Indkomstrapport – August 2016

Klokken er 14.31 på min computer. Jeg sidder i skrivende stund i flere kilometers højde og kigger ud på et tæt, men hvidt, skydække. Om en times tid dykker vi ned under dem og folder landingsstellet ud for at lande i Københavns Lufthavn.

Louie og jeg har netop afsluttet en uges ferie på Kreta, som har været mere end fantastisk. Det er nu syvende gang, at den græske ferieø har været destinationen for min sommerferie, og denne omgang har bestemt ikke været den sidste.

Der er et par dage til, at vi rammer den første september, hvor sommeren officielt er overstået. Jeg har i denne omgang valgt at komme mig selv i forkøbet, så jeg undgår at komme et par og tyve dage ind i den nye måned, før jeg får tid til at sætte mig ned og skrive månedsrapporten for august.

August har været en rigtig god måned rent forretningsmæssigt. Jeg har haft rigeligt med tekster at skrive, som du også kan fornemme på tallene herunder. Diverse folk er så småt begyndt at komme tilbage fra sommerferierne, så der været lidt mere gang i min e-mail, end der eksempelvis var i juni måned.

En af de mere sørgelige dage fandt også sted her i august måned. Den 15. august var nemlig den sidste dag, jeg kunne låse mig ind på mit kontor, som jeg har været indlogeret på siden august måned 2015. Det har været et fantastisk kontor, og de mennesker, der var så søde at leje kontoret ud til os til at starte med har igennem hele processen været så flinke. Så jeg er ret ked af nu at skulle forlade det sted.

Jeg endte med at sidde en lille halvanden måned alene på kontoret, da mine to øvrige makkere rykkede ud, før vi blev smidt ud. Det var både en god og mindre god oplevelse.

Først og fremmest var det mega optur at have et så stort lokale – bare for mig selv. Der var vel en 20-25 kvadratmeter, som jeg helt selv kunne bestemme over (inden for grænsernes rimelighed selvfølgelig). Dog var det også i længden halvkedelig at sidde der alene.

Det hjalp selvfølgelig lidt, at der var et helt firma nede i stueetagen med masser af kontorfolk, grafikere osv., som jeg kunne sige godmorgen til, eller stå og få en sludder med når skulle have lidt luft til hovedet.

Men denne skønne plads er fortid nu, og pt. står jeg uden planer for et nyt kontor. Jeg har stærkt overvejet at få en plads i nogle af de større og mere professionelle kontorfællesskaber, men sidst jeg var på rundvisning, blev jeg taget imod af en stresset sælgertype, der ikke rigtig viste interesse i mig og mine planer, og som kun havde et enkelt lokale ledigt; vel og mærke uden vinduer.

Det blev et nej tak dengang, men det kan være, jeg tager endnu en tur, da der jo kan være kommet bedre lokaler til rådighed siden da.

Men som det ser ud lige nu, skal jeg umiddelbart for første gang ud og finde mig mit eget kontor, hvor jeg selv skal medbringe stole, borde osv. Indtil nu har jeg siddet i to åbne kontorfællesskaber, hvor der begge steder har været både borde, stole, kantine/køkken samt WiFi til rådighed. Ret meget plug-n-go.

Vi bevæger os nu så småt ind over Polen, og der er kommet et par huller under os i det kortvarige, massive skydække, der dog stadig dækker langt ude i horisonten.

Den lille tv-skærm over os viser, at der er 59 minutter til, at vi lander hjemme i Danmark.

Jeg ved ikke, om mit arbejde som selvstændig påvirker min måde at holde ferie på, men lige så meget jeg glæder mig til at tage af sted på ferie, lige så meget glæder jeg mig faktisk også til at komme hjem igen. Jeg elsker at være ude, men når jeg er ude, savner jeg også min lille lejlighed på tredje.

På en anden front ser det også pt. ud som om, at der sker noget i forhold til mine konsulenttimer, jeg har haft det sidste års tid. Der har været lidt udskiftning i personalet det pågældende sted, og det er endnu uvist, om min aftale kommer til at fortsætte fremover. Alt tyder dog på det, men det bliver jeg langt klogere på i denne uge, hvor jeg skal have et møde om, hvad der skal til at ske.

Jeg fik meddelelsen op til ferien her, så jeg har kun lige haft en enkelt sms at forholde mig til. Derfor har jeg også svært ved at melde noget ud om, hvordan og hvorledes tingene kommer til at gå. Men nu må vi se.

Jeg fik forresten læst en enkelt bog på ferien (og begyndt på to øvrige, men dem kom jeg ikke i mål med). Det var Morten Wagners Dating Kongen, som jeg har læst en gang før. Dog var det et godt stykke tid siden, så ligesom jeg har læst Iværksætter til jeg dør og Kick-ass med hhv. Martin Thorborg og Jesper Buch op til flere gange, fortjente denne bog også lige et genlæs.

Det er en fantastisk historie om dating.dk, som Morten Wagner var med til at starte op i tidernes morgen sammen med to kompagnoner. Foruden hele hans forhistorie, er der også plads i bogen til en masse røverhistorier, der blandt andet stammer fra nogle af hans mange kvindelige bekendtskaber (som der har været en del qua hans position som kongen af dating).

Bogen kan bl.a. lånes på biblioteket, så hvis du ikke har tænkt dig at købe den, kan du hoppe ind og reservere den med det samme. Den er virkelig et læs værd, hvis du har den mindste interesse i at skabe noget selv.

Nå, snart flyver vi over Poznan og Bydgoszcz (mon der snart er Speedway Grand Prix der igen?), og i den anledning vil jeg bevæge mig mod tallene for denne måned.

Min indkomst i august

 • Sanderg.dk
  • Affiliate: 7.135 kroner
  • Total: 7.135 kroner
 • Konfirmandkant.dk
  • Affiliate: 581,87 kroner
  • Total: 581,87 kroner
 • Tekster
  • Total: 21.600 kroner
 • Konsulent
  • Total: 6.000 kroner
 • I alt
  • Affiliate: 7.716,87 kroner (-2.396,59 kroner)
  • Tekster: 21.600 kroner (+20.844 kroner)
  • Konsulent: 6.000 kroner (+0 kroner)
   • I alt totalt: 35.316,87 kroner (+18.447,41 kroner)

Sander

Sander Grønlund - Iværksætter, blogger og tænker.

11 thoughts on “Indkomstrapport – August 2016

 1. Hey Sander 🙂

  Har du ingen planer om at fokusere mere på din affiliateforretning? Eller overvejer du at satse mere på “konsulentlivet”?

  Hilsen
  Simon

  1. Hey Simon!

   Lige nu har jeg hverken planer om at gå i den ene eller anden retning. Jeg er røget lidt op i helikopteren og anskuer tingene lidt 🙂 Og så ser det pt. også ganske fint ud med teksterne.

 2. Hej Sander,
  Super flot indtjening og godt med al’ den gennemsigtighed.
  Nu er det selvfølgelig en >indkomst<-rapport, så det er klart omkostninger/udgifter ikke er inkluderet.
  Men er det primært tale om "ren indtjening"? Det er jo ikke helt "tosset" hvis du skriver teksterne selv. 🙂
  Omkostninger til webhosting, domæner osv. må jo alligevel være relativt lave.
  Venlig hilsen,
  Ole Kristoffersen

  1. Hej Ole!

   Grunden til, at jeg ikke hiver mine omkostninger med her, er, at de er så forholdsvis små, som de er. Foruden at købe et domæne i ny og næ og fornye min hosting, betaler jeg hver måned for et abonnement hos Marketers (ca. 190 kroner) samt for mit abonnement hos Billys Billing (ca. 200 kroner). De er konstante hver måned, og de fylder så lidt i det samlede billede, så jeg ikke har set nogen grund til at tage dem med her.

   Jeg har også haft en udgift i form af kontorleje (1.250,- inkl. moms/mdr), men da jeg står uden kontor pt., tæller den heller ikke med mere.

   Med kontor, regnskabsprogram, Marketers medlemskab og hosting har jeg nok haft udgifter for 1.500-2.000 kroner inkl. moms hver måned.

   Men med de 1.250 kroner skåret fra i form af kontoret, nærmer vi os de 500 kroner om måneden. Så er resten rent overskud.

 3. Hammer motiverende Sander!

  Jeg skrev til dig angående konsulenttimer, og pludselig kom der god gang i forretningen, så blev lige “distraheret” væk fra min forretningsmodels-opbygning :p
  Men tager fat i dig i løbet af de næste måneder, når der kommer lidt ro på.

  Forresten er det altid en fornøjelse, at få en nyhedsmail fra dig, og se hvordan det går! Giv den gas 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *