Case Study #2 – Kan nyt indhold få en side til at ranke bedre?

Så er der gået noget tid siden jeg sparkede gang i denne her lille case study, hvor jeg ville undersøge, om det ville hjælpe på en sides ranking, hvis man opdaterede indlægget med længere og bedre indhold. Og allerede nu er der sket noget, som helt klart er i den positive retning.

Det indlæg, som jeg har omskrevet og lavet en længere og bedre tekst til, er det om haremsbukser til kvinder inde på min Affiliate DM 2013 deltager, modetilpiger.dk. Før var det et kort indlæg på 300 ord med et par affiliate links i, og jeg lå, som du måske kan huske, som nummer 19, altså i bunden af side to. Det var tilbage ved den 1. marts.

Nu er der gået 24 dage, og der er endelig ved at ske noget positivt, efter et par irriterende dage med fald i rankings. For det første gik der lige små to uger, før Google overhovedet så, at der var kommet nyt indhold og ny on-page seo på siden. Men efterfølgende valgte Google at smide siden om på side 3, hvilket var yderst utilfredsstillende.

Men efter et par få dage omme på side 3, så begyndte der at ske noget lidt bedre. Først kom jeg tilbage på side to, og lige nu er indlægget rykket op på plads 11. Det vil sige, at jeg lige nu kun er en enkelt plads fra side 1. Så måske kan det hjælpe lidt, hvis der kom et link eller to med en god anchor tekst til det indlæg. Først starter jeg med et link herfra, og så må vi se, om det eventuelt kan hjælpe.

kjol1

Jeg har haft et, ja, kan man kalde det kontrol site? For der er en ny side, som har skrevet et indlæg om lige netop haremsbukser til kvinder, og det indlæg er ikke særlig gammelt, men i den sidste måned har det ligget foran mig, og efter jeg opdaterede mit indlæg, og jeg røg på side 3, så røg det indlæg fra side 2 til side 1. Så jeg håber, at det med noget tid på bagen kan overgå i hvert fald det indlæg. Det er også kun på et par få hundrede ord, og sidst jeg tjekkede var der kun en Adsense blok i det indlæg.

Så kan man spørge sig selv, om det er dumt at offentliggøre søgeordet her. Det har jeg skam ikke noget imod, hvis du kan lære noget af det, og hvis det kan få dig til at tage action på et par gamle indlæg, som du gerne vil ranke bedre på. Indtil videre har jeg i hvert fald kunne se en positiv fremgang på 8 pladser indtil videre.

Om det bliver ved med at ligge der, eller om det ryger ned igen, det kan kun tiden vise. Men det har i hvert fald ikke fået mig til at tro mindre på, at bedre og længere indhold kan få et indlæg til at ranke bedre. Og hvis 1000 nye ord kan få et indlæg til at ranke 8 pladser bedre, så kan 2000 nye ord måske få ordet op i en top 5, hvis man er heldig.

Selvfølgelig er det svært at spå om, og jeg glæder mig da også kun til at kunne vende tilbage om en måneds tid og se, om der har været nogle ændringer. I så fald håber jeg bare på, at det er rykket frem på første side. Det har i hvert fald været en af målene med at omskrive teksten.

Og så kan det være, jeg skal i gang med at opdatere indholdet på flere af mine indlæg. På lige netop det her søgeord ligger der et par webshops på side et, så det er ikke sikkert, at det lige kommer op og nupper en førsteplads. Men det kunne jo være, at andre søgeord kunne gøre det med noget nyt indhold, hvis det ikke er så konkurrencepræget igen.

Det er i hvert fald værd at undersøge. Og hvis det bare er en halv times skrivning, der skal til, for at få en top 3 ranking i hus, så er det altså det værd. Især hvis det er noget, du kan komme til at mærke på bundlinjen. Så er en halv time givet godt ud, hvis det kan hive et par hundrede kroner mere hjem hver eneste måned. Og hvis man er heldig, så skal der ikke mere end et enkelt salg til, før der er et par hundrede kroner i kassen.

Hvis du har nogle tanker om lige netop denne her case, eller hvis der er noget, som jeg har gjort forkert/kunne have gjort bedre, så må du meget gerne smide dit besyv med herunder. Jeg tager imod det med kyshånd, og hvis du har et par tips til at få lige netop det her indlæg, hvis vi skal bruge det som case, længere op, så er du mere end velkommen til at give mig dine guldkorn. Jeg lytter meget gerne.

For hvis der er noget, som jeg gerne vil blive bedre til, så er det hele SEO delen. Jeg har fundet ud af, at jeg faktisk slet ikke har stiftet særlig meget bekendtskab med det. Selvfølgelig er det en del af det at lave affiliate sider, og jeg har da også meget godt styr på on-page delen, føler jeg selv. Men det med at få top rankings, det har jeg ikke meget erfaring med.

Og det handler vel i bund og grund bare om linkbuilding. Og der fik jeg bare en åbenbaring om, at jeg primært har brugt min tid på at skrive indhold til de sider, som jeg har lavet, mens jeg ser andre, der kan hamre en top 3 placering i hus, uden særlig meget indhold, men grundet gode links. Så det er et punkt, som jeg virkelig gerne vil blive bedre på.

Hvis du selv er i gang med en case, så fortæl også meget gerne om det herunder. Det er altid super interessant. Og for resten, så kan jeg da lige anbefale at læse Marketers nyeste blogindlæg, der er til offentligt skue for pøblen. Det handler om at få en side til at ranke med et enkelt link fra DMOZ. Du kan læse det lige her, hvis det skulle være noget for dig.

Og så er jeg ellers ude!

Heep!

Sander

Sander Grønlund - Iværksætter, blogger og tænker.

8 thoughts on “Case Study #2 – Kan nyt indhold få en side til at ranke bedre?

 1. Hej Sander!

  Har fulgt din blog et par gange, det nogen spændende du smider op jo!

  At det handler om linkbuilding er måske for meget sagt..

  Jeg er de seneste dage steget så enomort meget på søgningen “gave til ham” – med min side gave-til-ham.dk

  Konkurrencen er høj, kæmper bland andet med coolstuff #1 pt.
  euromans mest læste indlæg (intet on page seo), og mest linket indlæg..
  duglemmerdetaldrig

  Det skal lige sides jeg har kun 2mdr erfaring med seo.. men alligevel virker det jo til at jeg har styr på det(fuck janteloven)
  ___

  De råd som jeg har til dig, er at du skal passe på med keyword stuffing. Altså hvor man smadre igennem med det phrase man vil ranke på.
  Haremsbukser – ordet er skrevet 18 gange i teksten
  Haremsbukser til kvinder – her er din fejl, du skriver PRÆCIS dette 11 gange.

  Google forstår meget også hvis du skriver således:

  Hvis du som kvinde leder efter hamremsbukser, så har vi her på sitet kommet med en masse ideer.

  Her adskiller du altså det du vil ranke på, men det lyder også mere naturligt. Jeg kender det selv, man har ét keyword i hovedet, og så kommer det altid ud i ét. Pas på med dette.

  Desuden ved jeg ikke hvor godt det er med en H1 tekst til hver buks. Man skal helst have h1 én gang.

  Håber du kan bruge det!

  1. Tak for dine tips Victor 🙂

   Det har jeg i hovedet til næste gang. Jeg venter lige og ser, hvordan det her indlæg kommer til at klare sig. Hvis det ikke bliver meget bedre end det her, så kan det jo være spændende at teste, hvad der sker, hvis man fjerner et par keywords fra brødteksten, og hvis man skærer ned på H1 tags 🙂

   Dbh,
   Sander

 2. Jeg er simpelthen nødt til lige at få et svar på, hvordan du kan lave indlæg af høj kvalitet, når du skriver om mode til pige?

  Har du en særlig interesse i dametøj eller er det fordi, du mener der er langt flere penge i en dameside fremfor en herreside?

  Ift. casen drager du nogle konklusioner som er lige drastiske nok efter min mening, hvor præmissen om jo flere ord i indlægget desto højere rankings måske stikker mest ud. Men ellers fin tanke med sådan en case. Tror dog der skal gå noget mere tid før du kan stole på de endelige rankings (selvom de naturligvis ændrer sig hele tiden).

  Vh.

  1. Jeg er også langt fra sikker på, at det her, er det endelige resultat. Jeg havde bare lovet i det første indlæg, at jeg ville komme med en opdatering, som tiden skred frem. Og nu hvor det var begyndt at gå i den rigtige retning, så syntes jeg, det var på tide 🙂

   Om det er gået op eller ned om en måned fra nu, det er ikke til at vide. Men jeg regner da stærkt med at komme med endnu en opdatering på det tidspunkt 🙂

   Angående mit valg af niche, så mener jeg helt klart, der er mange flere penge i dametøj, da kontanterne sider løsere på dem. Dog har jeg ingenting at have det i, og jeg kan da også være helt forkert på den.

   Og angående indlæg af høj kvalitet – hvor finder du dem? 90% af mine indlæg derinde er af en ringe kvalitet, da jeg i starten bare spyttede artikler ud for at få så mange som muligt ind på sitet. Dog er det her indlæg, som jeg bruger i casen, langt bedre end mange af de andre på sitet. Selvom det måske ikke er fantastisk, så er der stadig gjort mere ud af det, end langt de fleste derinde 😉

   Dbh,
   Sander

   1. Jeg skrev det mere som et spørgsmål mht. hvordan du kan lave indlæg af høj kvalitet. Har ikke læst nogle af dine indlæg. Tænkte bare mere at en ung fyr formentligt ikke ved særligt meget om mode til piger medmindre det var en udpræget interesse :-).

    Du har ret i damer køber mere på nettet, men faktisk bruger mænd flere penge på nettet – særligt på tøj. Det kræver bare en lidt mere pragmatisk indgangsvinkel ift. de indlæg man skriver. Man skal sælge det bedre fordi mænd ikke er ligeså impulsive som kvinder. Hvis du lavede lidt research ville du også vide det.

    En sidste ting er også, at der uden tvivl eksisterer karma på internettet. Om du kan lide det eller ej. Derfor tror jeg ikke du langsigtet får noget ud af at udgive dig for at være Veronica og drive en blog. I sidste ende finder Google og dine besøgende ud af indholdet ikke er godt nok.

    Skriv om det du kan lide istedet.

    Det er det jeg gør på min. På den måde bliver det langt mere troværdigt indhold.

    Vh.

    1. Well, som tekstforfatter skal man jo kunne sætte sig ind i en del emner. Og om jeg skriver det for en kunde, hvor han forventer god kvalitet, eller om jeg skriver det til mine egne sider, er vel hip som hap.

     Jeg tror heller ikke på, det går hen og bliver en authority site. Jeg hoppede med på modebølgen for at få nogle ‘nemme’ penge, og det har det også været. Det har givet rigtig pænt i min målestok, i forhold til det indhold jeg har på siden.

     Men jeg er enig med dig i, at hvis man gerne vil opnå en troværdig og langsigtet side, så skal man skrive om noget, der interesserer en. Jeg er også pt. i gang med at starte et par nye sider op, som siger mig en del mere end modetøj til piger 😉

    2. Hej Joen!

     Jeg er helt enig i dine beskeder, specielt det med manden. Fornemmer lidt du har kigget i FDIH lange analyse fra 2012?
     – og hvis ja, ved du så hvornår der kommer en fra 2013?

     Men at han skal passe på i fremtiden er for meget sagt. Google finder sku aldrig ud af om Sander faktisk ved noget om dametøj, det gør den besøgende nok heller ikke. Netop fordi som der står i FDIH’s rapport, at kvinder ikke benytter sig af ligeså meget informationssøgning som kvinder.

     Når han har en tilhørende Google+ med veronica – som han faktisk bør være aktiv på – dvs skrive på andre blogs. Link er dog ikke vigtigt her, bare Veronica er aktiv.
     Derudover Sander, du bør have Google Author, det er mere troværdigt for din læser, men også Google. Du får bedre rankings.
     Det fik jeg hvertfald på min side!

     Mvh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *