Herretur

G L Æ D E O G P R A K T I S K E I N F O R M A T I O N E R!!!

————————————————————————————–

Kæft det er en fornøjelse, at alle kan deltage, har betalt og forhåbentlig nu glæder sig til turen. Det er så pikkehamrende awesome, og jeg glæder mig helt vildt til maj måned nu – bl.a. pga. min fødselsdag, men også det her!!

Der er allerede lidt praktisk information, jeg gerne vil smide op, så alle er med på, hvordan og hvorledes 🙂

FLY:

Vi flyver om aftenen onsdag d. 18. maj kl. 19.45 fra Københavns Lufthavn, med forventet ankomst til Budapest kl. 21.35. Altså en flyvetur på 1t og 50m.

Hjemrejsen sker mandag d. 23. maj kl. 17.30 med forventet ankomst i Københavns Lufthavn kl. 19.20. Altså burde vi kunne lande i Korsør/Slagelse senest 22-23 tiden, så der stadig er mulighed for at nå en omgang søvn til tirsdag morgen.

BAGAGE:

Her er det en god idé lige at være ekstra opmærksom, så der ikke er nogen, der kommer slæbende med en hel kuffert. Der er nemlig kun et stk. håndbagage + en mindre taske tilladt pr. mand. Målene er som følger:

1 stk. håndbagage – mål: 55 cm x 40 cm x 20 cm

1 stk. håndbagage – mål: 35 cm x 20 cm x 20 cm

Overholdes disse regler ikke, pålægges der ekstra gebyrer eller worst case tilbageholdes håndbagagen, og så er det tough luck. Så vær meget opmærksomme på jeres bagagemål for en sikkerheds skyld. Derudover må den veje max 10 kg. 

Det er muligt at finde de her såkladte trolleys (mini-kufferter) i mål, der passer ind under disse krav. Så har man ikke nogen selv, kender man måske nogen, der har, hvor man kan låne. Alternativt koster de 150-250 kroner fra ny, og de findes til tider også i genbrugsforretninger. Man må også godt bruge sportstasker eller andre former for bagage, så længe tasken holder sig inden for disse mål.

Det lyder måske ikke af meget plads, men i ren Roskilde-style kommer man nok ikke engang til at bruge halvdelen af det, man får pakket med.

OVERNATNING:

Der var tale om flere luksuriøse lejligheder, men først og fremmest var priserne lidt deropad, og dernæst havde de ikke mulighed for late check-in, hvilket vi har brug for, da vi først ankommer nær midnat.

Derfor har vi booket en fin 90 kvadratmeter lejlighed til en rigtig god pris med plads til 12 overnattende gæster, som man kan se billeder af via følgende link. Så der burde være lidt mere albuerum, end en med plads til 7-8 stykker.

Beliggenheden er rigtig god, tæt på nattelivet, restauranter, barer og shoppingmuligheder, og til under halvdelen af prisen er det et rigtig pænt sted.

Det forventes selvfølgelig, at vi efterlader lejligheden ren og pæn, som da vi overtog den. Gør vi ikke det, pålægges der yderligere gebyrer fra værtens side af.

https://www.airbnb.dk/rooms/7474486

TRANSPORT:

Lejligheden ligger i centrum af byen, hvilket er ca. 17 km fra lufthavnen. Da vi ankommer sent på aftenen, tager vi en stor taxa eller to almindelige derind. Selvom jeg ikke vil opkræve flere penge af jer, skal I stadig beregne en yderligere udgift til at splitte taxa-regningerne. I følge vores søde vært koster en taxa svarende til ca. 30 euro pr. vej. Bemærk dog at der kun kan betales i lokal møntfod.

PENGE/VALUTA:

Vi kan desværre ikke bare køre den nemme løsning med Euro, da det ikke er valutaen i Ungarn. Derimod bruger de møntfoden Ungarske Forint, som er noget af en størrelse. 100 DKK svarer ca. til 4.168 Ungarske Forint. Dog har de sedler i helt op til 5.000, 10.000 og 20.000 Forint størrelsen, så selvom det kan lyde som mange bundter med penge, behøver det ikke at fylde så meget igen.

Jeg har forhørt mig i min bank (Sydbank), og det kan tage op til 1,5 uge at få vekslet pengene. Så vær ude i god tid. Hvor meget man hver især vælger at veksle til lommepenge, er selvfølgelig op til den enkelte. Jeg går også ud fra, at det er muligt at hæve penge dernede i hæveautomater fra de større banker, hvis man skulle have fået for få penge med.

SIKKERHED/TRYGHED

Selvom Budapest klinger østeuropæisk og måske lidt efter-mørkets-frembrud-ubehageligt, så skulle Ungarn være et meget trygt land på linje med Danmark, hvor man kan være ude døgnet rundt.

PRISER

Jeg har tidligere været lidt inde på priserne, men for lige at hive dem med igen, er de rimelig fordelagtige. Især hvis man går efter lokale mærker inden for bl.a. vin, øl og spiritus. En god hovedret på en restaurant ligger fra 40-50 kr. og opefter. Priserne kan selvfølgelig variere, alt efter hvor man er henne, ligesom de kan herhjemme.

VEJRET

Vejret i Budapest kan være meget svingende, som vi kender det herhjemme fra. Det er dog før sket, at der har været op imod 20 grader allerede i februar. Så hvis vejret er med os, bør vi kunne lade jakkerne ligge tilbage i lejligheden.

INTERNET

Der skulle efter beskrivelsen være internet i lejligheden, så os net-hungrede gespenster kan få næring.

STRØM

Der køres på samme type stik som i Danmark, så vi burde ikke være afhængige af omformere el.l.

Evt. kan der planlægges at en pakker en enkelt forlængerledning.

SIDST MEN IKKE MINDST

Selvom jeg har stået for at arrangere turen, tager jeg bestemt ikke tur-leder-hatten på, når vi er afsted. Når alle først er kommet i flyet, og vi er lettet, bliver den smidt, og så forventer jeg pretty much at alle er med til at tage et ansvar for, at vi får en fed tur 🙂

Sander

Hej! Mit navn er Sander Grønlund, og her på siden blogger jeg hovedsagligt om det at skabe en online indkomst. Hver måned udgiver jeg månedsrapporter med min indtægt, så du kan følge med i og lade dig inspirere af at se mine tal - 100% uden filter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *