Sådan kan du tjene en ekstra skilling

Hvis du har lyst til at tjene en ekstra skilling i lommepenge, så har jeg en lille ide, som du kan gå og lege lidt med. Ideen er ikke ny som sådan, men noget jeg først er begyndt på for nylig. Jeg har dog ikke tjent noget særligt endnu, men jeg kan godt li’ hele essencen i det, og så er det meget hyggeligt.

Ideen gå i sin simpelthed ud på, at du køber ting i en genbrugsforretning, og videresælger på nettet eller til bekendte. Det har du sikkert hørt før, men der kan være penge at hente i sådanne genbrugsbutikker, da ejerne og personalet typisk ikke har forstand på alle deres ting, og derfor ikke kan prissætte det ordentligt.

Samtidig er det også et sted for alle, da genbrugsbutikker har varer i mange forskellige kategorier. Det er dog lidt dyrere end loppemarkeder, hvor du typisk kan tjene pænt, da private folk slet ikke kan og tør prissætte deres egne ting. Så hvis du er skarp, så kan du tjene godt på loppemarkeder, hvor folk har tømt deres kældre.

Men i genbrugsbutikker kan du også lave penge. For at komme med mine egne eksempler, så har jeg eksempelvis tjent lidt penge ved at købe computerspil og videresælge dem på DBA. I en af mine lokale genbrugsbutikker bliver alle computerspil prissat til 10 kroner, lige meget hvor nye eller gamle de er. Så der kan du både finde nyere spil, der vil være mere end 10 kroner værd, samt ældre klassikere, som sjældent kan fås.

Derudover har jeg også tjent lidt på gamle ølkasser, der sælger som varmt brød. På DBA kan de let sælge for 200 kroner, hvis kvaliteten er i orden, mens jeg i genbrugsbutikken kunne få dem helt ned til 50 kroner. You do the math.

Så hvis der er en krejler i dig, og du har et hul i din kalender, eller mangler en hobby, så begynd at gå på loppemarkeder eller tag ned i din genbrugsbutik en gang om ugen eller mere, og gå efter den varegruppe, som du har forstand på. Hvis du er kvinde, eller bare har meget forstand på tøj, så kan der også være penge at hente, da der ofte er dyrere mærker til samme pris som resten af tøjet.

Og her til sidst kan jeg lige anbefale dig at se et program, der kører på DR1, der hedder Luksuskrejlerne. I bund og grund handler det om to krejlere, der køber ting på loppemarkeder el.l., og skal videresælge det med profit. Dog går alle pegene til velgørenhed, så nogle gange kommer de lettere af med ting, end man ville gøre i virkeligheden. Men det er meget god inspiration, som giver en indsigt i, hvad der kunne være interessant at gå i dybden med.

http://www.dr.dk/tv/se/luksuskrejlerne/luksuskrejlerne-1

 

Sander

Sander Grønlund - Iværksætter, blogger og tænker.

One thought on “Sådan kan du tjene en ekstra skilling

  1. Muligheder inden for denne verden er stærkt undervurderede.

    Hvis man er studerende og mangler penge kan man altid sælge gamle bøger på pensum.dk. Det fede er at pensum altid er “need-to-have” og ikke blot nice, så derfor kan det gå rigtig hurtigt med at få omsat de brugte bøger. Skønlitteratur er til gengæld vanskeligt at slippe af med.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *