Fivesite projektet – en afsluttende bemærkning

I starten af 2014 begyndte jeg et lille projekt, som primært skulle gå ud på at se, hvor meget man kunne tjene på fem små nichesider med en minimal indsats. Jeg har ikke lavet noget på nogle af siderne siden da, hvilket primært skyldes, at jeg hurtigt mistede lysten til fesne 300 ords artikler, som bare var fyld på fyld uden decideret hjælp for brugerne, men blot med det mål at få dem til at klikke på reklamerne og afsætte cookies. Du kan læse introen til projektet i bunden af min december rapport.

Fivesite Projekt – Så meget har de fem sider tjent i 2014

Dog synes jeg, er jeg skylder en eller anden form afsluttende bemærkning på dette projekt, så du kan se, hvordan og hvorledes det endte med at gå med projektet. Jeg har kun brugt penge på domænerne. Teksterne har jeg skrevet selv, og igen, det var ikke nogen fantastisk kvalitet, da jeg bare ville have, det skulle gå hurtigt.

Indtægterne er kommet ind af forskellige veje. Nogle af siderne har været med monetized med Adsense, mens andre har været med affiliate. De fleste af siderne har tjent penge med affiliate, mens en af siderne har tjent rimeligt på Adsense, som du kan se på billederne herunder.

INDT1

INDT2

 

indt3

Samlet indtjening – 1142,82 kroner

Samlet udgifter – 225 kroner

Samlet overskud – 917,82 kroner

Et samlet overskud på lidt over 900 kroner er jo som sådan ikke dårligt. Jeg brugte ikke lang tid på projektet, og jeg har da fået en klar ide om, hvilke af de her fem nicher, der er værd at arbejde videre med.

Side 5 endte med ikke at tjene noget. Og det skyldes blandt andet, at jeg ikke smed nogen former for reklamer på den. I mellemtiden fik jeg nemlig den ide, at jeg ville lave den til et decideret authority site, men det blev ikke til noget. Så den endte med at få crappy rankings og tjene 0 kroner.

Jeg endte med at skrive 48 artikler til hvert site. Altså 240 artikler i alt, og det giver en indtjening på 4,76 kroner pr. artikel. Næsten 5 kroner pr. artikel. Jeg lagde ca. 5 minutter i hver artikel, så det er en timeløn på 60 kroner. Ikke prangende. Dog står siderne der stadig, og de kan jo blive ved med at tjene lidt i ny og næ. Og dem der har vist lidt potentiale, kan der jo blive arbejdet videre med.

Så det var bare lige en samlet opsummering på mit lille hyggeprojekt. Jeg håber at kunne introducere dig for noget endnu mere spændende i den nærmeste fremtid. Og du må endelig smide dine spørgsmål herunder, hvis du har nogle.

Heepy,

Sander

Sander

Sander Grønlund - Iværksætter, blogger og tænker.

2 thoughts on “Fivesite projektet – en afsluttende bemærkning

  1. Hej Sander
    Jeg er blevet super inspireret af dig og har læst mange af dine artikler efterhånden. Tænkte om du gad svare på et par spørgsmål? Vil meget gerne snakke med dig over telefon eller skype, er det en mulighed?

    1. Hej Julius!

      Du kan fange mig på Skype – mit brugernavn er Erzael. Dog har jeg ikke noget headset pt., men det finder vi nok ud af. Regner med at være på løbende igennem ugen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *