Sådan tjekker du hurtigt dine ranks på flere søgeord

Hej med dig!

Jeg sad lige og manglede lidt inspiration til et nyt blogindlæg, og satte mig derfor i tankeboks et par minutter. Jeg fandt hurtigt ud af, at jeg super gerne ville lave et nyt indlæg, der kunne hjælpe dig på en eller anden måde.

Der er sikkert mange af jer, som allerede kender denne metode jeg vil gennemgå i denne guide, eller ovenikøbet kender andre måder at gøre det på. Men hvis du ikke kender til andre metoder, så læs du blot videre!

Det, som jeg gerne vil lære dig i denne guide, er en måde til at tjekke ranks på flere søgeord på en gang, på både Bing, Yahoo og Google. Førhen sad jeg selv og brugte unGoogle tool til at tjekke ranks for hvert enkelte søgeord, et efter et. Det er heldigvis slut nu, efter jeg har fået øjnene op for dette dejlige redskab.

Det redskab som vi skal arbejde med idag hedder Rank Tracker. For at hente det skal du klikke dig ind på Google og skrive “Rank Tracker” i søgefeltet. Derefter vælger du blot den øverste:

Link: http://www.link-assistant.com/rank-tracker/

Derefter klikker du blot på “Download” knappen ude i venstre side:

Herefter bliver du ført ind på side, hvor du lige skal smide din e-mail adresse samt navn. Udfyld felterne, og husk at bruge en gyldig e-mail adresse, da download linket bliver sendt til den. Efter de er udfyldt, klikker du blot på “Download Rank Tracker”:

Nu popper der en e-mail op i din indbakke. Åben den, og følg et af download linkene, alt efter hvilken platform du sidder på:

Nu skulle du gerne have downloadet programmet. Nu skal vi bare have installeret det. Åben installations filen, og installer det. Det skulle gerne være lige ud af landevejen.

Efter det er installeret, så åbner du selve programmet kaldet “Rank Tracker. Her skulle du meget gerne blive mødt af følgende syn:

Her skriver du, som billedet viser, den hjemmeside adresse ind, som du gerne vil tjekke ranks på. Jeg kunne eksempelvis tage min tidligere blog, http://ungblogger.dk som mit eksempel. Skriv det i feltet, og tryk derefter “Next”.

Herefter skulle du gerne komme til valg af lande og søgemaskiner. Jeg er interesseret i at søge på de danske søgemaskiner, så jeg ruller ned til Danmark. Samtidig er jeg kun interesseret i at få mine Google ranks at vide, så jeg markerer de forskellige Google muligheder. Markér dem du nu engang har lyst til at kigge på, og tryk derefter “Next”.

 

 

Så kommer vi til noget af det mere spændende. Det er nu, vi skal til at vælge de søgeord, som vi gerne vil tjekke vores ranks på. Smid alle dem du vil tjekke ind på listen, og klik derefter på “Next”. Min liste ser således ud:

 

Nu skulle Rank Tracker gerne gå igang med at undersøge de forskellige søgeord. Jo færre søgeord du har valgt, desto hurtigere vil denne proces selvfølgelig også gå. I og med jeg har valgt en del, så tager det lige et par minutter. Dog plejer jeg sjældent at vælge så mange – normalt er jeg kun oppe på en håndfuld ad gangen.

Når den så bliver færdig efter kort tid, så får du lige en hurtig oversigt over processen. Det giver dig lige et hurtigt overblik, hvor du eksempelvis kan se, hvor mange af dine søgeord der er at finde i top 100.

 

Klik herefter på knappen “Finish”. Nu skulle der gerne komme den store, mere detaljeret oversigt frem på din skærm. Her kan du se alle dine resultater, og se hvad plads dine søgeord ligger på. I mit tilfælde har jeg eksempelvis 2 søgeord der fremviser min side i top 10.

 

Så let var det rent faktisk at finde sine ranks på flere søgeord på en gang. Simpelt, ikke? Når du først har programmet, så tager det ingen tid at tjekke alle dine ranks – og dette gøres altså 100% gratis!

Problemet ved den gratis version er dog, at man ikke kan gemme sine søgeresultater. Så hver gang du skal finde dine ranks, så skal du åbne et nyt projekt, eller lukke og åbne programmet igen. Dog kan du selvfølgelig vælge at købe det, hvis du bliver træt af det i længden.

Jeg er i hvert fald fuld ud tilfreds med den gratis version. Og jeg håber, at du kunne bruge min guide til noget. Du må meget gerne smide mig en kommentar og fortælle mig, hvad du nu engang synes.

 

De bedste hilsner,
Sander

Sander

Sander Grønlund - Iværksætter, blogger og tænker.

2 thoughts on “Sådan tjekker du hurtigt dine ranks på flere søgeord

  1. Hello Sir,

    Kan rigtig godt lide, at du altid går grundigt til værks i dine guides og at der er koblet billeder på. Tommelfinger op.

    Jeg brugte selv den gratis version af rank tracker i lang tid og den fungerer upåklageligt og kan anbefales.

  2. Oi mam’

    Det var da dejligt at høre 😉

    Og ja, det er sgu et kanon program! Bliver lige hevet frem minimum en gang om dagen for at tjekke rankings på de forskellige sider 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *