løhde Hansen, der har en stærk side, hvor han allerede nu har tjent en del på salg af sneakers. De to andre modefolk, Brian Jakobsen og Mia Oxholm Langholz er også gode bud. Og jeg ved, at Mia kan skrive så tastaturet brænder, så hende har jeg som en lille favorit. Hun har i hvert fald indtil videre vist, at hun ikke er til at slå ud. Og i følge hendes opdatering for september måned, så går det væsentlig hurtigere for hendes indtjening, end det eksempelvis går for min.

Dog må jeg stadig sige, at jeg også har Halfdan og Lars på en lille plads i toppen også. Der er ikke mange, der fortsat tror på dem, men med det koncept, som de er ved at skrue sammen, så skal der ikke særlig mange salg/leads til, før det kaster utrolig meget af sig. Så selvom der måske går et par måneder endnu, så kommer de hurtigt, når de engang får websitet i luften.

Ellers vil jeg så småt bare runde af. Her har du en hurtig opsummering over, hvad jeg har tjent i løbet af denne måned:

Indtjening

Affiliate: 398,84 (+223,84)

Adsense: 526,47 (+348,61)

I alt: 925,31 (+572,45)

Udgifter: 0

Organiske besøg i alt: 3149 (+1615)

Indlæg skrevet i alt: 137 (+43)

Det glæder mig, at jeg er ved at bygge et site op, som måske kan fortsætte med at være en passiv indtjeningskilde på mere end 500 kroner om måneden. Jeg håber da i hvert fald, at jeg også kan komme op på mindst 500 kroner i oktober måned. Men målene er ikke sjove, hvis de ikke bliver sat lidt højere end sidste måned. Eller, i hvert fald med de mål, som jeg har indfriet. De organiske besøg vil jeg fortsat gerne have op på 2.000.

Så målene for oktober må være:

Skriv 27.000 ord (3 artikler om dagen á 300 ord i 30 dage)

Tjen 700 kroner

2.000 organiske besøg

Det er måske lidt ambitiøst at sætte 27.000 ord som et mål, når jeg i denne måned ikke kunne komme over 20.000. Men jeg vil i denne måde prøve at skrive 3 artikler om dagen, og så kun fokusere på en dag af gangen. Fokuserer jeg på de 27.000 ord, så virker det for voldsomt, og så får jeg ikke engang skrevet 3 artikler. Så jeg går ind til det med en ny vinkel, og så må vi se, hvordan det går.

At sætte 700 kroner som et mål er måske lidt lavt i nogens øjne. Men jeg skal kun tjene 127,55 kroner mere end i september måned, og det kan jo, hvis man er heldig, ske via et salg eller to-tre stykker, og skal det ske via Tradedoubler, så er det virkelig ambitiøst med mine tal fra september.

Heep

Sander

 

 

Sander

Sander Grønlund - Iværksætter, blogger og tænker.

3 thoughts on “September rapport – Affiliate DM 2013

  1. Dejligt med en dybdegående opdatering. Spændende at følge med i!

    Du skriver lidt om Mia’s opdatering for September måned, hvor kan jeg finde den henne?

    Og hold nu for h*****e det tastatur i gang! 😉 Held og lykke Sander, glæder mig allerede til næste opdatering.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *