Januar rapport – Affiliate DM 2013

dds1
Man siger motion skulle være så sundt..

Så er vi skam på den igen. Affiliate DM ryger længere og længere væk i tankerne, og nyere og pt. langt mindre lukrative ideer kommer forrest i køen. Og med konkurrencen i øjemed, så er det ikke særlig godt for placeringen.
For at være ærlig, så har jeg faktisk ikke skænket Modetilpiger.dk en særlig stor tanke i denne måned. Jeg har 400 indlæg på den side, langt de fleste er dårligt skrevet, og omkring halvdelen eller sådan noget er ikke on page optimeret. Så de ranker sikkert ikke engang i top 100 på deres respektive søgeord.

Så jeg kan egentlig ikke være utilfreds med, at den stadig står og tjener penge. Men når man ser på de andre modesider, der deltager i konkurrencen, så føler man sig sgu lidt forbigået af alle de salg, da de hiver dem i hus en efter en, hvor der derimod er langt mellem snapsene for mit vedkommende.

Men spørgsmålet er, om det ville blive langt bedre, hvis de sidste 200 indlæg faktisk også blev on page optimeret, og der kom affiliate links på dem. For ja, der mangler rent faktisk også affiliate links i alle de indlæg. Det tager bare så lang tid og føles som et slavearbejde at skulle sidde og scanne 400 indlæg igennem.

Men det er jo også lidt af et luksusproblem. Det ville sgu være ærgerligt og spild at tonsvis af timer, hvis jeg har en side med 400 indlæg, der ikke indløser potentialet. For potentialet er der. Det skal bare nås. Så det kunne være, at jeg i februar skulle lægge andre projekter på hylden for at gøre Modetilpiger.dk endnu bedre.

Med den inaktivitet, som efterhånden har betydet 2 hele måneder uden nye indlæg, har da også kunne ses i besøgstallene og de kliks, som jeg får på mine affiliate links. Nu er december jo nærmest også en undtagelse, da besøgstallene eksploderer der, men der havde jeg over 4.000 besøgende. I denne måned blev det til 2895 unikke besøgende. Stadig kun 100 mindre end november, men det skulle jo helst ikke gå ned af bakke.

beu

Derudover så er Adsense indtjeningen også røget ned ad. I sidste måned kunne jeg hive mig op på 758 kroner, mens det i denne måned blev til 384 kroner. Et drastisk fald efter min mening. Men jeg tror, at det er det dårlige indhold, der rammer mig nu. Eller også er det de mange sider, som er ved at falde i rankings, fordi de enten ikke er blevet optimeret, eller fordi der ikke er kommet nyt indhold på siden.

En af de grunde til at jeg har været meget fraværende fra siden i denne måned, har blandt andet pga. mit Fivesite projekt. Et projekt jeg startede 1. januar, og som gik ud på, at jeg gerne vil lave 5 nye sider i januar måned med 88 artikler på til hver. Det svarede til 4 artikler pr. side pr. hverdag i januar. Jeg kunne holde til 48 artikler pr. side, og så løb jeg tør for energi. Men det har været det, der har haft min opmærksomhed i denne måned.

Så hvis potentialet skal udnyttes på en side som Modetilpiger.dk, så skal der arbejdes videre på den. Jeg kan ikke sidde og omskrive alle indlæggene. Men at få dem optimeret og smidt affiliate links i, og så måske få skrevet en håndfuld artikler eller to til siden, kunne vel ikke skade. Og så må vi jo se, om det kan hjælpe på antallet af besøgende, og antallet af penge på kontoen.

How much dollars on da affiliates?

For både affiliate og Adsense indtjeningen er faldet på siden i denne måned. I december hentede jeg meget skuffende 1156 kroner hjem på affiliate, mens jeg i denne måned har hentet 991 kroner. Det giver et samlet resultat på 1375 kroner i januar måned. Hvis man kigger bort fra de tidligere måneder på Modetilpiger.dk, så slår det beløb stadig ethvert andet site, jeg har haft. Så på en måde kan jeg ikke være så utilfreds, som jeg er.

Jeg føler bare, at jeg skal haven noget mere for de timer, som jeg har brugt på indlæg. En af de første gode Adsense sider, jeg lavede, tjente omkring 4-500 kroner om måneden, da jeg solgte den. Og den havde 86 artikler. Det er lidt over 5 kroner per artikel, hvilket skulle give Modetilpiger.dk en indtægt på i hvert fald 2093 kroner. Og det har det ikke gjort.

Men selvfølgelig kan man ikke sammenligne sider på den måde. Det er bare en målestok, som jeg plejer at gå efter. Og når jeg ikke indfrier den, så er det ikke tilfredsstillende. Så nu hvor jeg ser tilbage på to måneder, hvor jeg ikke har arbejdet på siden, så kan jeg godt se, at der skal noget mere arbejde til. De andre top deltagere i Affiliate DM sparker jo røv med deres mode sider. Og det er jo gerne der, vi skal op. Det skal sgu nå at blive sjovt, inden jeg helt mister gnisten for siden, og konkurrencen bliver afgjort.

Affiliate: 4795,84 (+991)

Adsense: 2812,02 (+384)

I alt: 7607,86 (+1375)

Udgifter: 0

Organiske besøg i alt: 15497 (+2895)

Indlæg skrevet i alt: 400 (+0)

Når man regner på det, så har denne side tjent omkring 49 øre per besøgende, hvilket jo faktisk er ganske fint. Det er mere, end størstedelen af de CPC affiliate kampagner giver. Men hvis jeg kunne få hevet det tal op, så hver besøgende gav 1 krone, så ville det jo være fantastisk!

Dog må jeg også bare se i øjnene, at det snart ikke fungere mere for mig at skrive om noget, som jeg absolut ikke har nogen passion for eller interesse i. Det begynder jo så småt at gå op for folk, at det her brugbare content og kvalitetstekster rent faktisk er vejen frem, og det er det også. Du kan jo bare tage et kig på det her indlæg, som jeg skrevet for noget tid siden. Der har jeg fortalt lidt om det ene indlæg, jeg har skrevet her på bloggen, der har givet mig 90% af mine besøgende.

Så jeg håber, at jeg kan finde frem til en niche, som der kan være penge i, og hvor jeg samtidig kan byde ind med noget og gøre folk klogere. Og så kunne jeg jo bare godt tænke mig at få sparket min affiliate indtjening i vejret, så det kunne blive rigtig sjovt. Selvfølgelig er det fedt at kunne leve af at arbejde foran computeren, men kundearbejde, som giver brød på bordet, er bare langt kedeligere end at arbejde på egne projekter.

Så først og fremmest håber jeg, at mit lille Fivesite projekt kan kaste noget af sig. Indtil videre har det givet lidt over 2 kroner for et enkelt Adsense klik. Kunne det tal vokse med 100% i februar, så er vi jo allerede på rette vej.

Til sidst vil jeg gerne lige give et shoutout for en Facebook gruppe, som Hans og Celia har startet her i januar. Det kan være, at det kan få dig i gang med at skrive mere til dine affiliate sider. Du kan finde den her.

Heep!

Sander

Sander Grønlund - Iværksætter, blogger og tænker.

3 thoughts on “Januar rapport – Affiliate DM 2013

  1. Ja, jeg kan sagtens følge dig med hensyn til kundearbejde. Jeg ved ikke, om det er mig, der har overset noget i det, som du skriver. Er det pr. måned, at du har tjent 7.600 kr., eller er det i det hele?

    1. Det er i det hele. Ud for “I alt” har jeg skrevet det samlede antal kroner og øre, som siden har hevet hjem igennem hele sin levetid. I parentensen bag ved står det tal, som jeg har tjent i den netop overstået måned 🙂

  2. Sejt, Sander! Jeg er fandme imponeret over, at du har skrevet 400 artikler til dit site. Og du har jo ret mange besøg! Det er for fedt. Det giver mig mod på at få skrevet en masse artikler til mit bedste produktsite, der lige nu laver ca. 2800 kr. om måneden på ret få besøg. Jeg har kun 53 artikler – men mit mål er at komme over 100 her i februar!

    For mig er det enormt vigtigt, at jeg interesseret mig for emnet. Men som pige er det jo noget nemmere at skrive om mode og skønhed – I bloody love it! 😛 Så måske er det også grunden til, at jeg konverterer godt. 🙂

    Klø på! Og ja – at skrive om noget, man interesserer sig for og faktisk kan lære andre noget om, er helt afgjort vejen frem. Jeg håber, du finder en niche, som du kan dominere, og som du nyder at skrive indhold til!

    Rock on, hyper-Sander! 😀 Godt arbejde!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *