Indkomstrapport – Oktober 2016

oktobertop

Så er jeg endelig klar med en indkomstrapport for oktober måned. En af grundene til, at den først er blevet skrevet nu, er, at jeg har ligget på langs med en god omgang influenza i den sidste uges tid.

Men nu er jeg endelig ved at være ovenpå igen og er klar til at opdatere dig lidt på, hvad jeg går og laver, og hvordan det står til i min lille biks.

Den store kontorjagt er slut

Først og fremmest kan jeg med stor glæde i stemmen meddele, at den helt store kontorjagt er slut. Jeg har endelig fundet mig et nyt kontor, hvor jeg blandt andet nu sidder og skriver dette indlæg til dig.

Jeg har været uden kontor siden august måned, hvor jeg blev smidt ud af det kontorfællesskab, jeg ellers sad i. Det firma, vi havde lejet os ind hos (et lokalt trykkeri), var blevet opkøbt, og dermed havde de solgt bygningen, vi sad i.

Siden da har jeg været rundt at kigge på en del kontorer, men der var ikke en løsning, der sad lige i skabet. Nogle var for dyre, andre var for små og sådan fortsatte jagten ellers måned for måned.

Indtil jeg en dag i slutningen af oktober måned faldt over et kontor, som jeg ringede på. Tidligere i oktober måned havde jeg været ude at kigge på et lille kontor i et kontorhotel, men det var for småt og med høje træer og planter lige ude foran vinduet var der ikke rigtig noget lys derinde, så jeg konkluderede, at jeg ville blive bims af at sidde der hver dag.

kontors

Dette nye kontor, jeg var faldet over, var så ejet af samme mand, som ejede kontorhotellet. Så næsten inden jeg overhovedet fik spurgt ind til det nye kontor, jeg havde fået øje på (et sted på over 100 kvadratmeter, men til en lav pris) sagde han, at han havde fået et nyt lokale ledigt i det kontorhotel, jeg allerede havde været ude at kigge på. Et sted på 25-30 kvadratmeter.

Det lød lovende, så jeg sagde ja tak til at komme ud og se det. Og jeg kunne med glæde nikke jo tak med det samme, jeg så det. Modsat det lille lokale, havde dette lokale tre-fire gange så meget plads og med tre vinduer ud til parkeringspladsen var der rigeligt med lys. Det føltes rigtigt. Så vi gav hånd på det, og dagen efter fik jeg nøglerne.

“Jamen vi kan levere 40…. eller jeg mener 4 mbit/s”

Lokalet var tomt. Helt tomt. Den sidste lejer havde malet, så det var pænt med hvide vægge, skinner med stikkontakter og telefonstik samt god belysning. Men for første gang skulle jeg selv ud og have fat i borde, stole, internet og så videre.

Jeg har kun siddet i kontorfællesskaber førhen, hvor der allerede var både borde, stole og net i bygningen, som man bare hoppede på. Nu var det en saml-selv løsning. Meget fedt, men også en økonomisk udfordring i mit budget. I hvert fald når man som mig er røv-nærig. Det indrømmer jeg gerne.

Men jeg kunne jo heller ikke rigtig sidde på gulvet og arbejde. Så jeg røg i Jysk, Daells, Inventarland og så videre for at indlede den store jagt på bord og stol. Kogt ned endte jeg med at få et billigt kontorbord i Jysk (400 kroner) og en kontorstol i Møbler & Design (750 kroner). Jeg er ligeglad med hæve-sænke gøgl og designer stole. Kan man sidde og skrive – fint.

I mellemtiden ledte jeg også med lys og lygte efter en internetudbyder, så jeg kunne komme online. Jeg havde fat i både YouSee, Hiper, Kviknet, Fullrate og mange andre udbydere. Alle lovede guld og grønne skove; blandt andet Hiper, som efter min første bestilling fulgte op med en e-mail 20 minutter senere, hvor de sagde, at jeg skulle have en tekniker ud til 7-800 kroner. Jeg annullerede ordren for at se mig omkring efter en billigere løsning.

Senere på dagen fik jeg så fat i en gut derindefra, som sagde, at det nok ikke var sikkert, der alligevel skulle en tekniker ud. Så oprettede jeg ordren igen, med lovning på 40 mbit/s. Dagen efter nævnte han så lige kort, at de kun kunne levere 4 mbit/s. Og her havde jeg allerede snakket i telefon med talrige internetudbydere, så jeg var snart ved at miste tålmodigheden. Så jeg sagde “nej tak” til Hiper og gjorde det, jeg skulle have gjort fra starten.

Jeg bankede på hos min nabo, en ældre herre ved navn Niels, og introducerede mig som den nye lejer over på den anden side af gangen, hvorefter jeg spurgte ham om, hvilket net han havde. Han henviste mig til en lokal internet-gut, som for nylig var gået på fuld tid som internetudbyder her i Slagelse og omegn, efter at have kørt et IT-support firma. “Tak, jeg ringer til ham”, sagde jeg og tastede nummeret ind omgående.

Det tog få minutter at lave en aftale, og dagen efter kom han ud og fiksede nettet. Endda med en klækkelig rabat, fordi han var interesseret i at få flere kunder samlet under samme tag.

Så denne lange smøre er egentlig også bare en klagesang over supporten hos de mange internetudbydere i Danmark. Hvor de store spillere havde 14-dages leveringstid på at sende router og en evt. tekniker ud, kunne Torben fra Internet4u få hul igennem 12 timer efter, jeg ringede til ham. Shoutout til ham og hans service!

i4unu-logo1

Jeg kan endda lige krydre klagesangen med, at sidst jeg snakkede med både YouSee og Kviknet aftalte vi, at de skulle skrive en mail til mig for at følge op – og jeg har intet hørt. Jeg elsker at støtte mindre foretagender, der bare ved, hvad de laver, i stedet for dem, der har så mange kunder, så det egentlig bare kan være lidt ligegyldigt, om jeg bliver kunde eller ej.

Men nu sidder jeg her. Med et samlet bord, en samlet stol og 80 mbit/s internet. Jeg skulle egentlig have haft første dag i mandags, men der valgte min krop lige at sende influenza rundt i systemet. Så her små tre uger efter, at jeg modtog nøglerne, kan jeg endelig sætte mig til rette ved skrivebordet. Det er så fedt!

Hjemmeside solgt

Jeg ved godt, det er blevet halv til hel-langt det her indlæg, men jeg har haft hovedet fuldt af kontor-ting de sidste par uger, så det er primært det, der har optaget mig. Men jeg ville lige afslutte med en ting, som jeg lovede i seneste rapport – nemlig at fortælle dig om den hjemmeside, jeg har solgt fra.

Det er nemlig mit tidligere site Konfirmandkant.dk, som jeg har valgt at lade gå. Sitet havde kedet mig i et stykke tid, og selvom det tjener okay i sæsonen for konfirmationer, har jeg bare mistet håbet lidt, siden jeg blev smidt ud af Zalandos partnerprogram.

Så jeg havde fået lyst til at sælge det. Og hvad jeg fik solgt det for, kan du se herunder i oversigten.

Min indkomst i oktober måned

 • Sanderg.dk
  • Affiliate: 8.770 kroner
  • Total: 8.770 kroner
 • Konfirmandkant.dk
  • Salg af site: 7.500 kroner
  • Total: 7.500 kroner
 • Konsulent
  • Total: 6.345 kroner
 • I alt
  • Affiliate: 8.770 kroner
  • Salg af site: 7.500 kroner
  • Konsulent:  6.345 kroner
   • I alt totalt: 22.615 kroner (+4.372,94 kroner)

Du kan læse min indkomstrapport for september måned her, hvis du ikke allerede har set den.

Sander

Sander Grønlund - Iværksætter, blogger og tænker.

5 thoughts on “Indkomstrapport – Oktober 2016

 1. Hej Sander!
  Hvad Søren – en måned uden nogen tekster?
  De plejer da at udgøre en stor del af din indtægt 🙂
  Er du stoppet med tastaturbokseriet?

  1. Hej Jakob!

   Jep, det plejer det. Men jeg har en ret stor ordre liggende, som jeg i skrivende stund skal til at kaste mig over. Og den kommer nok til at tage den næste måneds tid, så da jeg havde “nok” indtjening på andre poster, har jeg tekstmæssigt valgt at holde fokus på denne ordre 🙂

 2. Super fed inspiration at læse din e indkomstrapporter samt andre indlæg her på siden,

  Er selv ved at gå igang med en blog , som jeg vælger at skrive på engelsk hvilket jeg ser som en god udfordring for mig selv, da mange i min omgangskreds er engelsktalende tænkte jeg at det var det jeg skulle 🙂

  Men var først da jeg læste dit indlæg om 63 måder at tjene penge online at jeg tog mig sammen til at komme igang for alvor.
  Så må sku sige du gør det godt 🙂

  TAK for inspirationen !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *