En tur op i helikopteren

Det sidste, du hørte fra mig her på bloggen, var om min december måned, der gik helt fantastisk. Men sidenhen har jeg også kunne mærke på mig selv, at der har været brug for en pause. En tur op i helikopteren for at anskue tingene på en ny måde. Og det har haft et par konsekvenser – blandt andet for et af kendetegnene af min blog.

For i små to-tre år har jeg hver måned udgivet en månedsrapport over min indkomst, så du som læser har haft mulighed for at få et indblik i min virksomhed og dens økonomi. Jeg har på intet tidspunkt fortrudt at dele så åbent ud af mine tal, da det hos alle dem, jeg har fået feedback fra, kun er blevet positivt modtaget.

Men i løbet af 2016 begyndte det at blive mere og mere en opgave, som røg i glemmebogen, og i flere måneder var jeg relativt sent ude med indlægget. Førhen kunne jeg næsten ikke vente til, at den nye måned begyndte, så jeg kunne lægge endnu en opdatering ud, men i løbet af 2016 begyndte jeg slet ikke at ænse, at kalenderen havde skiftet side, og ofte kom jeg først i tanke om rapporten over 14 dage inde i den nye måned.

Og det var for dårligt efter min egen mening. Så med den konklusion samt behovet for at komme op i helikopteren, valgte jeg at sige midlertidigt (måske permanent) stop for indkomstrapporterne.

Træt og udkørt

Da december måned pludselig var fortid, og det nye år havde taget sin begyndelse, kunne jeg mærke en frygtelig trang til at trække stikket i en måske længere periode. Mentalt havde den store ordre i december måned fyldt utroligt meget, men jeg kunne også pludselig mærke en stærkt dalende interesse og lyst til at skrive.

December var min bedste måned til dato målt på indkomst, men pludselig havde jeg det også som om, at jeg havde gennemført GTA og nu bare spillede free-play. Jeg havde sikret mig økonomisk det næste års tid frem, og derfor havde jeg absolut intet drive til at sætte mig ned og skrive igen.

Den sum penge virker måske ikke af meget for mange mennesker, men for mig, der stadig ville kunne klare mig på en SU sats, var det et helt vildt beløb, der blandt andet sikrede min husleje i små 12 måneder frem.

Så fordi jeg nu havde økonomisk mulighed for det, valgte jeg næsten at trække stikket 100%. Grundet de mange års afhængighed, kunne jeg dog stadig ikke lade være med at læse og besvare e-mails (kigger mails 100-200 gange om dagen), men selve arbejdsmæssigt var produktionsniveauet nede og skrabe nær nul. Jeg havde ikke mere energi. Jeg havde ingen kreativitet. Jeg havde intet gå-på mod. Jeg havde ikke lyst til at skrive. Jeg havde ikke lyst til at arbejde.

Jeg havde lyst til min sofa, min mindre heldige vane med alt for usundt mad, samt en ny og endnu dårligere vane med at gå ud og drikke bajere – for der skulle jo ske et eller andet om aftenen efter en hel dag på langs, for at dagen ikke skulle føles som et totalt tomrum.

At være nede i så lavt et gear, gjorde det heller ikke attraktivt for mig at skulle opsummere, hvad jeg havde lavet og tjent efter bl.a. januar måned. For selvom der stadig var lidt affiliate indkomst og andre småting, var det bare ikke noget, jeg var interesseret i at dele med omverdenen. “Så hellere slutte på toppen med månedsrapporterne”, tænkte jeg.

Skal der ske noget helt nyt?

I midten af februar begyndte jeg dog så småt at få rusket mig selv lidt i live igen. Byturene i hverdagen blev skåret væsentligt ned, jeg fik startet mig en god vane med at komme ud og træne stort set hver hverdag, og det usunde mad blev cuttet ned med omkring 70%.

Men arbejdsmæssigt stod står jeg stadig på et nulpunkt. Jeg er begyndt at komme på kontoret igen, og de få faste kunder jeg har bliver også stadig behandlet godt og får leveret deres opgaver til tiden.

Men jeg kan sgu efterhånden mærke, at det fag, jeg har levet af i tre-fire år efterhånden, efterhånden er begyndt at hænge mig langt ud af halsen. Det er blevet kedeligt. Nu har jeg haft lidt over to måneder til at vurdere, hvorvidt jeg bare skulle fortsætte derudaf. Det kunne jo være, at jeg efter en længere pause bare ikke kunne vente med at komme tilbage til tastaturet igen. Men sådan har det desværre ikke været.

Min interesse for online markedsføring er også faldet markant i løbet af de sidste par måneder. Fra at have læst om det og interesseret mig enormt for det i mange år efterhånden, er jeg vendt 180 grader og er helt ærligt blevet pisse ligeglad. Jeg er begyndt at unfollow mange af de online markedsførings-mennesker på de sociale medier, jeg kun følger eller har en relation til pga. online markedsføring. Jeg har opsagt mit abonnement på Marketers.dk. Ser jeg et blogindlæg med en titel ala “7 hurtige tips til at optimere dine AdWords annoncer” finder jeg det så utiltalende og kedeligt, som dengang tysklæreren i folkeskolen åbnede timen med at informere klassen om, at vi i dag skulle have grammatiske øvelser med fokus på intet-køns gloser.

Er alt bare noget pis så?

Men er der ikke noget, du stadig synes er meget spændende, så det hele ikke bare er l***? 

Jo, naturligvis.

Jeg synes stadig mange andre aspekter af det at lave forretning på nettet er interessant.

Jeg synes stadig at affiliate markedsføring er fedt. Jeg er fået en ny interesse for måske at lære at programmere. Jeg synes at Photoshop pludselig er blevet sjovt at lege i igen.

Jeg har på flere tidspunkter over de sidste par måneder haft lyst til at lukke og slukke for alt det her online halløj. Slukke min blog, sige nej til alle tekstopgaver, fjerne alle online markedsføringsrelationer på diverse sociale medier osv., for så efterfølgende at starte på en frisk i et komplet anderledes fag. Blive pilot, murer eller pædagog.

Men jeg har så også fundet ud af, at jeg stadig kampelsker min computer og at arbejde via den. Manuelt arbejde har altid været mit fjendebillede nummer et, og med ti tommelfingre er der langt til en professionel karriere som tømrer.

Som du nok også kan høre på mig, så er jeg stadig i syv sind, da jeg ikke aner, hvad jeg skal kaste mig ud i som det næste. For selvom tekstforfatning har været min sikre/usikre levevej indtil nu, så har jeg også bare lyst til at prøve noget andet. Lykkes med noget andet. Men hvad det skal være, aner jeg fortsat ikke.

Og derfor sidder jeg stadig i helikopteren. Jeg kan ikke give dig noget konkret bud på, hvad jeg vil kaste mig over i fremtiden. Men efter flere henvendelser om bl.a. månedsrapporter, følte jeg også for at give en status på, ja, mig og hvad jeg går og laver lige nu, og hvorfor der er så stille på bl.a. bloggen.

Med min daglige træning har jeg nået første skridt, som bare har været at komme ud af døren igen og få noget energi tilbage i kroppen. Jeg ser pt. min træning som mit “arbejde” – noget jeg helst skal passe hver dag. Jeg tjener ikke penge på det, men for nu er det bare vigtig at få kroppen i gang igen, komme ud af døren, og bare lave, om ikke andet så en lille  smule hver dag, frem for kun at streame Netflix og ringe efter pizzaer ved hvert måltid (det er også for dårligt, at Middletown Pizza har gratis levering på alle ordrer – også frokostpizzaerne).

Mine tanker om uddannelse

I går fik jeg også den tanke at begynde på en uddannelse igen. Prøve noget nyt, få nogle nye venner og bekendtskaber og starte på en frisk. Desværre har jeg bare ikke kunne finde en ret på det menukort af uddannelser, som har tændt mig. Hvis der har været en lille gnist, så har der været andre faktorer, som har gjort det mindre problematisk – eksemeplvis manglende adgangsgivende fag eller uddannelse, geografisk lokation osv.

I uddannelsesregi har jeg meget lidt tålmodighed. I sommeren 2014 startede jeg på multimediedesigner, og jeg var der i tre timer. Så pakkede jeg mine ting og gik, da læreren havde dømt frokostpause. Udsigten til at skulle bruge to år på at stå med slutprodukter som en flyer, et visitkort, og hvis bølgerne gik højt en LinkedIn profil, var simpelthen forfærdelig. Selv hvis jeg ikke kendte Photoshop eller vidste hvordan man åbnede en browser i forvejen, vil jeg stadig kunne klare dette på en eftermiddag. Så efter at have hørt introduktionen til alle de åh-så-spændende ting vi havde i vente, tog jeg min jakke på og forlod den uddannelse for good.

Selv en impotent bedemand vil være mere opstemt på at gå gennem det forløb end jeg.

Denne holdning til uddannelse var blandt andet også med til at gøre, at jeg tog springet og startede min egen virksomhed for et par år siden. Ingen røvsyge undervisere, ingen pensum man for guds skyld skal holde sig til, og ingen IT-lærer der bruger Internet Explorer (snakker af erfaring).

Jeg flyver i min helikopter. Og forhåbentlig stopper jeg med at flyve i den, fordi jeg finder noget nyt, fedt og mega spændende at kaste mig over, frem for at være nødt til at nødlande når pengetanken er tom.

Men lige nu er jeg stadig et mega stort spørgsmålstegn, der tænker, så det knager. Over livet. Over muligheder. Over fremtiden.

Sander

Sander Grønlund - Iværksætter, blogger og tænker.

4 thoughts on “En tur op i helikopteren

 1. Sådan kan det gå, det er nemt at brænde ud, især når du har lagt så mange timer i at arbejde for andre. Jeg har også været hvor du var og hvor tanken om at skulle installere en ny WordPress blog gav mig lyst til at kaste op. Bedre at trække stikket end at blive ved med at holde pinen ud.

  Måske er det grundlæggende mening du savner og ikke et ræs efter penge på kontoen alene. Du er jo ung, helt ung, så du kan jo faktisk stadig gøre lige akkurat hvad der passer dig: blive dykkerinstruktør, landmand, journalist, blive en del af et startup (overvej det), alt muligt, der er ingen grænser.

  Det er måske meget fornuftigt at tage et par måneder på langs, måske tage på højskole eller til udlandet i praktik, uddannelse, et eller andet og mærke efter hvor du finder mening.

 2. Hej Sander
  Tak for interessant læsning. Din blog er en god historie om at gøre noget!

  Jeg har smidt dig en mail. Håber at høre fra dig, ellers god vind med kommende projekter.

 3. Hej Sander

  Jeg faldt over dig i min leg på nettet og du har en vidunderlig intens måde at skrive hudløst ærligt på. Vi kan alle være søgende efter en mening, noget der vil give os et smil på læben når vi vågner og glæde os til dagens eventyr. Heldig er de, der er tilfredse med hvad de laver. Jagten på husleje og smør på bordet er ofte drivkraften i et land som Danmark, hvilket er utilfredsstillende i det lange løb. Jeg ser flere og flere unge mennesker fravælge online siden, da det er som et kæmpe supermarked med en illusion til salg. Jeg møder flere og flere mennesker der vil retur til det virkelig off line liv, hvor kaffekopper klinger og hygge breder sig. Jeg håber Sander at du finder lykken i et job du vil elske, for du fortjener det virkelig. Jeg er sikker på du har givet alt du kunne til dine læsere og nu mangler du at få lidt igen, så tag til havet og sid der med en flaske vin, en lækker sandwish og tænk godt over hvor fantastisk et liv du har, hvor stærk du er indenfor forretning og hvor vidunderligt det må være, at have præget så mange som du nok har.

  Knus herfra og held og lykke med at finde glæden
  Lotte Aagaard

 4. Hej Sanders

  Beundre du deler dine tanker så ærligt med læserne, og det er en spænende /interessant udvikling dit liv har taget. Jeg har fulgt dig løbende over årene, og nydt dine månedsrapporter, som jeg har brugt til at vurdere min egen affiliate indsats med.

  Jeg håber du vil blive ved med at blogge i fremtiden, så jeg kan følge hvor du skal hen i livet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *