Sanders Affiliate Guide 005: Affiliate programmer

005

Den sidste ting, jeg gerne lige vil komme ind på, inden jeg går i gang med at udvikle indhold til min nye affiliate side, er et punkt, som jeg har forsømt lidt her i opstarten.

Jeg har været inde på selve valg af niche, opsætningen af siden osv. Men jeg føler, at jeg har sprunget et vigtigt punkt over i processen – nemlig valg af affiliate program og affiliate netværk.

Det har ligget naturligt til mig at vælge, og derfor har jeg desværre sprunget lidt let henover det her i denne guide. Men det er jo et rigtig vigtigt punkt, når man skal lave en ny affiliate side.

For hvis du ikke har nogle affiliate aftaler på plads, så kan det sgu ærlig talt være lidt svært at komme til at tjene penge på affiliate markedsføring.

Så dette punkt kommer kort til at omhandle valg af affiliate netværk samt at finde frem til de bedste affiliate programmer.

Hvad er et affiliate netværk?

Et affiliate netværk er det sted, hvor jeg kommer til at gå hen for at finde webshops, digitale produkter, opskriftsbøger osv., som jeg kan henvise mine besøgende til i håb om, at de ender med at konvertere.

Selve affiliate netværket fungerer som en mellemmand mellem din affiliate side og webshoppen.

Det er dem, der står for alt sporingen, så der er styr på, om kunden bliver henvist af dig eller kom ind af en anden dør. Derudover er det også affiliate netværket, der står for udbetalingen af dine penge.

Der findes en del forskellige netværk, men jeg opererer primært med tre forskellige – Partner-ads, Adservice og Zanox. Dog vil jeg endda, på den nye affiliate side her, nok kun arbejde med et enkelt, nemlig Partner-ads. I hvert fald til at starte med.

Hvis du gerne vil vide mere om affiliate markedsføring, og se et overblik over de forskellige netværk med danske webshops på, så kan jeg anbefale dig at læse mit punkt om affiliate markedsføring i min ‘Tjen Penge Online’ guide.

At finde det rette netværk til sin affiliate side

Man er ikke bundet til kun at bruge et enkelt affiliate netværk på sin affiliate side. Der er rigtig mange, der bruger en lang række netværk på en enkelt affiliate side.

Det hele kommer an på, om det enkelte affiliate netværk har affiliate programmer, der passer til din side.

Nu hvor jeg skal lave en affiliate side om sundhed og hjemmetræning, så vil det ikke give meget mening at bruge meget krudt på et affiliate netværk som EuroAds, der primært udmærker sig på surveys, hvor forbrugeren kan vinde iPads, iPhones, rejser, pengepræmier osv.

Derimod har Partner-ads en lang række webshops, der fokuserer på sundhed. Lige nu har de bl.a. 30 affiliate programmer i kategorien “Sport og fitness”.

ikkealle

Og selvom det ikke er samtlige programmer, der vil være relevante for min side (eks. Dartshop, Bjbettergolf, Billigepokaler osv), så er Partner-ads stadig stærke på det område.

Der er også en anden kategori med titlen “Sundhed og personlig pleje” med 44 programmer i skrivende stund. Der er også en masse relevante programmer for min side.

Så det er den primære årsag til, at jeg har valgt at kaste mig over de programmer, jeg i første omgang kan finde derinde.

Det er muligt for mig at finde alt fra træningsmaskiner til slankeopskrifter og saftpressere samt meget andet, så der er en masse ting at gå i gang med, blot med udvalget af affiliate programmer hos Partner-ads.

Så når du skal lave din egen affiliate side, er det en god ide først og fremmest at være oprettet hos alle affiliate netværkene. Så har du altid en bred pallette at arbejde ud fra. Derefter kan du så begynde at snævre ind og lede efter det netværk, der har mange relevante programmer for din side.

Skulle jeg lave en side med mobiltelefoner, så vil jeg nok fokusere på et netværk som Adservice i stedet for Partner-ads, da de eksempelvis er langt bedre repræsenteret der.

mobilic

Men det er altid en god ide at være oprettet alle steder, så du har samtlige muligheder åbne.

Når du skal finde de gode programmer og webshops

Når du så er kommet frem til det affiliate netværk, som du vil arbejde med i starten, skal du så i gang med at finde ud af, hvilke programmer du vil bruge.

Og et affiliate program er altså den enkelte forretning, webshop, udbudstjeneste osv., der nu engang måtte have lavet en aftale med affiliate netværket. (På billedet herover ville Telenor eksempelvis være et affiliate program på Adservice, som er et affiliate netværk).

Her er det en god ide at lede efter de mest solide og stærke webshops til at starte med, da du vil komme til at samarbejde i det næste lange stykke tid.

Mindre webshops kan også sagtens være gode samarbejdspartnere, men der kan lige så vel også være stor risiko for, at det måske lukker ned fra den ene dag til den anden, hvor det måske ikke sker for de store og velkendte butikker.

Casper Schneidereit har lavet et indlæg hos Markters, som jeg kan anbefale dig at læse, når du vil udvælge de rette affiliate programmer at arbejde sammen med. Det finder du her.

Der er flere punkter, der kan spille ind, når man skal vælge de rette at arbejde sammen med. Det kan være ting som

  • Kommunikationsmuligheder
  • Bannermateriale
  • Betaling
  • ECPC
  • Og flere andre faktorer

Kommunikationsmuligheder

Det kan være rart at kunne komme i kontakt med personer fra virksomheden, hvis du skulle få brug for det på et tidspunkt.

Ikke fordi det her skal være en stor reklamesøjle for Marketers, men derinde er der eksempelvis en stor bunke affiliate programmer repræsenteret af folk fra de respektive forretninger. De er altid klar på at svare på spørgsmål, lave ændringer eller give gode tips med på vejen om kommende udsalg, top produkter og meget andet.

Hvis du finder et kanon program, hvor kontakten ikke er mulig, så skal du nødvendigvis ikke holde dig fra det. For du kan stadig score kassen uden at have kontakt med en eneste person fra affiliate programmerne. Det er faktisk sjældent, jeg selv hiver fat i nogen derfra, fordi det hele som regel plejer at gå meget godt.

Men det kan være rart at have det kort i baglommen, så det er muligt hurtigt at få en kontakt med shoppen, uden at skulle kæmpe i flere dage for at få et svar.

Inde hos Partner-ads kan du nemt se hver enkelt programs kontaktinformationer, hvis du skal have fat i annoncøren.

Bannermateriale

Jeg gør mig ikke særlig meget i bannere, men der er mange, der gerne vil have en del bannere at arbejde med.

Hvis du mener, at bannere vil passe godt ind til din side, så kan det være en god ide at kigge på udvalget af bannermateriale, inden du vælger program.

Betaling – Procent, fast lead pris, pris pr. salg eller?

Hver enkelt affiliate program har en betalignsform. Rigtig mange webshops plejer som regel at køre med en procentsats, hvor du så få X antal procent, når du henviser en ny kunde.

Dog kan der også være andre afregningsformer som et fast beløb pr. salg (eksempelvis 50 kroner for hvert salg, hvad enten kunden så køber for 100 kr. eller 2000 kr. – kan både være en fordel og en ulempe). Derudover er der også nogle programmer, der afregner pr. lead (eksempelvis tilmelding til nyhedsbrev, udfyldning af kontaktformular osv.).

Dog er det ikke altid den højeste procentafregning, der trækker mest.

Hvis jeg vil henvise kunder til en ny stepmaskine, der koster 1000 kroner i to forretninger, så kan det være, at Webshop A giver 10% pr. salg, mens Webshop B giver 8% pr. salg.

Som udgangspunkt vil det jo være bedst at henvise til Webshop A, da jeg så får 100 kroner pr. salg frem for Webshop B, der giver 80 kroner pr. salg.

Men hvis Webshop A nu er skruet utroligt dårligt sammen, har en ringe kundeservice og kun tager dankort, så kan det være, at de kun giver mig 50 salg om måneden, hvor Webshop B måske giver 100 salg.

Altså vil Webshop A i det tilfælde give mig 5000 kroner om måneden, mens Webshop B vil give mig 8000 kroner om måneden.

Derfor er det ikke altid %-satsen, der bør være tungen på vægtskålen.

Hvis du har en smule styr på brugervenlighed og ECPC tal, så kan du jo selv sidde og gætte lidt på, hvilken shop der vil konvertere bedst. Dog vil det mest optimale nok være at teste på det, så du sort på hvidt kan se forskellen og dermed træffe den bedste beslutning.

ECPC

ECPC er Estimated Cents Per Click. Altså den forventede indtjening pr. klik. Og den kan nogle gange give en god indikation om, hvor det er bedst at satse sine jetoner.

Partner-ads giver dig gode informationer om, hvordan og hvorledes det står til med den enkelte webshop.

Sammenligner man Webshops A og B igen, så vil det måske hurtigere kunne afgøres, hvilken en man skal vælge, hvis A nu har en ECPC på 2 kroner, mens B har en på 5 kroner.

Man kan ikke 100% regne med det, men umiddelbart vil det så give mest mening at sende trafik til Webshop B, da jeg i så fald forventet burde få ca. 5 kroner pr. klik, mens jeg hos A kun forventet får 2 kroner pr. klik.

Hos Partner-ads finder du bl.a. ECPC ved at klikke på det enkelte program, som du ser på billedet herunder:

duftladen

Afslutningsvis

Det var sådan lige et par få ord om at vælge det rette affiliate netværk samt program, når du skal i gang med det.

Faktisk er det en god ide først at undersøge, om der er affiliate programmer inden for den givende niche, inden du går i gang med at købe domæne og webhotel samt at lave mindmap.

Selvfølgelig kan det lade sig gøre at lave aftaler med webshops og forretninger, der ikke er tilmeldt et affiliate netværk, men det tager nogle flere kræfter og en større indsats.

Derfor er det som udgangspunkt nemmest at arbejde sammen med affiliate programmer, der i forvejen er oprettet hos et affiliate netværk.

Jeg var selv klar over, at der var mange sundhedsprogrammer hos Partner-ads, hvilket også var grunden til, at jeg nemt og let skippede det step i min guide her, da jeg skulle vælge niche. Men det burde være dækket nu, og jeg håber, det har gjort dig lidt klogere på at finde frem til dine nye affiliate programmer.

Sander

Sander Grønlund - Iværksætter, blogger og tænker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *