Jeg dur ikke til at lokke penge ud af folk

Jeg vil spring de typiske “det er efterhånden længe siden” undskyldnings introer over, i og med at jeg bare ikke har oplevet noget sindsoprivende på det sidste, og dermed ikke har haft noget at skrive om. Dog lige pånær den seneste uges tid.

For i sidste uge ansøgte jeg nemlig et studiejob. Ikke på grund af pengemangel, som så mange andre unge gør. Nej, simpelthen fordi jeg gerne ville lære de psykiske aspekter og teorien bag telefonsalg og fundraising. Det job jeg søgte var nemlig hos et telemarketing firma, der fundraiser penge til dyr, natur, kampe mod sygdomme osv.

Hvis du ikke ved hvad en fundraiser laver, så er det i bund og grund at sidde på en stol i 4-6 timer i træk, og simpelthen lave de her “cold-calls” til folk, for så at spørge om penge til de her støtte organisationer som Danmarks Naturfredningsforening, WSPA, Scleroseforeningen osv. Det gøres i form af nyerhvervet medlemmer, som det er dit job at skaffe over telefonen.

Men jeg ansøgte altså til denne her stilling, og samtidig med at det langt fra er alle der dur til det, så var de hurtige til at hive mig ind til et intro forløb, da sådanne firmaer altid mangler nye, dygtige folk. Så i tirsdags var jeg til intro forløb, og meget fascineret over det hele.

Hvis jeg dog skal være bundærlig, så har jeg aldrig selv været sådan et velgørenhedsmenneske. Jeg synes selvfølgelig det er en fantastisk ting, og de her mennesker kæmper for nogle fantastiske sager, det er slet ikke det. Jeg dur bare ikke selv til at skramle penge ind til det. I hvert fald ikke på denne måde.

Men jeg kommer så på min første vagt, og bliver placeret foran en computer med en telefon, og bliver straks satte igang med at ringe til tilfældige mennesker fra Aalborg. Jeg får udleveret et manuskript, en rose-ark, samt en guide til hvad jeg skal sige, hvis jeg får folk helt ned til betalings-delen. Herefter er det simpelthen bare at gå igang.

Der går ikke mange sekunder, før jeg har den første person i røret. Forvirret fremstammer jeg det der står på manuskriptet, men inden længe har personen i den anden ende smidt røret på. Jeg giver mig selv to minutter til lige at læse manus igennem, og finde ud af hvad der egentlig står. Kort efter får jeg fokus igen, og ringer stille og roligt videre.

Under hele vagten får jeg konstruktiv kritik samt ros fra mine teamledere, men jeg får ikke lukket nogle aftaler på vagten, og går altså hjem med en såkaldt “0-vagt”. Da jeg får fri, og derefter sidder derhjemme, med hovedet begravet i notater og bøger, da jeg morgenen efter skal til Naturfags eksamen, kan jeg simpelthen ikke koncentrere mig. Tankerne flyver afsted på det her, og jeg ved ikke just hvorfor, men jeg kan ikke stoppe med at tænke på det. Sætning “Goddag, jeg hedder Sander Grønlund, jeg ringer på vegne af Danmarks Naturfredningsforening” brager igennem hovedet som en brændende forfølgelse.

Efter at have sovet på det, så går jeg til eksamen, hvor jeg dybt ufokuseret grundet dette nye job, samt kun 2 timers forberedelse samme morgen, dog scorer et 12-tal, så tager jeg en beslutning. Jeg gør op med mig selv, at jeg simpelthen ikke dur til at skrabe penge ud af folk. Så jeg går resolut hjem til min kæreste og fortæller, at jeg altså siger op med det samme. Jeg finder det uetisk, i og med at jeg ikke har hjertet med, og jeg skal prøve at mindtricke de her folk til at give penge.

Så jeg smed en mail afsted igår, hvor jeg roste deres gå-på mod og deres talenter, samt deres kamp for alle de her gode sager. De respekterede jeg dybt – jeg kunne bare ikke se mig selv som en del af det.

Så ja – man skal sgu nok være lavet af noget specielt for at kunne sidde og ringe til folk, og bede dem om hjælp eller sågar sælge dem et produkt. Hvis det var mit eget produkt jeg skulle sælge, så ville jeg også helt klart have mig selv og mit hjerte med, modsat denne oplevelse.

Har du selv haft oplevelser med telefon marketing? I så fald, hvad solgte du/skaffede du hjælp til? Og hvordan gik det?

 

De bedste hilsner,
Sander

Sander

Sander Grønlund - Iværksætter, blogger og tænker.

One thought on “Jeg dur ikke til at lokke penge ud af folk

  1. goddag`Sander, Jeg er telefonsælger og jeg har haft det på samme måde. Jeg er lige startet hos online markting og jeg har søgt jobbet på grund af penge mangle. jeg hader jobbet og kan ikke finde ud af sælge produktet. skal jeg sige op, da jeg ved at det er svært at finde et andet job eller skal jeg holde ud?
    hvad synes du ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *