Sanders Affiliate Guide 001: Valg af niche

001

For et par dage side offentliggjorde jeg, at jeg vil lave en guide til dig, der gerne vil i gang med at lave din egen affiliate side, så du kan komme i gang med at tjene penge på nettet.

Målet er at tjene 1000 kroner på en sprit ny side inden min fødselsdag d. 25. maj 2015. I skrivende stund er det den 26. februar, så der er knap og nap tre måneder til at nå det.

Det er ikke særlig meget, og derfor har jeg også grebet mig selv i nakken i dag for at komme til tasterne, så vi sammen kan komme i gang.

Der er mange forskellige ting at tænke på, når man skal lave en ny side, hvis man har ambitioner med den. Men man behøver ikke at gøre det sværere, end det er.

Der skal vælges en niche, emne eller branche, som man har lyst til at kaste sig over. Så skal man sætte en side op, og så skal man ellers i gang med at producere indhold.

Produktionen af indholdet er det, der kommer til at tage længst tid. Og det er her, du selv afgør, om du laver en side, der kommer til at tjene penge, eller om du laver en fiasko.

Er det din første side, så skal du ikke være bange for ikke at tjene noget. Jeg har efterhånden lavet mange sider, der ikke har tjent meget. Men i de tilfælde, hvor jeg bare har lagt en minimal indsats, så er det aldrig endt i et rent nul.

Så hvis du følger denne guide, burde det ikke føre til en total fiasko. Og skulle det endelig gøre det, så ender du alligevel med at lære en hel del, selvom indtægten skulle mangle. Så nailer du den bare i næste forsøg.

Som tidligere nævnt, så er det selvfølgelig ikke helt omkostningsfrit at komme i gang med en affiliate side. Der skal som minimum noget hosting og et domæne til, som samlet vil koste dig et sted mellem 250-300 kroner for et år.

Køber du et ordentligt webhotel med plads til flere domæner, så skal du til gengæld kun købe domænenavnet næste gang, du vil lave en ny side, hvilket kun er de 45 kroner.

Og jeg har altid et mål om, at en ny pengeside som minimum skal tjene sig selv hjem, hvilket er de 45 kroner. Så har mit nærrige jeg ikke tabt penge på det. Måske en masse mandetimer, men ikke penge.

Jeg er sådan set ret meget oppe at køre over dette projekt, da jeg offentligt har sat mig et mål, som jeg gerne helst skulle indfri for ikke at tabe ansigt overfor dig som læser.

Der er den risiko for, at jeg ikke når at tjene de 1000 kroner inden for de tre små måneder, men jeg vil sgu give det et raskt forsøg. Det kan du være sikker på.

Inden jeg går i gang med at snakke om valg af niche, så skal jeg også lige sige, at de fleste indlæg nok bliver skrevne, selvom jeg truede med noget screencast og lyd indover. Jeg har ikke en ordentlig lyd at kunne tilbyde dig på de videoer, så derfor kommer jeg ikke til at lave dem. Jeg går simpelthen ikke på kompromis og bruger den indbyggede mikrofon i min bærbar.

Det kan dog godt være, der kommer en håndholdt selfievideo i ny og næ, som den der var i sidste indlæg, hvor jeg meldte dette projekt ud.

Men lad os komme til det, og lad os få skudt det her projekt ordentligt i gang!

Valg af niche – Hvad kigger jeg efter?

For at starte fra en ende af, så skal jeg have fundet ud af, hvilket emne min side skal være indenfor.

Som tidligere nævnt, så har jeg ikke tyvstartet på nogen måde. Da jeg offentliggjorde projektet, begyndte jeg så småt at gå i gang med at overveje niche.

Men jeg har ikke lavet nogen research endnu, og jeg har hverken købt domæne eller opsat siden i skrivende stund. Så det kommer til at være helt for start, så du selv kan være med helt fra 0.

Jeg kom hurtigt frem til, at jeg gerne vil kaste mig over et område med et stort potentiale. Måske ikke omfavne hele paletten fra starten af, men jeg er heller ikke interesseret i at sætte grænser for potentialet med et for snævert domænenavn.

Hvis jeg nu eksempelvis godt kunne tænke mig at lave en side om graviditet, og jeg kan se et potentiale i starte ud med at skrive om graviditetsbukser, så er jeg ikke interesseret i at lave en side, der hedder graviditetsbukser.dk.

Dermed ikke sagt, at man ikke kan tjene penge, hvis man laver en side udelukkende om graviditetsbukser, men så vil jeg hellere lave et site med et bredere navn, som ikke lukker af for at skrive om alle mulige andre ting om graviditeten.

Så ville et oplagt domæne måske være gravidnu.dk, mingraviditet.dk, gravidtid.dk eller noget i den dur. Noget som ikke lukkede af for at skrive om andet end lige netop graviditetsbukser.

Men nu skal det ikke handle om graviditet, for det har jeg ikke nogen synderlig interesse i at kaste mig over. Så den ligger frit for at nuppe, hvis du har lyst.

I løbet af de sidste par dage har jeg som sagt været i tænkeboks, og der har især været to krav til valg af niche, som jeg har stræbet efter:

  • Den overordnede niche skal være stor og have kæmpe potentiale
  • Jeg skal selv have en oprigtig interesse i nichen

Sidste punkt udelukker en side om graviditet (sorry folks).

Jeg har flere gange tjent penge på sider i nicher, der ikke har sagt mig det fjerneste rent personligt.

Kig bare på mine deltagersites i affiliate DM i både 2012 og 2013.

I først omgang lavede jeg en side om indboforsikringer, der endte med at tjene et sted mellem 1000 og 1500 kroner om måneden, og i anden runde hoppede jeg på med en side om mode til piger.

Man kan undre sig over, hvorfor interessen dalede ret hurtigt.

Selvom jeg tjente penge på de to sider, så brændte jeg ikke for dem. Jeg var på intet tidspunkt stolte af dem. Jeg havde ingen interesse i at dele den med resten af familien til en familiefødselsdag.

Det er jeg eksempelvis med denne side. Den er jeg stolt af, og den tør jeg godt stå frem med. Og det kunne jeg godt tænke mig at opnå endnu engang med den nye side, jeg skal i gang med at lave her.

For mit vedkommende er det slut med at lave de små tynde sider, hvor jeg dækker mig bag et alias (R.I.P Veronica).

Jeg tror også på, at fremtiden ligger i kvalitetssider, hvor personlig branding blandt andet også spiller en rolle (Læs: JUF.dk dengang hvor det var en affiliate side, Rejsekris.dk af Kristoffer Føns, Lavenblog.dk af Celia Schow, denne blog).

Det er alle sider, der tjener eller har tjent penge på affiliate, og det er alle sider, hvor personerne bag ikke er bange for at stå stolt frem som ejer. Det der, hvor affiliate sider går hen og tager springet fra affiliate side til forretninger i mine øjne.

Og hold kæft hvor kunne det være fedt at opnå det med en ny side. Så det vil jeg sgu gå efter. Selvom målet “kun” er 1000 kroner inden 25. maj, så betyder det jo ikke, at den ikke kan tjene 10 gange så meget, eller sågar mere, på sigt.

Så hvad har du valgt Sander?

Der var flere nicher i kikkerten undervejs, men der var primært to, der stak ud i mængden. Rejser og sundhed.

Der gik lige et par dage med at træffe det rette valg, men i kraft af at jeg for nylig har lavet en personlig rejseblog for mig og min kæreste (ikke noget nævneværdigt indhold på endnu), så faldt valget på sundhed.

Jeg er ingen ernæringsekspert eller fitnessentusiast. Det interesserer mig ikke at tælle kalorier eller bruget timer i køkkenet på at opfinde den nye Paleo v. 4.0 sundhedssnack.

Jeg elsker sundhed på den simple måde.

Derudover elsker jeg også at eksperimentere og  lave mærkelige forsøg, som måske kan være et godt udgangspunkt for PR i fremtiden.

Jeg blev utroligt inspireret af Glenn Allsopps seneste indlæg på ViperChill.com, hvor han blandt andet taler rigtig godt for at bruge personlig branding i forbindelse med opstart af et nyt site. Det er en af bedste måder at komme ind og gøre opmærksom på sig selv – også selvom det er en stor og heftig niche.

Han skriver blandt andet om en video, hvor en gut gik fra at være dårlig/fritids bordtennisspiller som alle os andre til at blive vanvittig god med blot et års træning. En video, der vel og mærke gik viralt, og som har fået over 1 million views.

Jeg har lidt en ide om, at det kan overføres til mange andre nicher. Det er jeg faktisk sikker på.

Og indenfor sundhed er der jo mange fede og mærkelige eksperimenter, man kan kaste sig ud i, som kunne vække opsigt. Hvordan reagerer kroppen på at leve af bananer i 30 dage? Hvor meget giver det at lave 100 armbøjninger om dagen i 100 dage? Kan man blive maratonløber og gå fra 0-42 km på 6 måneder?

Jeg siger ikke, at det lige netop er disse ting, jeg kommer til at lave. Men mon ikke der er en stor mulighed for at trække lidt opmærksomhed til sig via sådanne eksperimentelle ting?

Og så kan man jo udvide fra affiliate links til egne digitale produkter på den lange bane. Ja, ambitionerne er høje.

Jeg har ikke besluttet mig endnu, om jeg kommer til at snævre det helt ned til en spinkel målgruppe, eller om jeg mere bare skriver om, hvad der nu falder mig ind.

Jeg er blevet rådet til at gå efter en mindre målgruppe, som ham fra Nerdfitness.com eksempelvis har gjort, ved kun at fokusere på sundhed til tykke nørder. Men strategien er ikke fastlagt helt endnu. Det kan være, jeg kommer til at gøre det, men i så fald er målgruppen på ingen måde fastlagt endnu.

Det kan også sagtens være, at der kommer en træningsmaskine test eller to på siden. Men jeg kommer aldrig til at skrive noget, som jeg ikke kan stå inde for at tør lægge mit ansigt til.

I løbet af i dag kommer jeg til at beslutte, om det skal være en personlig side med et mere personligt domæne, som tager udgangspunkt i egne erfaringer og eksperimenter, og som eksempelvis følger min egen vej mod strandløvekroppen (ja, det kan være den kommer en dag), eller om jeg skal lave vægttabeftergraviditet.dk og skrive om egne erfaringer der.

Wow, jeg glæder mig til at komme i gang. Og det giver et lidt andet kick at smide hovedet på blokken her og rent faktisk nu have slået sig fast på et emne. Nu bliver det jo det. Ikke noget med at gå tilbage og skifte mening, som jeg gjort de sidste par dage.

Nu skal det fandeme være. Jeg laver en affiliate side om sundhed – det kunne være det eneste, der kunne have stået i dette indlæg.

I stedet fik du knap 2.000 ord.

Jeg håber, du har været lidt underholdt, og du selv er gearet op mentalt til at sparke røv med dit eget affiliate site. Hvad enten det er nyt eller gammelt.

Senere i dag kommer jeg til at vælge domænenavn. Hvis du allerede nu vil i gang med at købe domæne og hosting, så har jeg lavet en guide til, hvordan du nemt og hurtigt kan købe domæne og webhotel, som du allerede nu kan benytte dig af.

I min Total Adsense Guide valgte jeg et domæne ud fra et Exact Match Domain (slankekurforunge.dk), fordi der var mange, der månedligt søgte på lige netop den sætning. Det kommer jeg ikke til denne her gang. Der bliver det et meget mere brandable domæne.

Jeg håber, du er klar til næste indlæg, der kommer i løbet af i dag med valg af domæne. Og så skal vi da bare derudaf for fanden!

Woop!

Sander

 

Sander

Sander Grønlund - Iværksætter, blogger og tænker.

5 thoughts on “Sanders Affiliate Guide 001: Valg af niche

    1. Jeg kommer formodentlig til at skrive en del – dog rammer jeg nok ikke de 400 indlæg inden for de tre måneder, som jeg gjorde det med Veronica, da det bare var 300 ords sjap indlæg. Her bliver det 1000-2000 ords indlæg og opefter 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *