Du stinker fordi du laver lorte sider!

For at du ikke skal blive pisse sur – da det ikke er det, som jeg er ude på – så skal jeg da med glæde lægge ud med at sige, at jeg selv laver lorte sider. Og det er endda i stakkevis. Så ingen sure miner her fra starten – nu har jeg selv erklæret mig som en lort. Godt. Læs nu blot videre.

Men det er faktisk først i nuværende øjeblik, at jeg har fundet ud af, at jeg virkelig stinker. Og hvorfor jeg virkelig stinker. Det ER fordi jeg laver lorte sider. Jeg ved ikke om du kender til samme følelse. Men jeg kender den i hvert fald. Følelsen af at have søsat en hjemmeside, knoklet for at få den i top 10 i Google, knoklet for et fast besøgstal. Følelsen af at have gjort det. Den er god.

Men kender du til irritations følelse, når man, efter tre måneder, stadig ikke har tjent mere end 10 kroner på sitet? Denne uforstående, opgivende følelse? Du har jo lavet et website. Du ligger jo nummer 1 på Google. Du har da klistret den til med Google reklamer. HVAD FANDEN KAN DER MERE FORLANGES AF DIG?

Du er faktisk i det moment, hvor du kunne gå ud og hakke hovedet af enhver affiliate gut, som påstår, at han tjener penge på det her skidt. “Det er så nemt at komme i gang – alle kan gøre det”. Den summen kører rundt i hovedet på dig, og irritere dig lige så meget, som når Jørgen Leth udtaler Voeckler som Vøggler..

Lige i dette moment skal du sgu banke dig selv oven i knolden (sagsanlæg frabedes – kun metaforisk ment), og simpelthen vågne op af din dejlige, forkælede milliondrøm, hvor du skulle blive millionær på at skrive om dådyr i Frankrig, så let som ingenting.

Du tjener ingen penge på dine sider, hvis du, stille og roligt ment, har lavet en direkte lorte side. Nej, en hjemmeside kaster ikke en million af sig de tre første måneder. Nej, en hjemmeside kaster ikke en million af sig blot ved at ligge nummer 1 på et søgeord. Og nej, en hjemmeside skal ikke klistres til i grimme reklamer!

Du skal ud af den drøm, og så skal du sgu sparkes ud i den virkelige verden. I den verden, hvor det kun er det bedste af det bedste, som er acceptabelt. Når du sætter dig for at lave en hjemmeside om et emne, så skal du have en vision om, at din side skal være den ultimative bedste og mest informationsrige inden for sit felt. Det skal være Danmarks bedste hjemmeside om dådyr i Frankrig!

Så spark dig selv i røven, og hav et mål om, at det næste skib du søsætter, det skubber du mod evig rigdom og landet med honning (hvorfor er det egentlig honning?!), i stedet for afgrunden og det destruktive humør du vil komme i. Deal?

 

Sander

Hej! Mit navn er Sander Grønlund, og her på siden blogger jeg hovedsagligt om det at skabe en online indkomst. Hver måned udgiver jeg månedsrapporter med min indtægt, så du kan følge med i og lade dig inspirere af at se mine tal - 100% uden filter.

8 thoughts on “Du stinker fordi du laver lorte sider!

 1. Jeg er 100 % enig, jeg har også lavet en masse lorte sider, og de holder altså ikke i længden.
  Fordelen ved at lave en god side er at folk deler den, og på den måde kan man skaffe mange flere besøgende end man kunne fra søgemaskinerne.

 2. Præcis Kasper!

  Man kan dog være heldig, at få gyldne mellemveje kan skabe dig en god indkomst. Men, i så fald, så stinker man jo heller ikke 😉

  Bedste hilsner,
  Sander

 3. Jeg tror langt de fleste indenfor denne branche har været mere eller mindre igennem netop den process – at lave lort, som du så fint lægger det frem på bordet 🙂

  Det handler som du selv siger om, at skrive episk lort istedet for. Et unikt indhold, som sparker r*v.

  Det er også de færreste der rent faktisk tjener kassen på AdSense, men jeg tror der er mange, der er blevet skubbet igang af netop denne indtjening, da rigtig mange har stablet et site på benene og tjent deres første penge igennem netop AdSense. Det får dem til at søge efter endnu flere AdSense penge, men langt de fleste vil opdage, at der er en begrænsning for deres evner til at malke Google for penge.
  Så vejen til flere penge er måske istedet for en eller anden form for service, andre former for affiliate programmer, salg af produkter eller måske noget helt andet.

  Uanset hvad man stiler efter, så er det altid en god idé at finde ud af følgende, inden man går alt for langt. For som du selv siger, det nytter ikke at lægge nr. 1 på google og have 100.000 kunder i biksen, hvis ikke du har noget dine kunder kan “købe”.

  1. Find ud af hvad du vil sælge.
  2. Find ud af hvem det er der skal købe det.
  3. Afgør med dig selv, hvilket formål dit site har – hvem hjælper den eller hvem er den til nytte for
  4. Hvad skal det koste (hvis du sælger noget)
  5. eller – Hvordan vil du tjene penge på sitet
  6. og – kan du tjene penge på andre/flere måder på samme site.
  7. Hvad vil du opnå med dit site, for at føle det har været en succes.

  Det er efterhånden blevet mine grundregler, som jeg skal have fundet ud af før jeg overhovedet går igang.

 4. Dejlig kommentar Morten!

  Og ja, du har formodentlig ret i, at de fleste håber på drømmen med Adsense, i og med de tjente deres første kroner der. Det var eksempelvis sådan jeg kom i gang, da jeg efter den første dollar sådan håbede på en gylden og let mellemvej.

  Men siden da er jeg da blevet bare en smule klogere, og hvis man blot laver sit bedste site indenfor sit felt, ja, så skal der nok komme penge i kassen.

  Bedste hilsner,
  Sander

 5. Tak for et spark i den rigtige retning – nogle gange har man bare behov for dig (jeg har).

  Jeg har også brugt rigtig lang tid på Adsense, men er efterhånden ved at trille mere og mere overimod Affiliate programmer i stedet for. Jeg kan ikke lide at google har herredømmet over mine hjemmesider, nu hvor jeg har hørt at der er mange der bliver smidt ud af adsense – også nogle uden grund.

  Mvh,
  Casper Jensen.

 6. Jeg er helt enig – og godt inspirerende indlæg forøvrigt. Det nytter ikke altid at lytte til guru’ernes kloge ord omkring hvordan man skal gøre og hvad man skal skrive om. På den måde prøver man kun at efterligne hvad de har gjort.

  I stedet bør man jo virkelig prøve at lægge stor seriøsitet og engagement i de sider man laver. Når man har lavet nogle stykker hen af vejen, kan start-op fasen hurtigt blive lidt for automatiseret og ligge på rygraden.

  Mvh. Jonas

 7. Jep – hvis man har forhåbninger med sit site, så skal der selvfølgelig være seriøsitet og engagement i det man laver. Ellers kan man lige så godt lukke ned og tænde xboxen 😉

  Bedste hilsner,
  Sander

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *