Sæt mål – og gå efter dem

Det kan være, at jeg lyder meget klicheagtig, når jeg igen skriver, at du skal sætte mål. Men grunden til at jeg skriver det endnu engang er, at det er blevet noget, der spiller en stor rolle i min hverdag efterhånden. Det at sætte mål er noget, er ikke noget, som mange mennesker bevidst gør, desværre. Men de gør det nu engang.

Den måde, de fleste mennesker sætter mål på, er ved at drømme. Mange drømmer om rigdom, store huse, biler og flotte kærester. Det er også en form for mål – problemet er bare, at vi har en tendens til at slette eller glemme de drømme igen, da vi ret hurtigt finder det urealistisk, og endnu engang sætter os ned foran fjernsynet, for at se andre udleve deres drøm, og udråber ’nej hvor er de heldige’…

Det at sætte mål burde spille en stor rolle i alle menneskers liv. Hvis vi ikke har målrettet vores liv, så ved vi heller ikke, hvor vi skal gå hen, og så ender vi som en flok, der følger efter dem, der turde sætte mål. Altså ender vi med at leve alle andres liv, i stedet for at leve vores eget.

Et af de bedste citater, jeg har hørt nogensinde, faldt jeg over for få dage siden. Men det har sat gang i tænkeren, og fået mig til at reflektere over en del ting. Citatet blev leveret af Rolf Høegh, der skrev således:

rolf

Det fik mig i den grad til at tænke over, at jeg til dato har spenderet mange dage ved at udsætte ting, fladet hen i sofaen, spillet computer eller lignende. Men ved at sige til sig selv, at ”denne dag får du sgu aldrig igen, så jeg håber, at du fik noget ud af den” – det sætter tingene i perspektiv, og får en til at overveje, hvorfor man har brugt så mange timer i ens sofa.

Men for at vende tilbage til målene, så er det noget, jeg selv er begyndt at efterleve i mit eget liv. Jeg har sat mig ned og skrevet en lang liste over forskellige typer af mål, som jeg gerne ville opnå. Nogle af dem er på kort sigt, andre på meget lang sigt – nogle er økonomiske mål, andre sundhedsmæssige og nogle tredje er helt personlige mål.

Det giver en stærk form for motivation, det at få alle ens mål ned på skrift. Og fuck det at det er store drømme, du sætter dig. Jeg har en del store drømme på min liste – og at blive ved med at læse dem, giver bare en tro på, at jo, det kan sgu godt lade sig gøre en dag.

Nogle af de mål, som jeg har fået overstreget med en grøn tusch, og sat et flueben ud for, er blandt andet at få løbet 5 kilometer og få tjent over 1000 kroner på en måned. Herfra har jeg så skaleret dem op, og nu går jeg efter 500 kroner på en dag, 5000 kroner på en måned samt at løbe eksempelvis 10 km.

Derudover har jeg en del andre mål, som også kan lade sig gøre i nærmeste fremtid, men som kræver noget planlægning og lidt forberedelse. Min liste består pt. af 50 mål, hvor tre af dem er overstreget med grøn. Hver gang man får lov til at krydse et mål af, får du et kick indeni. Du har opnået noget, du har kæmpet for det, og det lille flueben er din belønning. Det er fedt!

Af de mål jeg pt. er i gang med kan bl.a. nævnes min 30 dages blog challenge, at læse 100 bøger, at tabe mig samt at besøge 20 forskellige lande – startende fra januar måned 2013. Første skridt på vejen er London til marts.

Din opgave er nu at sætte dig ned i total stilhed med en kuglepen og et stykke papir, og skriv nu alle dine mål ned. Du skal ikke tænke på, hvorvidt det er muligt eller ej, men kun have en tanke i hovedet ’Det ville jeg gerne opnå!’

Lav den liste – og kom i gang med at udleve dine drømme en for en!

Sander

Sander Grønlund - Iværksætter, blogger og tænker.

One thought on “Sæt mål – og gå efter dem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *