Case Study #2 – De første kroner er kommet

For seks dage siden – nærmere betegnet d. 23 september 2013, gik jeg i gang med en lille case study, hvor jeg gerne ville undersøge, om det var muligt at tjene penge med en engelsk micro niche side, hvor alt skriveriet var outsourcet. Og indtil videre må jeg sige, at det går i den rigtige retning.

For allerede efter fire dage tjente siden sine første kroner, efter den fik sit første Adsense klik. Dog har der ikke været flere klik efter det ene, men det ændrer ikke på, at den har tjent sine første kroner. Helt præcist er der kommet 2,84 kroner ind for det ene klik.

Angående selve metoden, som jeg vil bruge til at tjene penge på siden, har jeg ikke rigtig besluttet mig for endnu. Jeg har allerede nu Adsense på siden, men det er også oplagt at smide Amazon affiliate links ind på den, da det jo er et produkt, som siden omhandler. Og dette produkt er muligt at købe igennem Amazon. Så det skal jeg formodentlig nok have smidt ind.

Angående teksterne på siden, så er alt sammen outsourcet via siden iWriter.com. Selvom jeg startede ud med at sige, at jeg nok ville have haft outsourcet forsiden igennem oDesk, så endte jeg med at vælge iWriter i stedet for. Og det har jeg på ingen måde fortrudt, da jeg fik en fantastisk forside tekst, hvor skribenten valgte at anmelde produkter fra Amazon. Det betyder, at jeg bare kan smide teksten op, og smide affiliate links til Amazon ind i den, og så er den køreklar.

Lige nu har jeg smidt forside teksten op på siden, så jeg bare får så meget indhold ind som muligt. Jeg blev godkendt som Amazon affiliate i forgårs, så jeg regner med, at jeg skal have smidt affiliate links ind i dag. Derudover regner jeg med at lave en sammenlignings tabel på forsiden, så man nemt kan danne sig et overblik over de forskellige udgaver af dette produkt.

Angående udgifterne, så smed jeg i sidste update $10 ind på iWriter. Siden da har jeg smidt yderligere $20 ind på min konto derinde, og jeg er stadig i gang med at få skrevet 300 ords artikler for $2. Indtil videre har jeg fået skrevet 8 artikler – 1 forside tekst, 6 artikler på 300 ord og 1 artikel på 400 ord. Yderligere udgifter har jeg ikke haft.

Angående iWriter, hvis jeg også skal komme lidt ind på, hvordan det fungerer, så smider en opgave ud, som alle skribenter på iWriter så kan vælge at påtage sig. Alt afhængig af artiklens længde, så har de et maks antal minutter, som de har til at gøre arbejdet færdigt. For 300 ords artikler har skribenten 2 timer, og hvis den ikke bliver afleveret, så ryger opgaven ud til offentlig skue igen, hvor en  ny så kan prøve kræfter med den.

Det gode ved iWriter er, at man kan læse artiklen, før man enten godkender eller afviser den. Dog er alt ikke fryd og gammen, da jeg har været nødsaget til at afvise en del bud efterhånden. Og der kan man så sige, at det er lidt irriterende at skulle afvise en 300 ords artikel 5 gange, før de rigtige kommer, så man har ventet over en dag på, at en skulle lave en ordentlig udgave af den. Men da jeg ikke har noget, jeg skal nå, så går det nok.

Men det fungerer på den måde, at man i sin opgave smider sit keyword ind, og så skriver man lidt instruktioner til skribenten. Det kan være hvor mange afsnit, artiklen skal være delt op i. Eller om det skal skrives som en venlig tekst, en professionel tekst, laves som en anmeldelse af et produkt på Amazon osv. Der er så mange muligheder for at give specifikke instruktioner, hvilket jeg blandt andet også synes er et plus.

Men jeg har fået skrevet 8 artikler i alt, og af dem har jeg fået smidt 7 op, og jeg skal have smidt den ottende op i dag. Derudover har jeg $8 tilbage på min iWriter konto, hvilket gerne skulle kaste 4 artikler af sig á 300 ord.

På selve siden kører jeg med et Twenty Eleven tema, med et banner som jeg selv har fikset sammen. Den er meget simpel, og det eneste jeg har smidt ind, er en Facebook boks i højre widget, hvor man kan se hvor mange personer, der har liket siden på Facebook. Jeg har brugt et like exchange system, bare for at få nogle personer til at like siden, så det ser lidt mere interessant ud for besøgende. I skrivende stund er der 110 likes på siden.

Derudover har jeg brugt et G+ exchange system, bare for at få nogle +1 til nogle af mine sider, samt min forside. Om det hjælper, har jeg ingen anelse om. Men nu har jeg givet det et forsøg, og jeg tænker da ikke, at det kan skade at få nogle socialt aktivitet på siden.

Angående mine rankings, så er der ikke så meget at råbe hurra for endnu. Mit domænenavn var jo som tidligere nævnt “bestkeyword.com” – altså har jeg tilføjet et “best” foran mit keyword. Jeg ranker ikke på mit primære keyword endnu, men på det eksakte domæne navn ranker jeg som nr. 96 på Google. Derudover ranker jeg kun på et andet keyword, hvilket er en af mine undersider, der ligger nr. 78. Så jeg venter stadig på mange af mine undersider, samt mit primære keyword, bliver indviet i top 100. Men det kommer nok før eller siden.

Ellers har jeg ikke så meget at rapportere om. Jeg skal have skrevet de fire artikler, som jeg pt. har råd til på iWriter, og så skal jeg have smidt affiliate links til Amazon ind. Derudover skal jeg vidst bare i gang med at prøve at lave noget linkbuilding, som langt fra er min stærkeste side. Så det skal nok blive sjovt.

Indtægter → 2,84 kroner

Udgifter → 225 kroner

Samlet → -222,16 kroner

Heep

Sander

Sander

Sander Grønlund - Iværksætter, blogger og tænker.

11 thoughts on “Case Study #2 – De første kroner er kommet

 1. Hey Simon! 🙂

  Jeg glæder mig især til at se, hvordan Amazon kommer til at fungere. Så vidt som jeg kan læse mig til, så skulle de links i hvert fald konvertere utrolig godt. Men nu må vi se 🙂

 2. Ups, har ikke skrevet noget om trafik i denne update. Min fejl.

  Umiddelbart kan jeg se 15 direkte besøg, mens der kun er to fra Google. Så det må vel have været en af de to, der har klikket, da jeg nok selv har stået for mange af de direkte besøg 🙂

 3. Du bortfiltrerer vel din egen IP i Analytics, så du får retvisende data om besøgende, som noget af det første…..:)

  Har du nogensinde testet om man hurtigere kommer på side 1 ved ikke at tilføje affiliate links før den rammer side 1-2 placeringer?

 4. Det har jeg aldrig prøvet før, så nej, det har jeg ikke gjort. Men det må jeg tjekke op på i løbet af de næste par dage 🙂

  Nej, det har jeg ikke testet. Men jeg har aldrig oplevet problemer med at ranke med affiliate links på sitet 🙂 Lige nu venter jeg bare lidt på, at alle keywords dukker op i top 100 på Google. Lige nu er der 2 keywords, der ligger i top 100.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *