Lav din egen hjemmeside på to minutter

Lav din egen hjemmeside

Lav din egen hjemmeside på få minutter (efter køb af domæne og webhotel)

Har du aldrig før prøvet at lave en hjemmeside, så kan det være svært at finde ud af, hvordan du lige skal bære sig ad.

Der er mange forskellige typer af hjemmesider og måder, du kan bygge dem op på.

Hvis du vil gøre det nemt for dig selv, så vælger du at lave din nye hjemmeside i WordPress, som er det mest brugervenlige og benyttede system i hele verden. Det bliver blandt andet brugt på denne side.

Ved at bruge WordPress bliver det muligt for dig at lave en ny hjemmeside på få minutter og med nogle enkelte klik.

Dog er der lige et par skridt, du skal have klaret på forhånd, inden du kan komme i gang med at sætte din nye hjemmeside op.

Du skal nemlig have fat i et webhotel og et domæne. Og det vil jeg her vise dig, hvordan du gør, så du kan komme i gang med at lave din egen hjemmeside på to minutter.

Det er ikke dyrt at lave din egen hjemmeside. Du skal bruge to ting – et domænenavn og et webhotel. Et webhotel koster omkring 10 kroner om måneden, mens et webhotel koster ca. 45 kroner om året. Og så er der som oftest et oprettelsesgebyr på dit webhotel.

Sådan køber du domænenavn og webhotel hos UnoEuro

Hvis du er klar på at købe dit helt eget domænenavn og et webhotel, så følg denne lille guide, hvor jeg viser dig, hvordan du nemmest og billigst får købt begge dele på en gang hos UnoEuro.

UnoEuro er klart et af landets billigste steder at købe både webhosting og domænenavn, og så er det rigtig nemt at oprette sin hjemmeside hurtigt hos dem.

Først og fremmest skal du klikke dig ind til UnoEuro, hvilket du gør via linket herunder:

Gå til UnoEuro – Klik her

Når du er kommet ind til UnoEuro, så klikker du på “Opret nu” i boksen med Bronze Suite på forsiden, som vist på billedet herunder.

2

Så vælger den automatisk Bronze Suite for dig, hvilket er den billigste version, der kun koster 1,25 Euro om måneden.

På den næste side skal du så vælge dit domænenavn. Jeg går ud fra, at du skal have et .DK domæne, så du lader den bare stå som “dk” ude i dropdown menuen.

3

Skriv det domæne i feltet, som du gerne vil have. Er det optaget, vil du blive gjort opmærksom på det på næste side. Er det ledigt, så vil du komme videre til en side, hvor du skal skrive dine kontaktoplysninger ind.

4

Når du har skrevet dine kontaktoplysninger ind, så klikker du dig videre til næste side.

Her skal du vælge produkttype, adgangskode og om du vil have UnoEuros nyhedsbrev. For at kunne lave en WordPress side skal du blot vælge PHP i produkttype. Husk at være opmærksom på, om du vil have automatisk fornyelse.

5

Når du har gjort det og er gået videre til næste side, så får du en oversigt over de produkter, du er ved at købe samt muligheden for at betale.

6

Som du kan se på billedet, så er der tre ting på betalingsoversigten:

 • Registreringen af mit domænenavn
 • Oprettelsesgebyret for mit webhotel
 • 12 måneders webhotel

Når din betaling er godkendt, sendes du videre til følgende side.

Og wupti – så har du sgu købt domæne og webhotel for et helt år. Nemt, ikke?

Dog er vi ikke helt færdige endnu.

For inden vi kan komme i gang med at lave din hjemmeside, så skal dit domænenavn lige aktiveres hos DK-Hostmaster, som er dem, der står for alle .DK domæner herhjemme i Danmark.

Efter din bestilling skulle du gerne modtage en mail som denne fra UnoEuro i din indbakke:

7

Læs den gerne godt igennem. Som der står, så vil du inden for en time modtage en mail fra DK-Hostmaster. Og den kan se ud som følgende:

9

Når du modtager denne mail i din indbakke, skal du klikke dig ind på DK-Hostmasters hjemmeside og logge ind ude i højre side med det login, du har fået på mail af DK-Hostmaster.

10

Når du logger ind og mangler at aktivere et domænenavn, vil du se følgende besked på din skærm:

11

Tryk på det fede link “Klik her” for at bekræfte og aktivere dit domæne. På næste side vælger du så at aktivere dit domæne, og du skal evt. også skifte din adgangskode, hvis du ikke før har haft et domænenavn.

Når dette er gjort, skal du blot bekræfte din aktivering, og så vil du få en bekræftelse på mail om, at det er aktiveret.

12

Og så er den del med DK-Hostmaster overstået. Det kan være lidt rodet, den første gang du skal igennem det. Men det tager ikke så lang tid.

Vær opmærksom på, at DK-Hostmaster godt kan være lidt sløv i betrækket. Så der kan gå lidt tid, før du får en mail om, at dit domæne skal aktiveres. Dog aldrig mere end en time.

Når det er aktiveret, skal du vente lidt igen, da UnoEuro lige skal bekræfte, at domænet er aktiveret og peger på deres navneservere. Når det er i orden, får du både en mail og SMS om dette.

Hvordan laver man en hjemmeside?

Når du har aktiveret dit domæne, og UnoEuro har bekræftet, at det hele spiller, så kan du komme i gang med at lave din egen hjemmeside.

Og det er her, du kan gøre det på under to minutter. For det tager ikke længere tid at lave sin egen hjemmeside, når man benytter sig af WordPress.

Først og fremmest skal du logge ind på dit kontrolpanel hos UnoEuro.

Kontrolpanelet er ligesom et kontrolrum, hvor du kan styre alle dine domæner, wordpressopsætninger, mails og meget andet.

I vores tilfælde er vi bare interesseret i at oprette en lækkert WordPress hjemmeside til vores domænenavn.

For at komme til dit kontrolpanel skal du gå ind på UnoEuro forsiden og trykke på kontrolpanel oppe i højre hjørne. Du kan også bare klikke her.

13

Her logger du så bare ind med de oplysninger, du fik, da du bestilte dit webhotel og domæne i første omgang. Brugernavnet er gerne noget med UE, og din adgangskode har du formodentlig selv lavet.

14

Når du er kommet ind i dit kontrolpanel, klikkerdu på 1-Click installation ude under menupunktet “Services”.

15

På den næste side skal du så vælge, hvad du vil installere. Her vælger du WordPress.

16

Herefter skal du så til at installere WordPress.

Lad adressen stå, som den er, hvis du gerne vil have installeret din side på selve hoveddomænet. I dette eksempel skal jeg til at lave en hjemmeside på domænet onlineoptiker.dk.

Tabel præfiks lader du være blank.

Slet data skal være ikke markeres, da du jo lige har bestilt domænet, og derfor ikke har noget liggende på i forvejen, som skal ryddes af vejen for at gøre plads til din nye side.

Under oplysninger vælger du administrator login og password. Dette skal bruges, når du skal logge ind på din hjemmeside. Så det er vigtigt, det er et login, du kan huske.

Under administrator’s email skriver du din email.

Under “Site name” skriver du sidens navn. I dette tilfælde skriver jeg Online Optiker.

Og skal din side være på dansk, så vælger du dansk under Interface Language.

Mit resultat ser sådan ud:

18

Når du har gjort det, klikker du på “Installer nu”.

Så kommer der en boks op. Vælg “Accepter og installer”.

19

Så vil den gå i gang med at installere din nye hjemmeside.

20

Når den er færdig, kommer følgende op:

21

TILLYKKE! Du har nu lavet din egen hjemmeside. For at tilgå den klikker du på knappen “Åbn din nye WordPress installation”.

Kom godt i gang med din nye hjemmeside

For at komme godt i gang med din hjemmeside, så har jeg valgt lige at give lidt ekstra bonus-stof med, så jeg ikke bare efterlader dig med en ny hjemmeside og et stort spørgsmåltegn, fordi du ikke aner, hvad du nu skal gøre.

Din nye hjemmeside er blevet installeret med et standard tema, som lige nu hedder Twenty Fifteen. Det er ganske nemt at lave om senere, så du skal ikke tage dig så meget af udseendet af siden lige nu.

For at komme ind i det føromtalte admin panel, skal du bag dit domæne skrive /wp-admin og trykke enter. Du kan også scrolle ned på din side og finde et link til log ind siden.

23

Så bliver du sendt til følgende side, hvor du skal logge ind med dit admin brugernavn og password, som du lavede for kort tid siden.

24

Når du logger ind, kommer du ind i dit admin panel, hvor du kan styre hele din hjemmeside.

Det er her, du laver nye tekster, indsætter billeder, ændrer designet og installerer smarte plug-ins som eks. kontaktformularer eller søgemaskineoptimerings værktøjer.

25

I menuen kan du lave mange ændringer. Deriblandt:

 • Indlæg
  Her skriver du et nyt indlæg til siden eller ser den samlede oversigt over alle dine skrevne indlæg.
 • Medier
  Her kan du uploade medier som eksempelvis billeder.
 • Sider
  Her kan se eller lave nye sider. Ofte brugt ved “Om os”, “Handelsbetingelser” eller “Kontakt” sider. Kan også bruges til mange andre statiske sider.
 • Kommentarer
  Se, ret, godkend eller slet kommentarer til dine indlæg og sider.
 • Udseende
  Det er her, du ændrer dit udseende. Der er mange gratis temaer til WordPress, så hvis du går herind, kan du finde et kæmpe udvalg af designs til din side. Smut derind og se, om du ikke kan finde et, der er mere interessant end det standard tema, du har nu.
 • Plugins
  Her installerer du din plugins, som er små ekstra tilføjelser til din side. De kan ofte være med til at gøre livet meget lettere for os hjemmesideejere.
 • Brugere
  Her kan du tilføje eller slette brugere, som eksempelvis har adgang til siden. Kan være godt at bruge, hvis i er flere, der arbejder på siden, eller hvis du har gæstebloggere.
 • Værktøjer
  En oversigt over de værktøjer, du har tilknyttet siden.
 • Indstillinger
  Her foretager du en række indstillinger som sidens navn, din linkstruktur, din primære forside osv.

WordPress er et genialt system at arbejde i, og der er rigtig mange ting, der er mulige at lave.

Det er helt klart det nemmeste system, jeg nogensinde har arbejdet med, når det gælder at lave sin egen hjemmeside.

Sanderg.dk er som sagt lavet med WordPress, og alle mine affiliate sider bliver også lavet med WordPress. Så hvis du vil i gang med at lave dine egne affiliate sider, så er WordPress helt klart at foretrække.

Har du brug for hjælp til at komme videre herfra, så er der en lang række guides derude, der kan hjælpe dig med de enkelte ting.

Der er også rigtig mange andre mennesker, der kan hjælpe dig, hvis du skulle støde på problemer. Har du et spørgsmål, som du mener, jeg kan hjælpe dig med at få svar på, så er du også velkommen til at smide en kommentar herunder denne guide.

Alternativ hosting

Hvis du ikke har lyst til at bruge UnoEuro som din host, så er der heldigvis også mange andre muligheder for at finde sig en billig hosting. Selv herhjemme i Danmark er der et ret godt udvalg, mens det også er muligt for dig at bruge en udenlandsk host, hvis det skulle være den rette løsning for dig.

Et af de andre danske hostingselskaber, jeg selv har god erfaring med at bruge, er Meebox. Der har jeg mange andre sider hostet også, og dem kan jeg også godt anbefale dig at bruge.

Deres priser ligger på nogenlunde samme niveau som UnoEuro, hvilket også gør det til en super populær løsning for mange nye hjemmesideejere. Det er også let at komme i gang hos dem, og de har også mange af de samme funktioner, som du kan finde hos UnoEuro.

Så er du ikke blevet fanget af UnoEuro, så kan du jo med fordel smutte en tur ind til dem og kigge nærmere på deres udvalg. Det webhotel jeg har derinde, giver jeg nok omkring 250 kroner om året for. Rundt regnet i hvert fald.

Det synes jeg bestemt er en helt okay pris, når man tænker på, at jeg kan have plads til en håndfuld eller to hjemmesider. Faktisk tror jeg, at jeg kan have hele 20 hjemmesider hostet på samme account. Det kan dog nok ikke lade sig gøre mere på den billige version. Grunden til at jeg kan have 20 sites hostet på et og samme billige account er, at jeg købte mit webhotel dengang, der ikke var lige så store restriktioner på antallet af tilknyttede domæner osv.

Der var engang, hvor man fik mulighed for 20 addon domæner, når man købte selv det billigste valg i deres sortiment. Det valgte de så at lave om på, da de også valgte at skrue prisen på domænerne op i en højde, så jeg ikke gider at være med mere.

Når man kan købe et domæne for 45 kroner det ene sted, så kan jeg ikke se, hvorfor jeg skal gå ind og betale 25-30 kroner mere for det et andet sted. Det er helt præcis den samme vare, jeg får ud af det i sidste ende.

Så selvom du måske vælger at bruge en anden hostingudbyder end lige netop UnoEurop, så kan jeg stadig anbefale dig at købe dine .dk domæner hos Webhosting.dk. De har ikke skuffet mig endnu, og jeg er vild med deres koncept om domæner til 44,70 kroner. Det spiller altså.

Hvis man ikke kan finde ud af at redelegere et domænenavn, så kan jeg godt se, at man kan blive nødt til at give de 60-70 kroner for at få det hos den host, hvor man også har sit hotel. Men kan man finde ud af det (det er ikke særlig svært), så kan man lige så godt shoppe hos den billige leverandør.

Jeg bruger også et andet webhotel, som jeg også kan anbefale dig. Det er blandt andet der, hvor denne side er hostet. Det er en amerikansk host, der hedder Hostgator, og der har jeg vel været kunde lige siden jeg oprettede min første rigtige blog.

Jeg spenderede meget tid på amerikanske forums dengang – det var inden, jeg havde fået øjnene op for, at der også fandtes danske marketers og forums som Amino. Og på de amerikanske forums var Hostgator meget vellidt. Prisen er dog over fem gange så høj, som jeg betaler for mit webhotel hos eksempelvis Meebox og UnoEuro.

Jeg kunne selvfølgelig vælge at få det hele rykket, så jeg ikke skal betale de mange penge bare for at have et site hostet. Den årlige pris for mit webhotel på eks. UnoEuro og Meebox svarer til to måneders hosting hos det amerkanske selskab.

Dog kan jeg ikke overskue at skulle rykke alt op med roden og over på et andet site. Denne side tjener jo fine penge lige nu, og at jeg så skal smide omkring 120 kroner en gang om måneden for at have den kørende et sted, hvor jeg aldrig har haft problemer med nedetid osv., er til at leve med.

Der er ikke så meget forskel på at have et dansk og udenlandsk hostingbureau. Kan man sit skoleengelsk, så er det nemt og ligetil at gå til. Så hvis du vil have god hosting, kan det også være en ide at kigge mod udlandet.

Jeg har ikke anden erfaring med hosting end med de tre firmaer, som jeg har listet op her. Men de tre spiller også fint, og jeg er en tilfreds kunde. Der kan være småting ind imellem, som man kan blive irriteret over, men det er bestemt ikke noget, jeg lægger mærke til. Og ofte er det glemt efter få minutter.

Men er du ikke til UnoEuro, så gør alligevel dig selv en tjeneste og tjek op på det. For der kan også være mange gode hostingselskaber her i landet.

Jeg håber, du finder det hostingselskab, der passer perfekt til dig og din side!

Sander

Sander Grønlund - Iværksætter, blogger og tænker.

16 thoughts on “Lav din egen hjemmeside på to minutter

 1. Du får da spyttet et par artikler ud her for tiden var 😀 Glæder mig til at det bliver affiliate videoer/artikler 😀 Kan næsten ikke vente!
  Udover det.. Så super fedt indlæg er sikker på der er nogen som kan få gavn af det :)!

  1. Hej Jacob!

   Sorry for det sene svar. Hvis du vil sætte reklamer ind i din blog, anbefaler jeg dig at kigge nærmere på affiliate markedsføring eller eventuelt Google Adsense. Affiliate markedsføring er mere beregnet til produkter og services, mens Google Adsense er bedre til informationssider. Så alt afhængig hvilken form for blog du har, er det bare med at vælge den reklamemulighed, der passer bedst til dig og din side.

 2. Hej Sander.
  Tak for denne side, og tiden bag! Den er helt bestemt nyttig.
  Jeg kom til at tænke på om det var muligt, at “hente” WordPress gratis på en måde?
  Så jeg ikke skal til at bestille domæne?

  Kasper.

 3. Hej Sander
  Jeg har prøvet at kaste mig ud i en hjemmeside. Jeg er kommet frem til noget jeg egentlig er ok tilfreds med (skal dog til at rette teksterne til) Jeg ville se om jeg kunne tjene lidt på Adsense eller Affilitatet, men jeg har ikke det store held. Jeg er ret sikker på at jeg griber det helt forkert an, men jeg ved ikke helt hvad der skal til for at jeg det kan lykkes som dig.

  Håber på et hint

  Mads

 4. Hej Sander,
  jeg har været i gang med at oprette en hjemmeside vha. din vejledning.
  Jeg har dsv. et problem. Efter at have kommet så langt som til wordpress og installeret dette, kan siden ikke “komme frem”, når jeg søger på den i søgefeltet. Dog kan jeg heller ikke, når jeg sætter wp-admin bagefter. Den kan ikke indlæse siden. Der står der ikke er nogen side.
  Jeg har gjort alt i din vejledning, hvad skal jeg gøre nu?

  Mvh. Stine 🙂

 5. Hej Sander tak for alle dine tips. Jeg tænker på at lave en side på både dansk og engelsk – hvad kræver det?
  Hilsen
  Martin

  1. Hej Martin!

   Tænker du på to separate sider, eller en side på to forskellige sprog?

   Hvis du vil lave to separate sider, vil min anbefaling blot være at købe to domænenavne – hhv. et dansk og evt. et .com, og så sætte dem op. Dette kan sagtens gøres fra et og samme webhotel.

   Hvis der er tale om en enkelt side med to versioner – en engelsk og en dansk – så kan du evt. kigge efter et oversættelsesplugin, som giver brugeren adgang til at skifte mellem de to sprog, som man også kender det fra internationale hjemmesider.

   God dag!
   Sander

   1. Hej Sander – ja det var det sidste jeg tænkte på. Ok jeg prøver at kigge efter plug- ins tak 🙂
    Mvh
    Martin

 6. Hejsa.

  Hvad hvis jeg allerede har en hjemmeside, med tilhørende domæne, men er træt af at betale den høje pris, jeg betaler nu?
  Kan jeg oprette mig hos UnoEuro med mit nuværende domænenavn, eller SKAL jeg oprette et nyt?

  1. Hej Boris!

   Du kan sagtens flytte en hjemmeside fra et webhotel til et andet. Det kan dog kræve lidt teknisk snilde, så jeg vil anbefale dig at finde en, der kan ordne det for dig, hvis du ikke selv ved, hvordan den skal skæres. Domænenavnet kan du sagtens flytte med ligeså.

   Sander 🙂

 7. Jeg ar skrevet en slags bog som jeg er interesseret i at udkomme med – løbende – på en hjemmeside.
  Men jeg vil jo gerne tjene lidt på det.
  Kan man lave en hjemmeside hvor folk skal købe sig adgang – og hvordan ?
  Venligst Poul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *