Interview med Halfdan Timm

Endnu engang har jeg været så uforskammet heldig at få fat i en virkelig interessant ung internet iværksætter. Denne gang har jeg kastet mine spørgsmål over den dedikeret jura-student Halfdan Timm. Halfdan er en engageret, arbejdsom og glad ung mand, som til daglig studerer jura, arbejder med online marketing og har sit eget firma. Jeg præsenterer med jublenede ryst; Halfdan Timm!

 

 

Kan du ikke lige give en hurtig præsentation af dig selv – hvor gammel er du og hvor i landet er du fra?

Mit navn er Halfdan Timm – Jeg er hele 20 år gammel og bor i Aarhus, cirka en halv kilometer fra universitetet, hvor jeg studerer jura på første år. Jeg er født i Nordjylland, men har boet langt det meste af mit liv syd for Odense. Desværre er Syddansk Universitet ikke noget at prale af i forhold til studiemiljø og muligheder, og jeg ville gerne prøve at stå på egne ben, og derfor flyttede jeg for knap et år siden hjemmefra til the big city. 🙂


Hvordan og hvornår kom du ind i online verdenen, og alt det her med at tjene penge på nettet?

Det kan jeg takke Kristoffer Føns for. Vi havde fransk sammen på Midtfyns Gymnasium. Derfor var vi venner på Facebook. En dag skrev Føns noget med, at han var blevet selvstændig og allerede havde fået sine første kunder, og jeg ville selvfølgeligt vide, hvad det var for noget.

Han fortalte, han var begyndt som tekstforfatter – så samme aften gjorde jeg det samme. En måned efter kunne jeg se, at det her var en million gange federe end at være telefonsælger, som ellers var mit daværende job. Og siden da er det gået rigtigt stærkt!


Hvornår lavede du din egen hjemmeside? Og hvad var det for en?

Gratisfilm.info var min første side. Det er i dag også min største med knap 200 indlæg. Jeg var tidligere lidt af en pirat (Spotify og Netflix var ikke tilgængeligt for bare et år siden), så jeg lavede en side med guides til piratkopiering. Set i bagklogskabets lys var det en ret dumt beslutning, der endte med, at Antipiratgruppen politianmeldte mig – og den sag er stadigt ikke slut, selvom politiet beslaglagde min computer for 8 måneder siden. Mon jeg nogensinde får den igen..

Fra jeg købte mit første domæne, til jeg købte det andet, gik der ikke mere end 2 uger. Men jeg vil altid have kæmpe affektionsværdi for Gratisfilm.info – min første side.


Hvor mange hjemmesider er du oppe på i dag?

Jeg har et pænt stykke over 100 domæner, både danske og udenlandske. Af dem er nok lidt over halvdelen aktive websites. Af dem tjener jeg reelt penge på 5-6 af dem.


Hvad er din bedste oplevelse indenfor online marketing hidtil?

Jeg har skrevet nogle længere indlæg på min personlige blog, Halfdantimm.dk, om fx at bygge en nicheside i praksis, om Google Adsense optimering og en tjekliste til affiliate- og Adsensesites. Indlæggende er jeg stolt af – men hvad de har medført endnu mere.

Som følge af indlæggende har jeg opnået nye samarbejder med ekstremt dygtige mennesker, jeg har fået et studiejob på et advokatkontor og jeg føler, at jeg virkeligt er god til noget. Jeg har altid spillet fodbold og malet med spraymaling på lærreder uden at være specielt god til det – men det her kan jeg finde ud af, og det er jeg så glad for at have fundet ud af!

Derudover er jeg hamrende stolt af Byens-Advokat.dk. Allerede hvordan den ser ud i dag, hvad den kan nu, men især, hvad den har potentiale til. Det er mit uden tvivl mest interessante projekt. Og jeg har særdeles tunge mennesker bag mig til at hjælpe mig i form af Anders Saugstrup & Hans Stokholm Kjær.


Hvad er din største bommert indenfor online marketing?

At jeg lod Antipiratgruppen politianmelde mig. Jeg burde have indset tidligere, at det at lave en side, der essentielt set hjalp med at bryde en (håbløst forældet) lov og tilmed opnå mange hundrede besøgende på denne side om dagen, ville ende grimt. Min computer får jeg sikkert aldrig igen og der venter mig en bøde af de større.

Det var dumt, men lærerigt.


Du kører også dit eget firma – hvordan er det at være ung og virksomhedsejer?

At være ung og virksomhedsejer er ikke svært i sig selv. At være ung, studerende og virksomhedsejer på et krævende stude som jura, som på Aarhus Universitet tilmed kan prale af Danmarks tungeste pensum, er til gengæld ret svært. Heldigvis synes jeg at online markedsføring, og især SEO, er det mest interessante, jeg nogensinde har beskæftiget mig med, og derfor føler jeg mig priviligeret, når jeg arbejder med det.

At jeg lærer en hel del om skattereglerne er bare en bonus. Selvom det at lave regnskab ikke altid er mega spændende. Især ikke, hvis jeg har udskudt postering af udgifter frem til dagen før momsperioden afsluttes. Og det sker bare hver gang.


Vil du i fremtiden fokusere mest på tekstforfatning for andre eller egne hjemmesider?

Svaret er helt klart: mine egne sider!

Jeg er nået til det punkt, hvor mine egne sider kan holde mig kørende. Og lidt til. Derfor behøver jeg ikke at være tekstforfatter længere. Jeg er det stadigt, men det er af ren og skær interesse, og fordi jeg nyder at arbejde for og med spændende mennesker og projekter.

Men mere og mere af min tid går med at opbygge egne sider, da det er mit store mål at opnå en meget stor passiv indtægt. Min timeløn på kort set er bedst ved at være tekstforfatter – men på langt sigt er den langt, langt bedre ved mine egne projekter, og de er i sagens natur altid mere spændende end andres projekter.


Drømmer du om at sidde i udlandet og arbejde? Og hvis ja, hvor skulle det så være?

Jeg vil rigtigt gerne prøve et halvt eller et helt år væk fra Danmark. Ligesom jeg flyttede til Aarhus uden at kende en sjæl i Jylland (måske en enkelt i Vejle, en enkelt i Brabrand, men så godt som ingen), kunne jeg rigtigt godt tænke mig at bo et halvt år i Thailand, på Jamaica, i Frankrig eller måske Autralien.

Det kræver blot en rigtigt god ven (tjek) eller en kæreste (in progress), der vil tage med, da jeg ikke ønsker at tage springet til et andet land uden at kunne sproget alene.


Hvor lang tid bruger du om dagen på dit online arbejde?

Så meget som muligt.

Med jurastudiet, mit job på et advokatkontor, min gesjæft som frivillig fodboldtræner og en masse rigtigt gode venner er det svært at bruge den tid, jeg ellers gerne ville på mine projekter. Men jeg forsøger at finde tiden til det, og hvis jeg kan slippe afsted med det, bruger jeg gerne 10-12 timer om dagen på det.

Desværre ofte kun en tredjedel af dette.


Kunne du finde på at skifte bane på noget tidspunkt i online verdenen? At åbne en webshop eksempelvis?

Jeg åbner næppe en webshop for nu. Jeg kan bedre lide ikke at have nogle forpligtelser. Men jeg kunne sagtens se mig selv åbne visse tjenester, udvikle WordPress plugins eller lignende.

Så længe det er muligt at skabe en passiv indtægt med det, er jeg som udgangspunkt interesseret!


Nu ved jeg, at du er jurastuderende – men er det noget du kunne tænke dig at arbejde fuldtids med? Eller vil du fokusere på din virksomhed?

Jeg har de seneste 5-10 år troet, jeg skulle være advokat, når jeg blev stor. Det går også rigtigt godt på jurastudiet og jeg arbejder tilmed studierelevant på et advokatkontor.

Men jeg kan ikke lade være at tænke, at det kunne ekstremt spændende at gå fuld tid med online markedsføring, og især mine egne affiliateprojekter, og se, hvad jeg kunne drive det til.

Om 2 år er jeg ba.jur. Så kan jeg vælge enten at starte på kandidatuddannelsen eller at lave noget andet. Jeg skal helt sikkert have kandidatuddannelsen – men måske jeg skal have mit første sabbatår i uddannelsessystemet der..?


Hvilke tre ord vil beskrive dig bedst?

Uh, den er altid svær!

Dedikeret.
Tålmodig (nyttigt i forhold til SEO, især).
Loyal. Jeg kan godt lide at tænke, at jeg altid holder min ene af en indgået aftale. Der er altid en undtagelse, og jeg har brændt en person eller to af, og det er jeg ikke stolt af. Derfor er det noget, jeg arbejder meget med. Er der indgået en aftale, skal den holdes.


Nu har du en del blogindlæg på bagen efterhånden. Og som vi alle ved, så er du kendt for at skrive grundige, lange indlæg, som virkelig går i dybden. Har du nogensinde overvejet at lave video blog indlæg i stedet?

Absolut. Jeg har overvejet både lyd og video. Lyd droppede jeg hurtigt, da jeg delvist ikke selv er vild med platformen, og delvist har svært ved at se, hvordan jeg kan overgå Rieck, Riisager & Potter – og så kan det være lige meget.

Video ser jeg til gengæld et massivt og ubenyttet marked for i Danmark. På engelsk findes der tonsvis af SEO-relevante videoguides. På dansk har vi.. Har vi overhovedet nogen?

Derfor skal du ikke blive overrasket, hvis jeg begynder at lege med video også på et tidspunkt. Men der kommer nok et halvlangt blogindlæg eller to før det. 😉


Hvilke personer drager du inspiration hos? Både online og offline.

Der er mange. Jeg har flere inspirationskilder, end der bør nævnes. De fleste siger Martin Thorborg eller Tony Robbins, men jeg kan altså også komme på andre.
Anders Saugstrup for hans perfektionistiske og meget jordnære tilgang til alting. Mikael Rieck for hans fokus og bedrifter. Joachim B.Olsen for hans mod til kontroversielle udtalelser. Forsangeren fra mit gamle band for at blive ved og ved med at spille musik og rent faktisk have mulighed for nu at blive til noget med det. Thomas Reberholt for hans tilgang til nye projekter og ligetil væsen. Glen ‘ViperChill’ for at leve livet.

Hver gang jeg ser en person, der har kæmpet for noget og opnået det, tænker jeg noget i stil med ‘så kan jeg fandme også’. Og så går jeg i gang! 🙂


Her til sidst; hvis du skulle komme med et guldkorn til læseren, hvad skulle det så være?

Bliv ved, bliv ved, bliv ved.

Richard St. John interviewede et pænt stykke over 1000 kendte iværksættere og businessmen i USA. Han lavede et koncept kaldet ‘8 trin til succes’. Det i sig selv er interessant nok. Men det vigtigste punkt endnu mere så; dem, der vinder i sidste ende, er dem, der blev ved. De blev ved, selvom det var surt. Selvom de måtte ofre noget. Selvom de blev latterliggjort. Så blev de ved. Og de vandt.

Martin Thorborg siger det samme. Dem, der vinder i sidste ende, er dem, der blev ved, selvom det ikke altid var lige sjovt.

Så bliv ved. Winners never quit, quitters never win. Færdig!

Sander

Sander Grønlund - Iværksætter, blogger og tænker.

4 thoughts on “Interview med Halfdan Timm

 1. Super interview og jeg takker og bukker for de flotte ord! Det er rørende.

  Halfdan kommer til at nå super langt både i forhold til juraen, online forretningen og kombinationen af de to. Det tør jeg godt garantere.

 2. Kanon indlæg!

  Rigtig mange gode og relevante spørgsmål.

  @Halfdan – du skal være velkommen til at komme forbi Thailand og sidde på vores SEO kontor her og arbejde sammen med os i fremtiden 😉

 3. Jeg vil lige udnytte lejligheden til at sige tak for muligheden for at blive interviewet her! Jeg anser det som et meget stort privilegium at få lov til at få spalteplads også på andre spændende menneskers blogge. Og især en af de efterhånden mere prominente som denne med en bagperson erfaren i både video & tekst!

  Tak for det og de meget velforberedte spørgsmål, Sander – been my pleasure! 🙂

 4. Det er nok ikke sidste gang, at en så dygtig og arbejdsom person, som dig Halfdan, vil blive interviewet. Det tør jeg godt love 🙂

  Tusinde tak for rosen, og jeg takker inderligt også for din tid og dine velformulerede svar. Det giver en kæmpe værdi til læseren, og jeg selv er bare så pisse nysgerrig af natur, at jeg nok ville have spurgt om disse spørgsmål på et eller andet tidspunkt – så hvorfor ikke dele dem med resten af Danmark 🙂

  Det bliver helt sikkert heller ikke det sidste interview her på bloggen, da jeg synes, at det er pisse spændende og hamrende interessant at snakke med dygtige mennesker.

  Fornøjelsen var lige så på min side – og det kan da være, at jeg vender frygteligt tilbage med nye spørgsmål om en rum tid, når der er sket noget nyt på frontet 🙂

  Bedste hilsner,
  Sander

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *