Efter 15 måneders indkomstrapporter – Tanker om at dele min indkomst offentligt og fremtiden for rapporterne

minetanker

Jeg har nu i de sidste 15 måneder delt mine tal med omverdenen. Eller i hvert fald dem, der har valgt at lægge vejen her ind forbi bloggen. Og hvordan det har været, vil jeg her dele et par tanker om, så du kan få et indblik i, hvordan det er at køre sin virksomhed uden filter.

“Hold kæft Sander, du må sgu tjene mange penge!”

Hvis der er en kommentartype, som jeg støder på igen og igen, er det den her. I og med jeg offentligt går ud og deler, hvor mange penge jeg tjener, tror rigtig mange, at jeg så også må tjene godt.

Men bryder du min indkomst ned og kigger på den gennemsnitlige månedsindkomst, er den jo stadig svarende ganske almindelig fuldtidsansat ufaglært eller deromkring. Så nej, jeg tjener ikke mange penge, jeg holder det bare ikke skjult.

Lægger man alle månederne sammen i 2015 og finder gennemsnittet af den “årsløn”, lander vi på ca. 22.400 kroner om måneden. Det kan der ikke købes mange Porscher for.

Dette skal ikke lyde som et surt opstød mod at folk tror, jeg må tjene kassen. Men det er bare for at kaste lidt lys på realiteterne, og indtil videre har jeg ikke min egen pengetank, jeg kan tage en svømmetur i hver morgen.

“Hej Sander! Længe siden – jeg kan se det går meget godt med forretningen?”

Det er dog med til at starte samtaler op, når jeg møder folk, jeg ikke har set i lang tid, men som hver måned kigger med på Facebook. Der er faktisk mange flere, der hver måned lægger vejen ind forbi siden for at tjekke op på, hvor mange penge det nu må være blevet til.

Og det er egentlig også noget, der kommer bag på mig hver gang. For selvom jeg lægger rapporterne op offentligt hver måned, ved jeg jo i princippet ikke, hvem der er inde og kigge med, med mindre de efterlader en kommentar på bloggen.

Jeg kan ikke lade være med at blive overrasket, hver eneste gang der kommer en tidligere klassekammerat eller et familiemedlem jeg ikke har set i lang tid, som følger med i, hvordan det går for mig og min forretning. Det er sgu meget morsomt, og det er med til at give mig en ide om, hvor langt det egentlig kommer ud, når jeg smider noget op herinde. Det er ikke bare mig og mit lille eget lukkede univers.

Ikke den motivator det var i starten

Da jeg for 15 måneder siden begyndte at skrive mine indkomstrapporter her på bloggen, var det en fed motivator til at få lavet en masse arbejde, så der i slutningen af måneden kunne komme et rigtig flot tal herind på siden.

Men den motivationsfaktor, det var for et års tid siden, er langt mindre i dag. Hvad det skyldes, er jeg ikke helt sikker på, men noget kan måske ligge i den passive indkomst, jeg har haft igennem de sidste par måneder.

Her er der ofte røget en del tusinde kroner ind hver måned, og når jeg har haft til huslejen og mad på bordet, så lokker det ikke at give sig i kast med en ordre på 50 artikler med levering om tre dage.

Med andre ord er den passive indkomst blevet til lidt af en sovepude, som jeg i den grad kommer til at kæmpe med i 2016. Dermed ikke sagt, at det ikke er rart at have den passive indkomst, men jeg mener, det bliver et problem, når gnisten til arbejdet ryger, nu hvor man alligevel nok skal få råd til huslejen.

Når jeg sidder og kigger tilbage på mine indkomstrapporter, jeg lavede i starten af 2015, hvor jeg lige var gået fuldtid som selvstændig, slog jeg min egen rekord den ene måned efter den anden, indtil jeg i maj 2015 rundede en, for mig, stor milepæl i form af 50.000 kroner tjent på en måned, bliver jeg glad for at se, at jeg havde pænt knald på.

Men gassen gik efter den maj måned lidt af ballonen, og allerede i juni dumpede indtægten ned til omkring 11-12.000 kroner. Og siden da har jeg ikke haft samme iver for at slå min egen rekord, og indkomstrapporterne blev lidt efter lidt mere ligegyldige for mig at skrive, da jeg egentlig var ligeglad med, om jeg nu havde slået rekorden eller ej.

Hvilket også bringer mig videre til næste punkt.

Skal jeg fortsætte med at dele mine indkomstrapporter i 2016?

Jeg har den sidste måneds tid gået og spekuleret over, om jeg skal fortsætte med at dele mine indkomstrapporter hver eneste måned igen her i 2016.

Og det er ikke fordi, jeg er bange for at dele mine tal, hvilket du nok også kan lure på de mange måneder, det allerede er blevet til, men mere på grund af formålet med dem. I starten var det for min egen skyld, for at motivere mig selv til at nå et endnu højere tal hver eneste måned.

Senere hen er det mere blevet til en fast tradition her på bloggen, som, jeg kan forstå, en del kigger med på hver måned. Men hvor vigtig er den for dig som læser at kigge med på?

Hver gang jeg laver en månedsrapport, kan jeg jo ikke bare holde mig til tallene alene. Det bliver hurtigt til et opsummerende indlæg om, hvad jeg har lavet i løbet af den måned, og så fylder tallene mindre og mindre, i takt med jeg går i selvsving med at skrive mere og mere om alt muligt andet end tallene.

Så jeg ved ikke, hvilken vej jeg vil gå her i 2016. Om indkomstrapporten helt skal fjernes, om den skal køre videre som den gør nu, eller om den eventuelt bare skal baseres på kolde facts og tal for måneden.

For jeg tror, at langt de fleste bare scroller ned i bunden for at kigge på tallene alligevel, som jeg også selv tager mig selv i at gøre, når jeg læser andres indkomstrapporter, med mindre det er personer, jeg elsker at følge med i, hvad går og laver.

I bund og grund vil jeg egentlig bare gerne spørge dig som læser af bloggen, hvad du vil foretrække.

For betyder indkomstrapporterne meget for flere personer, og er det med til at motivere dig til at komme endnu længere hver måned, så er jeg jo kun glad for at kunne bidrage til det. Men hvis det bare er tallene, du kigger på, så vil der måske være en ide at cutte crappet fra og måske kun holde den til tallene, for så at blogge lidt hyppigere om alle de andre ting, der sker i mit liv.

Del gerne din mening i kommentarfeltet herunder.

Sander

Sander Grønlund - Iværksætter, blogger og tænker.

7 thoughts on “Efter 15 måneders indkomstrapporter – Tanker om at dele min indkomst offentligt og fremtiden for rapporterne

 1. Hey mate

  Jeg læser altid dine månedlige indkomstrapporter og nyder det hver gang. Synes det er super fedt både at læse dine tal og en kort opsummering af din måned med dine tanker inde over. Håber du fortsætter.

  Tænk også på de positive du har fået ud af rapporterne – tænker bl.a. på at du har været i diverse medier. Det tæller vel også? 🙂

 2. Hey Sander!
  Jeg læser med hver måned på bloggen, og jeg nyder det også! Jeg springer ikke ned til tallene, da jeg godt kan lide at læse om hvordan din måned er gået før, du “afslører” hvor meget Du har tjent..

  Jeg har læst med i over 1,5 år. Og det er ikke kun indkomst rapporter. Jeg tror ikke jeg er gået glip af ét eneste af dine indlæg siden.. Det er for mig også en god motivation at læse med!

 3. Dine indkomstraproter betyder ikke så meget for mig. Jeg læser dem hver gang, men går ikke ligefrem og glæder mig til dem.
  Måske du bare kan lave 2 om året? Så ville du formentlig have mere på hjertet, og det ville gøre dem mere spændende at læse 🙂

 4. Hej Sander,

  Jeg læser troligt med hver gang ligesom andre i kommentarerne. Det er selvfølgelig altid spændende at se tallene, men jeg springer ikke teksten over.. 🙂

 5. Hej Sander

  Ville virkelig ikke være dem foruden, jeg læser dem trofast hver måned og begynder faktisk at se lidt frem til den, når en måned er ved at lakke mod enden.

  Jeg har fået meget ud af det, og ud fra hvad jeg kan læse i netop dine månedsrapporter, har du også fået meget ud af dem.

  Jeg kan bedst lide de lange, ærligt talt, men dermed slet ikke sagt at jeg ikke også læser de korte af slagsen! – Og det der med at scrolle ned til tallene, er ikke noget jeg bruger når jeg læser dine rapporter.

  Keep em’ coming, er hvad jeg prøver at sige! 🙂

 6. Jeg er klart fortaler for at du fortsætter med dine månedsrapporter. Jeg følger dem troligt og de giver mig rigtig meget motivation. Fortsæt det gode arbejde, du er en stor inspiration for mange!!!

 7. Hej, jeg synes helt klart at du skal fortsætte. Dine rapporter er en god måde at danne et perspektiv over indtjeningsmulighederne for folk som mig, der er ikke en del af branchen, men stadig har en interesse. Og jo, jeg læser ofte hele teksten ( og ikke kun resultatet).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *