Case study: Kan nyt indhold få en side til at ranke bedre?

Case study: Kan nyt indhold få en side til at ranke bedre?

Jeg har kastet mig ud i en lille case, som jeg håber, du har lyst til at følge med i. Den kommer nok ikke til foregå over mere end to indlæg, og det er egentlig bare for sjov, for at finde ud af om metoden virker. Men jeg synes da alligevel, at du skal have lov til at se resultatet, så du selv kan gøre det.

seo2

Det, som jeg gerne vil teste, er, om et indlæg kan ranke bedre, hvis det får mere indhold klasket på. Jeg har som bekendt siden Modetilpiger.dk, der er deltager i Affiliate DM 2013. Der er ikke blevet skrevet noget på siden siden november 2013, men den har dog stadig en del høje rankings på udvalgte søgeord.

På et af mine søgeord ranker jeg lige nu som nummer 19, hvilket er på side to på Google. Indlægget er på omkring 300 ord, og det er mest af alt bare en vrøvle tekst med det udvalgte keyword og et par affiliate links samt billeder.

Jeg har nu fået omskrevet det indlæg. Jeg slettede alt det, der stod i forvejen, og så skrev jeg noget helt nyt indhold, så er på lige over 1000 ord. Derudover er der også lidt flere billeder og nogle flere affiliate links i.

Og så gå testen egentlig bare ud på, om det her indlæg rykker sig fra plads 19, og i så fald om det rykker sig længere op, bare fordi det har fået noget mere indhold. Jeg aner det ikke, og det kan da også sagtens være, at indlægget slet ikke rykker sig, eller i værste fald rykker sig ned af.

Indlægget er helt opdateret, og nu er der egentlig bare kun ventetid tilbage. Jeg regner med at følge op på det om 14 dage og en måneds tid, for at finde ud af, om der er sket noget.

Så hvis det er noget for dig at følge med i, så er det bare med at tjekke tilbage om et par uger, for at se hvad der er sket med det ene indlæg.

 

Sander

Sander Grønlund - Iværksætter, blogger og tænker.

5 thoughts on “Case study: Kan nyt indhold få en side til at ranke bedre?

  1. Ganske interessant eksperiment, men der er flere variabler i sagen. Da det er en ny tekst, kan teksten i sig selv også være bedre/dårligere optimeret på lige netop det søgeord.

    Vil holde et øje på din blog og følge spændt med 😀

    1. Indtil videre har Google ikke engang indekseret det nye indlæg. Altså de har ikke ændret Title eller Description i SERP på siden endnu. Så vi må se, om det hjælper, når de får kigget på indlægget igen, og får det opdateret i SERP. Så kan det være, det ryger lidt opad 🙂

  2. Ja, det bliver rigtig interssant. Også fra Big G’s eget synspunkt, eftersom det må være kvaliteten Google først og fremmest bør tilstræbe ranker højest.

    Knuth

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *