Sådan tjekker du nemt dine rankings i Google

Jeg lavede engang en guide til, hvordan man tjekkede sine rankings i Googles søgeresultater. Det er efterhånden lang tid siden, og programmet jeg benyttede mig af dengang var Rank Tracker. Det er også stadig et godt program, og hvis du allerede har købt det, så skal du bare fortsætte med at bruge det.

Du kan også bruge Rank Tracker i den gratis version, men problemet er bare, at man ikke kan følge med i sine keywords udvikling. Hver gang man lukker et projekt i den gratis udgave, så skal man starte forfra, når man åbner det igen. Altså kan man ikke holde øje med, hvordan ens søgeord bevæger sig rundt i søgeresultaterne. Hvis du er helt lavpraktisk, så kan du godt tage et billede hver eneste dage af dine resultater, men der findes altså en nemmere måde at gøre det. Og nu hvor Affiliate DM 2013 er skudt i gang, så tænkte jeg, at det måske kunne falde på et tørt sted hos mange af de nye deltagere.

Jeg har nemlig fundet et nyt program, som jeg allerede nu benytter med stor tilfredshed. Jeg hentede det faktisk først ned i går, men allerede nu har jeg besluttet, at det kommer til at erstatte Rank Tracker, som jeg indtil videre har benyttet mig af. Så hvis du gerne vil have et gratis program, som nemt kan tjekke, hvordan dine søgeord ranker i Googles resultater, så bør du bruge dette program.

Programmet hedder Rankerizer, og det kan downloades lige her. Det er fuldstændig gratis, og det eneste du skal smide til gengæld er en email adresse. Så smid din mailadresse ind, og se at få hentet programmet ned. Det fede ved Rankerizer er, at man kan gemme sine projekter, og dermed holde styr på, hvordan udviklingen forløber sig.

Når du har hentet og installeret det, og efterfølgende åbner programmet, så vil du blive mødt af følgende skærm:

1

Her skal du klikke på ”New project” for at oprette et nyt projekt.

2

Herefter kommer der en ny boks op, hvor du skal skrive dine informationer.

3

I ”Project name” skriver du navnet på projektet. I ”Domain name” skriver du navnet på det domæne, som du gerne vil undersøge keywords på. Og i ”Add keywords” skriver du alle de keywords, som du gerne vil tjekke op på. Du kan selvfølgelig også tilføje ekstra keywords, når du først har oprettet projektet.

Når du har skrevet dine informationer trykker du på ”Next”.

4

Herefter kommer du ind i selve programmet, hvor du kan tjekke dine ranks. Først skal vi dog lige lave en ændring, så du tjekker ranks på den danske Google, og ikke den amerikanske, som er indstillet som standard. Det gør du ved at klikke på det lille flag oppe ved Google

5

Efterfølgende kommer der en lille boks op, hvor du vælger Danmark på dropdown menuen:

6

Jeg er kun som udgangspunkt interesseret i at tjekke mine Google rankings, og ikke mine Yahoo og Bing rankings, så dem har jeg bare fjernet fluebenene i. Det er op til dig, om du vil tjekke de rankings.

Herefter er vi klar til at køre. Tryk på den store grønne ”Start” knap oppe i toppen af programmet.

7

Så begynder den så småt at tjekke dine rankings, og indenfor kort tid er den færdig.

8

Som du kan se, ranker jeg nummer 1 på frasen ”Sander Grønlund”, 29 på ”Sander”, ingenting på ”Affiliate”, 2 på ”Adsense guide” og igen ingenting på ”Affiliate marketing”.

Det er i sin enkelthed, sådan programmet fungerer. Og du kan nemt lukke programmet ned og åbne det igen, for så at loade dit projekt, og tjekke dine rankings igen. Du kan som sagt også tilføje flere keywords til dit projekt, som du gør her:

9

Jeg håber, at du kan bruge denne lille guide. Hvis du har andre gode og gratis metoder til at tjekke dine rankings nemt og hurtigt, så er du meget velkommen til at smide en kommentar herunder.

Heep!

Sander

 

 

Sander

Sander Grønlund - Iværksætter, blogger og tænker.

13 thoughts on “Sådan tjekker du nemt dine rankings i Google

 1. Tak for tippet. Jeg er ikke stødt på rankerizer før.

  Har du tjekket om resultaterne fra programmet matcher hvad du selv ser når du søger på google.dk gennem impersonal.me?

  Det ville være rart at høre lidt om hvor korrekte data programmet leverer.

 2. Jeg vil helt klart benytte mig af dette program, kan dog også anbefale Rank Reporter til WordPress.

  Forskellen er at her kan du tjekke på hele sitet, mens rank Reporter kun tjekker en side, med mindre du har indsat alle sider.

  Det gode er også at begge tools er meget enig ang. resultatet

 3. Hej Kim!

  Jeg har lige kørt de samme keywords igennem Rank Tracker først og fremmest, og der kan jeg se en lille forskel på keywordet “Sander”, hvor jeg i Rankerizer optræder som nummer 29, men i Rank Tracker optræder som nummer 31.

  De to øvrige keywords er nummer 1 og 2, ligesom i Rank Tracker, og “Affiliate” samt “affiliate marketing” ranker jeg ikke på.

  I følge Impersonal.me ranker jeg også nr. 1 på “Sander Grønlund”, samt nummer 2 på “Adsense guide” – akkurat ligesom Rank Tracker og Rankerizer.

  På “affiliate” og “affiliate marketing” optræder jeg ikke, mens jeg på “sander” ranker som nr. 31 ligesom Rank Tracker siger.

  Så kan kun se det ene lille udsving 🙂

 4. Hejsa

  Jeg bruger selv Rank Tracker i den betalte version, som jeg er ret glad for, men det koster en del hver måned, så jeg er på udkig efter et billigt alternativ.
  Kan Rankerizer sættes op til at automatisk checke dine keywords f.eks. kl 3 hver nat? Og kan den gøre dette med flere projekter af gangen?

  Mvh Bjørn Lindorf

 5. Hej Bjørn!

  Umiddelbart er der en knap, hvor man kan få den til at lave et autorun en gang om dagen. Jeg har ikke prøvet det endnu, men umiddelbart ser det da ud til, at det kan lade sig gøre 🙂

 6. Så har jeg sat det op og kørt et par test.

  Til “prisen” ser det absolut tilforladeligt ud, og det er fint med muligheden for at søge i google.dk og selv vælge forsinkelsen mellem søgninger, eller benytte proxies.

  Desværre går den rigtig skævt på de sites jeg har testet med. En stor del af søgeordene ligger den meget præcist på, men en masse andre overser den helt. Et søgeord hvor jeg ranker nummer 7, både i det Excel ark jeg normalt benytter til rank checking og når jeg selv søger finder den slet ikke.

  Jeg skal nok have testet noget mere før jeg har et bud på hvad det er der går galt.

 7. Hej Kim!

  Hmm, det lyder sært. Umiddelbart har jeg ikke nogen teknisk forstand på, hvad den foretager sig for at finde rankings. Jeg forstår ikke, hvordan den i et program kan vise et resultat, men et andet resultat i et andet program.

  Jeg skal også lige selv have lavet nogle flere tests på et par andre sider, og dobbelt tjekke det med Rank Tracker og manuelt, for at finde ud af om det rent faktisk virker 🙂

 8. Godt indlæg. Det kunne være at jeg skulle få tjekket programmet ud. Lige pt. bruger jeg RankWatch (.com), som fungerer fænomenalt – det bliver bare en smule pebret, hvis man skal tracke flere hundrede keywords.

  @Sander – hvordan vil du vurdere programmets nøjagtighed? Tracker det korrekt? Jeg har før oplevet nogle ranking-programmer, der ikke fortalte særlig nøjagtige resultater :-).

 9. Hey Casper 🙂

  Jeg kender ikke til RankWatch – det må jeg tjekke ud. Er det gratis?

  Angående nøjagtigheden, så stemmer den ikke 100% overens med Rank Tracker, som er det andet program, jeg har været vant til. De kan svinge med en placering eller to, og umiddelbart ser det ud til, at Rank Tracker er det mest præcise, efter jeg har tjekket op med Impersonal.me.

  Så jeg har nok været lidt for hurtig ude med dette program, uden at tjekke op på resultaterne. Men jeg troede ikke, at resultaterne KUNNE svinge 😛

 10. Hej Sander

  Jeg kan se dette er et gammelt opslag, men jeg vil høre om du stadig vil anbefale dette program til gratis ranktracking, eller om du har fundet et nyt og bedre program til det? 🙂

  Venlig hilsen
  Tine

 11. Hej, Når der nu bare står 0 ud fra alle søgeordene, hvad skyldes det så? det er bare helt blankt……
  Kan det være fordi man har implementeret nye søgeord på sitet som google endnu ikke har crawlet endnu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *