Ferie, nyt job og passiv indkomst – Juni 2015 Indkomstrapport

Screen Shot 2015-07-06 at 10.17.59

Juni endte med at være en måned fyldt med spændende ting for mit vedkommende. Dog var en stor procentdel af dem ikke placeret under online/business kategorien, hvilket også afspejler sig i den indtjening, som juni måned endte med at give.

Efter en hektisk maj måned, hvor indtjeningen kom helt op på den anden side af 50.000 kroner, har jeg i denne måned valgt at trække vejret lidt mere og nyde godt af den indsats, jeg lagde for dagen i maj.

Væk fra computeren i +12 dage

Først og fremmest har jeg brugt en væsentlig del af måneden væk fra computeren. Til at starte med valgte min kæreste og jeg at hoppe på en afbudsrejse til Rhodos midt i måneden, hvilket var perfekt timet, da sommervejret herhjemme endnu ikke var dukket op på det tidspunkt.

Dernæst er jeg også lige kommet hjem fra en Roskilde Festival, hvor små fire dage af juni måned også indgik i den tur.

Så stikket har været trukket i forholdsvis mange dage i juni måned, hvor jeg i store dele af tiden kun har været aktiv på mail via telefonen.

Og i de dage, hvor der dog blev knoklet, gik størstedelen af arbejdet med at korrekturlæse en tidligere opgave, som var ret omfattende. Det betød blandt andet også, at der ikke var mange timer til tekstopgaver i denne måned, da dette havde førsteprioritet.

Nyt job

Der er dog sket lidt andet i løbet af måneden end ren solbadning og øldrikning. Jeg er nemlig hoppet på et nyt job, som i jobbeskrivelsen betegnes som online content manager – dog kun på deltid.

Jeg kommer til at skulle hjælpe et lokalt sundhedshus/fitnesscenter i en håndfuld timer om ugen med deres website, sociale medier og online synlighed. Det bliver mega spændende, og samtidig bliver det også rart at få en anden stabil indkomst end teksterne.

Før Roskilde Festival var jeg til en hurtig opstart og rundvisning på stedet, og i løbet af denne uge får jeg mulighed for at komme ordentligt i gang med det arbejde, jeg skal udføre.

Jeg valgte at søge stillingen, da jeg savnede lidt udfordring og noget andet end teksterne. Jeg glæder mig til at få udbygget mit netværk – også med nogle, som slet ikke roder med online markedsføring.

Selve stedet ligger få minutters gang fra min lejlighed, så det hele spiller bare.

Indtjeningen fra det arbejde kommer formodentlig også med her i næste månedsrapport, da jeg fakturerer igennem min virksomhed, og det stadig er en del af mit online arbejde.

Interview til Ekstra Bladet

En anden sjov ting, der også skete i løbet af sidste måned, var mit interview til Ekstra Bladet.

Jeg blev kontaktet d. 2. juni af en journalist fra Ritzau, som skulle i gang med at lave en artikel om det at tjene penge online til Ekstra Bladets EKSTRA afdeling.
Screen Shot 2015-06-25 at 09.52.22

Hun spurgte, om jeg kunne ringe til hende, da hun gerne vil interviewe mig i forbindelse med det med at tjene penge online. Jeg trykkede nummeret ind med det samme, og en halv time senere var interviewet overstået.

Små tre uger efter, omkring den 25. juni, var artiklen så kommet online. Da det er gemt bag et betalingsunivers, har jeg ikke mulighed for bare at dele artiklen. Men du kan da få linket her, hvis du nu skulle være en af dem med et EKSTRA abonnement.

Jeg har haft mulighed for at læse interviewet, og jeg bliver hverken fejlciteret eller noget, hvilket mange ellers plejer at være bange for, når noget ender på EB.

Dog er der også trukket andre ting med i artiklen end lige mit interview, blandt andet en liste over apps og sider, man kan tjene penge på. Og hvor man som læser lige kommer fra mit interview, hvor jeg ikke anbefaler folk at klikke på bannere og svare på spørgeskemaer for at tjene penge online, kommer denne liste så fyldt med links til apps og sider, hvor fremgangsmåden netop er dette.

Men det er også den eneste ting, jeg lige har at sætte en finger på.

Ellers var det en fed oplevelse at blive kontaktet uopfordret af en journalist, som gerne vil vide noget om det, jeg roder med til daglig. Det afviser jeg da bestemt ikke at stille op til igen!

Starten på Affiliate DM 2015

Juni kunne jo også byde på en længeventet afsløring af Affiliate DM 2015 og dets regler. Nu har Mikael Rieck og Anders Saugstrup slået pjalterne sammen med Halfdan Timm, og fælles har de haft konkurrencen i værkstedet og skruet en helt ny version sammen, som bliver utrolig spændende.

Jeg har endnu ikke tilmeldt mig med et site, da jeg ikke har en ide om, hvad jeg har lyst til at kaste mig ud i. Dog vil jeg begynde at arbejde på det, for der er ingen tvivl om, at jeg virkelig gerne vil være med igen.

Nogle af de affiliate sider, der har tjent mig flest penge igennem tiden, har jeg startet under Affiliate DM 2012 og 2013. Så det kan vel kun blive en succes, hvis jeg hopper med i 2015 udgaven også.

Nu gælder det dog ikke længere om den rene indtjening, hvilket blandt andet giver plads til nogle langt mere solide sider med langsigtede planer. Forhåbentligt.

Det passer perfekt med det sted, jeg er rent personligt lige nu.

Fokus på det sjove

I det sidste års tid har jeg her på hjemmefronten været den af os med en indkomst, hvilket blandt andet har betydet, at jeg, efter jeg gik fuldtids med min virksomhed 1/1-2015, har måtte kaste mig over opgaver og arbejde, som ikke altid har været lige sjovt.

For at få brød på bordet og en lejlighed at have bordet i, har der bl.a. været stor fokus på tekstarbejdet. Det har også givet godt rent økonomisk, men for min daglige gejst giver det mig ikke meget. Og det er på ingen måde langsigtet.

Der er dog sket det fantastiske, at min bedre halvdel har fundet sig et rigtig godt job, som hun er virkelig glad for, og det betyder, at jeg ikke skal dække 100% af leveomkostningerne hver måned. Og det giver mig spillerum til at tænke langsigtet, hvilket jeg er enormt glad for.

For ved at kunne kanalisere en langt større del af mit fokus væk fra teksterne, gør også, at jeg har langt mere overskud og energi til at tænke på nye projekter, sider, passiv indkomst og alt det, som jeg elsker.

Jeg har efterhånden fået bygget en, i mine øjne, pæn affiliate indtjening op. Men det kunne være awesome, hvis den kunne fordobles eller måske endda tidobles over det næste lange stykke tid.

Og det har jeg nu plads til, hvilket bringer mig tilbage til 2015 udgaven af Affiliate DM.

For jeg har nu fået tid til igen at tænke langsigtet, hvilket forhåbentlig betyder, at jeg kan få gang i nogle sider og projekter, som jeg rent faktisk brænder for, og som er sjove at arbejde på hele tiden. Og som måske ikke giver noget her og nu, men derimod på den lange bane.

Da jeg startede min første blog UngBlogger.dk, som senere er blevet til Sanderg.dk, var det sgu ikke for at tjene penge. Jeg havde bare lyst til at have mit eget sted, hvor jeg kunne skrive om denne her forrygende online verden. Klip til i dag, hvor jeg sidder klar til at fortælle dig om en indtjeningsrekord for siden, som du bliver klogere på lige om lidt.

Det er projekter som denne side, jeg gerne vil have i søen. Det skal startes med hjertet og interessen. Og nu er jeg endelig ikke bundet på ryggen til at skulle tænke i kroner her og nu. I hvert fald ikke 100%.

Hvad det bliver til, aner jeg ikke på nuværende tidspunkt. Det kan også være, der går tre måneder eller mere, før jeg finder ud af det. Men bare det at have muligheden for at arbejde med noget på fuldtid, eller næste i hvert fald, som ikke behøver at kaste noget af sig med det samme, er utroligt lækkert!

Min indkomst i juni 2015

 • Sanderg.dk
  • Affiliate: 12.045 kroner
  • Adsense: 0 kroner
  • Total: 12.045 kroner
 • Konfirmandkant.dk
  • Affiliate: 98,29 kroner
  • Adsense: 37,34 kroner
  • Total: 135,63 kroner
 • Fitto.dk
  • Affiliate: 0 kroner
  • Adsense: 0 kroner
  • Total: 0 kroner
 • Øvrig indtjening (sites jeg ikke ejer mere)
  • Affiliate: 821,67 kroner
 • Tekster
  • Total: 1.580 kroner
 • I alt
  • Affiliate: 12.964,96 kroner (+2.142,10 kroner)
  • Adsense: 37,34 kroner (-185,72 kroner)
  • Tekster: 1.580 kroner (-29.460 kroner)
   • I alt totalt: 14.582,30 kroner (-35.428,62 kroner)

Som det ser ud der, så ligner det en ordentlig sveder. Men det kunne ikke undgåes med sidste måneds præstation.

Dog er der over 2.000 kroner mere på affiliate fronten at glæde sig over. Og nu hvor jeg kigger på det, så var ca. 89% af min indtjening i juni måned passiv. 100% passiv. Teksterne stod for 11% af månedens indtjening.

Skulle du savne tallene for Modetilpiger.dk, så er det, som jeg også skrev om i seneste månedsrapport, fordi jeg ikke ejer den mere.

Fitto.dk har ikke lavet et eneste salg i juni, så der er ikke meget at skrive hjem om der.

Konfirmandkant troede jeg egentlig vil klare sig på samme måde, men overraskende nok har den lavet et par affiliate salg og nogle enkelte Adsense kroner. Denne side er dog så godt som død det næste halve års tid, som spørgsmålet er, om jeg helt fjerner den fra listen her i de følgende seks måneder, og så bare lader den indtjening, der måske kommer, falde ind under øvrige kategorien. Det kunne jeg godt finde på.

Men jeg er ret vild med tanken om, at omkring 13.000 kroner i juni måned er kommet ind, uden jeg har løftet en finger i løbet af måneden. Mere af det.

Skal vi ikke lade det være ordene, og så ellers glæde os over det smukke vejr? (som forhåbentlig kommer igen i løbet af sommeren!)

Det endte også med at blive noget af en opdatering. Men der var også sket en del, på trods af kurvedykket på indtjeningsfronten.

Cheers,
Sander

 

Sander

Hej! Mit navn er Sander Grønlund, og her på siden blogger jeg hovedsagligt om det at skabe en online indkomst. Hver måned udgiver jeg månedsrapporter med min indtægt, så du kan følge med i og lade dig inspirere af at se mine tal - 100% uden filter.

9 thoughts on “Ferie, nyt job og passiv indkomst – Juni 2015 Indkomstrapport

  1. Fedt Cecilia!

   Umiddelbart tror jeg det handler om at koble fra i hjernen og ikke sidde og stirre ind i computerskærmen, mens man bare venter på ideen. Løb en tur, se en film, drik et glas rødvin med nogle gode venner. Det er nok under disse øjeblikke, din hjerne passivt kommer frem med et eller andet.

   Jeg har alt for mange gange siddet og haft hjernen kørende på højtryk for at finde på en ide, hvilket kun har resulteret i hovedpine og 0 gode ideer til nye projekter.

   Jeg glæder mig til at se, hvad du finder på 🙂

 1. Jeg har fulgt bloggen i et stykke tid uden at kommentere på noget tidspunkt. Jeg synes, det er vildt fedt, at du er 100% gennemsigtig med din indtjening! – Og tillykke med dit job!
  Jeg har selv tilmeldt mig AffiliateDM sammen med en makker, og vi skal så småt til at begynde. Det kunne være fedt med noget konkurrence fra din side 😀

 2. Hej Sandberg!
  Nu jeg har godt nok fulgt med over dine seneste indlæg. Jeg må ærlig indrømme, at jeg syntes dine websider såsom fitto.dk er med til, at fylde internettet op med “ikke brugbart” information. Det er desværre set mange gange før, at “unge” åbner diverse sites op og gør det simphelthen kun af økonomiske årsager.

  Hvad med at få fokusere på at få fuldført en brugbar uddannelse?? Jeg tror at det i sidste ende vil gaven samfundet inkl. dig selv! Jeg ved godt at vi er midt i en juli måned og masser af sol, men jeg må jo trods alt godt komme med konstruktiv kritik.

  Jeg ser frem til, at vi får en fornuftig debat her på dit forum, affiliate er jo ikke kun himmel og havvand.

  Forresten er Mads Grønlund din bror/familie??

  1. Sandberg? 🙂

   Well, hej Jonas 🙂

   Jeg er fuldstændig enig med dig i, at Fitto ikke leverer noget synderligt brugbart ud over prissammenligninger. En af grundene til dette er blandt andet, at passionen for emnet/nichen virkelig ikke har været der. Der har ikke været en gnist i mig, som har fået mig til at tage siden seriøst (nok).

   Dog kan jeg ikke se, hvad det har med uddannelse at gøre, så den debat ser jeg ingen grund til at tage.

   – Og jep, vi er i familie.

   Cheers,
   Sander

  2. Sander er sikkert en del yngre end du er Jonas.
   Derfor benytter han sig selvfølgelig af mere moderne måder at tjene penge på.

   Engang mente forældretyperne at computere var legetøj og at børnene skulle få sig en uddannelse og et job, men IT industrien blev en stor levevej for mange, og en nødvendighed for alle. Nu har computere så affødt en helt ny industri som vi kan kalde Online Business.

   Hvorfor stoppe evolutionen ved at presse nutidens mennesker ned i de gamle brugte kasser?

 3. Hej Sander

  Først og fremmest på jeg tilstå at jeg er imponeret over dit affiliate arbejde. Jeg håber, at du vælger, at deltage til årets Affiliate DM. Lige nu overvejer jeg også selv at tilmelde mig Affiliate DM 2015, da jeg har gennemskuet en utrolig god niche.

  Fortsæt dit gode arbejde, og bliv endelig ved med at skrive på din blog. Det er dejligt at kunne følge din blog, det giver et skud ekstra motivation til mine egne affiliate sider 😀

 4. Hej Sander
  jeg har lige fået øjnene op for online marketing og passiv indkomst. Jeg aner ikke hvordan man laver en hjemmeside eller affiliate marketing, men det lyder super spændende. Formentlig noget der kunne være med til at befri en fra ” The nine to five rat race” lol

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *