Indkomstrapport – Juli 2016

juli

Fantastisk at kunne nyde aftensmaden med denne udsigt. Taget i forgårs på en skøn lille strandrestaurant ved navn Siroccos på Kreta – mit absolut yndlingssted at holde ferie.

De hvide lammeskyer er så stille ved at forsvinde igen. Der har været lækkert vejr hele dagen, men ligesom i går trænger der et lille skydække ind over øen her ud på eftermiddagen. Jeg klager dog ikke, for temperaturen er stadig over de 30 grader, poolen er blevet opvarmet i løbet af dagen og øllet forbliver koldt – både i køleskabet og i poolbaren.

Jeg sidder i skrivende stund på vores lille terrasse, som Louie og jeg har fornøjelsen af at råde over sammen med en to-værelses ferielejlighed til og med på mandag. Jeg er ved at nå bunden i min kølige Freeway cola, som vi hentede et bundt af fra den lokale Lidl i går. Med in-ear høretelefoner i ørerne bliver vores danske naboers stemmer til en mudret talestrøm, som jeg kun lige fanger et ord af i ny og næ.

Jeg har netop slået min Macbook op for at forfatte juli måneds indkomstrapport, som jeg har været lidt bagefter med i denne måned. Jeg var lidt skeptisk omkring at tage den med på ferie. Det har jeg kun gjort en gang før – også på en tur til Kreta, bare sidste år – og der endte vi med at bruge den lidt for meget. Det havde dog nok også noget at gøre med, at vi var af sted i maj måned, og at højsommeren endnu ikke havde ramt den græske ferieø.

Men jeg valgte at tage den med, blandt andet på grund af muligheden for at vælge blandt et større antal film på flyveturen. Som den trofaste læser måske ved, er jeg ikke så stærk til at flyve, så jeg plejer gerne at oparbejde et større lager af underholdning i form af både film, musik, bøger, podcasts osv., så jeg har noget til at lede tankerne et andet sted hen.

Jeg fik set en enkelt film på den tre timers lange flyvetur, og hernede er dette nu kun anden gang, jeg har haft åbnet computeren. Første gang var for at se den film færdig, jeg stadig manglende et kvarter af, da vi landede i Chania Lufthavn.

Grunden til at jeg som regel skriver min månedsrapport i starten af en ny måned er, at jeg ikke har en særlig stærk hukommelse. Så hvis jeg skal have en chance for at berette om det, der er sket i den forgangne måned, skal der ikke gå lang tid.

I dag har vi slået øjnene op til d. 25. august, og jeg har svært ved at huske, hvad der skete for en til to måneder siden. Det vil de fleste nok have. Og det hjælper ikke at kigge på min kalender, for jeg er ikke så god til at bruge den, så typisk står der bare lidt løst om, at jeg skal huske at vaske tøj, betale skat eller moms eller at aflevere en kundeopgave. Jeg skriver ikke alt ned, som andre kan gøre det. Jeg ville gerne, men får det bare ikke gjort. Og når man så har en lidt hullet hukommelse, så er det svært at berette om en særdeles spændende juli måned.

Nu titter solen frem igen. Lammeskyerne er i opløsning, i hvert fald i den retning jeg har udsyn til. De tunge skyer plejer som regel at hænge over bjergene, og dem skal man om på den anden side af bygningen for at kunne beskue. Selvom jeg elsker at kigge på bjergene, kunne jeg godt frygte, at de lige nu var pakket ind af et lidt mørkere skydække, som jeg ikke har det store behov for at se i denne stund.

Så hellere fokusere på at solen igen kaster sit lys på den blå swimmingpool, de grønne palmer og de to unge kvinder i g-streng, der ligger og soler sig på den anden side af poolen. Nå, tilbage til månedsrapporten..

Lige så sløj juli måned var på begivenheder, lige så sløjt så det også ud på indkomsten i lang tid. På Partner-ads tjente jeg små 76 kroner, på tekster omkring 750 kroner og konsulenttimerne var ikke lige så mange, som de plejer.

Humøret blev dog reddet af Adservice, der for en gang skyld havde en positiv overraskelse gemt i ærmet. Der er stadig ikke kommet automatisk upload af salg og leads, så jeg er fortsat afhængig af, at manuelle kræfter sidder og uploader dem til mig. Og det sker altså ikke hverdag.

Jeg var blevet fortalt, at nogle af mine annoncører havde fordoblet satserne i juli måned for at give en lille bonus til os publishers. Og det er jo kun en god ting, men det kan være lidt nervepirrende at være afhægnig af manuelle lead uploads, da jeg på den måde ikke har samme finger på pulsen i forhold til indtjeningen.

Efter små 14 dage uden uploads, blandt andet på grund af sommerferie hos Adservice, fik jeg på en af de sidste dage i måneden smækket et par tusinde kroner ind på min affiliate konto. Det hjalp lidt på det samlede resultat, som endte med at blive okay.

Jeg har dog i august måned allerede nu lavet mere end i juli, så det glæder jeg mig til at kunne berette om, når vi når dertil.

Inden vi går til oversigten med tallene, tillader jeg mig lige at hente en kold Argus fra køleskabet, for nu er eftermiddagssolen så småt begyndt at tage til. Et sekund.

Sådan der. Skål.

Og lad os så komme til tallene.

Indkomsten i juli måned

 • Sanderg.dk
  • Affiliate: 10.070 kroner
  • Total: 10.070 kroner
 • Øvrig affiliate indkomst
  • Total: 43,46 kroner
 • Tekster
  • Total: 756 kroner
 • Konsulent
  • Total: 6.000 kroner
 • I alt
  • Affiliate: 10.113,46 kroner (+3.873,13 kroner)
  • Tekster: 756 kroner (-936,80 kroner)
  • Konsulent: 6.000 kroner (-300 kroner)
   • I alt totalt: 16.869,46 kroner (+2.636,33 kroner)

Nå, nu vil jeg tage en tår til af min stadig kølige Argus og så nyde den flotte føromtalte udsigt.

Hold dig munter,

Sander

Sander

Sander Grønlund - Iværksætter, blogger og tænker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *