Sådan bliver du IKKE millionær! (Skal du lukke din store fede røv ligesom jeg har gjort?)

Lysten til at skrive dette indlæg har i noget tid været der.

Men i dag kom der så lige en årsag til samlingen, som fik mig til tastaturet midt i Tour de France etapen, hvor rytterne pt. mangler 108,6 km.

For jeg har længe gået og tænkt over passion vs. den økonomiske drift i mennesker. Heriblandt også i mig selv, da jeg sagtens kan nikke genkendende til det.

Jeg synes, det er sjovt, hvordan de folk, der går ind på online forummer og skriver “Jeg vil gerne være iværksætter, så jeg kan blive millionær – hvad skal jeg lave?” i 99,9% af tilfældene ender med at blive en larmende fiasko, mens ham, der ikke har en forumprofil og ikke stiller idiotiske spørgsmål, men blot elsker at sidde og rode med at kode apps for udviklingens, tilblivelsens og kodningens skyld, om 3-10 år ikke behøver at tænke på penge som et problem. Og ej heller gør hans kommende børn og børnebørn.

Ved du ikke, hvad du skal lave? Så luk røven

Det kan være, det lyder lidt hårdt, men det er faktisk helt okay i dette tilfælde.

Gang på gang ser og hører jeg personer, der bare gerne vil være iværksættere og tjene mange penge, men som bare lige mangler en enkelt lille detalje i deres fremtidsplaner – at få serveret vejen på et sølvfad fra andre, der har fået fingeren ud af røven.

Kilden til dette indlæg kom fra en tråd på Amino fra 2014, som jeg tilfældigt lige faldt over i dag.

Screen Shot 2015-07-11 at 14.58.52

Og det er ikke et enestående tilfælde.

Screen Shot 2015-07-11 at 15.07.41

Det flyder med denne slags indlæg. Og jeg skal på ingen måde spille hellig, når det kommer til dette punkt. For jeg har da selv været der. Men til mig selv er jeg også bare begyndt at sige det, som det er; luk din store fede røv – og find ud af det selv.

Hvis du vil have is, så må du selv finde vej til isbutikken, åbne døren, gå ind, hoppe over den stol, der lige er væltet og ligger i vejen, lægge hovedet under ismaskinen og hive ned i håndtaget. Evt. kan du også betale for din is, hvis det er bedre.

Pointen er, at der ikke er nogen, der kommer og spoonfeeder dig med millioner af kroner, den perfekte forretningsplan eller det liv, som du drømmer om at leve.

Andre kan ikke tjene dine millioner. Andre kan ikke gå hen til din boss og sige op. Andre kan ikke vide, hvad du brænder for, og hvordan du vil leve dit liv.

For lige at gå tilbage til vores handi ven fra Amino på det første billede, skal du lige have hele indlægget her.

Screen Shot 2015-07-11 at 15.14.18

Vedkommende vil gerne være millionær. Han vil gerne være iværksætter. Det er som om, at ordet iværksætter er blevet synonym for en rig person. Der findes tonsvis af iværksættere, der lever for færre penge om måneden, end folk på kontanthjælp. Og for langt størstedelen blever det ved med at være sådan resten af deres karriere.

Så først og fremmest kunne det være rart at få fjernet den illusion. Ikke at man ikke skal tro på sig selv, og at man kan blive millionær, hvis man vælger at lave sit eget projekt eller firma. Men bare fordi du har fået dig et CVR nummer, bliver du ikke automatisk millionær.

Ham her har lyst til at være iværksætter. Fint, det er blevet så skide popsmart at kalde sig det. Han kan få sig et CVR nummer, og så er det vel nok her i år 2015 til at kalde sig iværksætter. Og når han har gjort det, så kan pengene vel bare begynde at rulle ind. Virker det, fedt for ham. Men jeg går ikke den vej.

Han har mange ideer til, hvad han gerne vil lave, men han kan ikke se, hvordan han kan tjene penge på dem. Han foreslår privat rengøring eller græsklipning i weekenden. Sidst jeg tjekkede, gjorde 3 timers græsklipning hver anden søndag ikke nogen til millionær. Maksimalt til dagens mand i skysovs hos konen. Dog dermed ikke sagt, at man ikke kan lave et kæmpe græsslåningsfirma og tjene penge på det. Hvorfor skulle man ikke kunne det?

Men i stedet for at købe sig en gulvskrubber eller en græsslåmaskine, så fejer han det til siden med “det kan jeg ikke se penge i”. Oversat til dansk: Nu har jeg kastet noget på bordet, jeg ikke selv tror på – så kan folk se, at jeg har gjort en indsats, og så kommer de nok med den perfekte løsning til mig og mit miserable liv om lidt, hvor jeg uden arbejde kan få mange penge. Perfect!

Derudover har han før kørt handicapbus, og kunne godt se sig selv som underleverandør til et andet firma. Men igen tvivler han på, om det kan betale sig, og om man overhovedet kan starte med små penge. Derudover skal man jo også have en forsikring til bussen, så det er jo dødsdømt fra starten.

HVOR OPGIVENDE KAN DET BLIVE?!

1. “Jeg ved ikke, om det kan betale sig.”

Jeg forestiller mig bare mig og ham på hver vores side af et skrivebord, hvor han siger denne sætning.

Hvad forventer han?

Jeg tror bare, jeg vil sidde og stirre på ham og vente på, hvordan han har tænkt sig at finde ud af, om det kan betale sig. En fornøjelse der formodentlig kan blive langvarig. Han er den eneste, der kan finde ud af, om det kan betale sig for ham.

Jeg gider ikke webshop, jeg vil arbejde i weekenden, og jeg skal kunne blive millionær af det!

Fyren her afviser at arbejde med en webshop. Erhvervet skal ligge i weekenden, og på sigt må det gerne kunne hive et par millioner ind på bankkontoen.

“Så, nu har jeg afgivet min bestilling på drømmelivs restauranten. Nu venter jeg bare på tjeneren, der kommer og serverer den udsøgte mundgodte foran mig, så jeg kan sætte tænderne i delikatessen og æde løs resten af livet. Og selvfølgelig er retten på husets regning, det klart”.

Jeg brækker mig. (Overdrevet, men det er nu engang den gængse term for at have fået lidt for meget).

Men Sander, jeg vil jo gerne tjene millioner af kroner!

Så må du til at tage dig selv seriøst. Og du må skifte fokus.

At spørge andre mennesker, hvordan man tjener millioner af kroner på at arbejde i to timer hver anden weekend, er direkte useriøst og at spilde andre menneskers tid. Derudover selvfølgelig også din egen.

Hvis du bare gerne vil tjene penge, så få et lønmodtagerjob og sæt en procentdel til side hver måned og vent så på, at du har sparet nok penge op. Så kan du se frem til at være millionær få år inden, du sætter træskoene. Hvis du er heldig.

Lad vær med at jagte pengene. Jagt for fanden da det fede liv med noget, som du brænder for. Og at finde det, du brænder for, sker ikke på en aften i selskab med hovederne inde på Amino eller ved at læse en selvhjælpsbog.

You can have everything in life you want, if you will just help enough other people get what they want

 

Du kan få din million, hvis du hjælper andre med at få det, de vil have. Skifter du fokus over på, hvad du kan hjælpe andre mennesker med, så er der ingen tvivl om, at pengene nok skal komme en dag.

Men kigger du bare dag efter dag på din bankkonto og forventer, at der en dag bare ruller et par millioner ind uden en indsats, er jeg ked af at må skuffe dig. Det kommer ikke til at ske.

Så tager du dig selv seriøst?

Tror du på dig selv?

Hvis nej, hvorfor ikke?

Når du næste gang får en ide, så vil jeg gerne have, du tænker på vores kammerat herover. Er du også lige så skide ynkelig? Eller tror du rent faktisk på dig selv?

På TV’et er etapen stadig i gang. Der mangler nu 69,7 km af dagens rute, og et udbrud er lige kørt af sted.

Sander

Sander Grønlund - Iværksætter, blogger og tænker.

2 thoughts on “Sådan bliver du IKKE millionær! (Skal du lukke din store fede røv ligesom jeg har gjort?)

  1. Det er sørgeligt at se på de her forvirrede sjæle, som desperat håber på at kunne oprette en tråd på Amino, og få et liv som millionær serveret på et sølvfad. Det er også en af grundene til at man stopper helt eller delvist med at bruge Amino efter noget tid 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *