Case Study #1 – Micro Niche Site USA

For noget tid siden smed jeg et opslag ind på Facebook for at høre folkets mening om at lave en case study, hvor det engelske niche marked blev afprøvet. Jeg har derfor valgt at give det et forsøg, og da jeg havde nogle småpenge stående på min Paypal konto, så valgte jeg at kaste mig ud i det i dag, efter lidt tid til at overveje det.

Men jeg besluttede hurtigt med mig selv, at jeg godt kunne undvære de penge – med andre ord, så kunne jeg godt tåle at tabe dem. Jeg havde allerede gjort mig lidt keyword research, så jeg var klar med en niche, som jeg ville prøve at kaste mig ind i. Så nu er den vilde start altså gået.

Jeg har ikke tænkt mig at afsløre domænenavnet herinde, i hvert fald ikke før casen er overstået. Det er mest grundet af, at jeg går efter kun at basere alle tallene ud fra amerikanske besøg. Altså ikke referrals herindefra. Så du må vente til slutningen, for at få domænenavnet af vide.

I ventetiden kan jeg dog godt afsløre lidt om den niche, jeg har valgt at kaste mig over. Først og fremmest har jeg ikke købt et EMD – Exact Match Domain. Jeg valgte at bruge et prefix før mit hoved keyword, så mit domæne altså hedder “Bestkeyword.com”. Jeg ville nemlig gerne have et .com domænenavn, også selvom det præcise keyword både var ledigt som .net og .org.

Men jeg har valgt, så det er ikke til at ændre. Angående valg af host, så havde jeg allerede et account hos Hostgator, så det kommer ikke til at tælle med i beregningerne. For at vise lidt statistik omkring mit keyword, som jeg hovedsageligt vil gå efter, så kan du se nærmere informationer om det her:

TLD → .com
Domæne → “Bestkeyword.com”
Antal månedlige søgninger → 1300
Niche → Outdoor/camping/natur (You get the point)
CPC → 3,41 kroner
Konkurrence → Høj

Det var lidt fakta om det keyword, jeg har valgt. Jeg har ikke rigtig nogen ide om, hvad man skal kigge efter på den engelske Google, når man laver keyword research. Så jeg har bare overført de metoder, som jeg plejer at vælge på mine danske sider, og så må vi jo se, hvordan det går. After all, så er det jo bare en case study, og så må man jo bare lære af det.

En ting, som jeg plejer at kigge efter, når jeg laver keyword research, plejer at være onsite SEO. Og her faldt jeg over mit keyword, hvor 7 ud af 10 resultater i top 10 på den amerikanske Google hverken havde søgeordet i titlen, description, URL eller i et H tag. Altså ikke meget onsite SEO umiddelbart. Det lovede godt syntes jeg.

jjj2

Der er 8 af resultaterne der har pagerank 0, og 4 resultater med 0 backlinks. Det højeste antal PBL er 11. Så jeg håber, at det er et keyword, som kan være værd at konkurrere på..

En ting, som jeg måske skulle have gjort bedre, var at vælge et keyword med lidt flere søgninger. Men jeg lægger ud med det her, og så må jeg se, om det kan lade sig gøre at ranke på det.

For at komme lidt ind på det budget, som jeg har sat af til siden, så er det noget i retningen af 350 kroner. Jeg har tænkt mig at outsource al skriveri til siden. At flette et hurtigt logo sammen kan jeg selv finde ud af, så det gider jeg ikke outsource. Derudover tager det heller ingen tid at finde et tema, (jeg bruger Twenty Eleven, som virker perfekt på alle mine danske MNS sider), samt at installere de nødvendige plug-ins.

Domænenavnet, som var et .com, kostede rundt regnet 60 kroner. Det kunne godt have fås billigere, men jeg ville gerne have det hos Namecheap, hvor jeg har alle mine udenlandske domænenavne registreret. Det efterlader altså små 290 kroner til artikler.

Jeg har umiddelbart kig på to forskellige steder at få skrevet mine artikler. Et sted til forside teksten, og et andet sted til underartiklerne. Forsiden regner jeg med at finde en skribent til igennem oDesk.com. Der har jeg allerede nu et godt tilbud, som ser lovende ud. Derudover er det også halvt så billigt som det andet sted, jeg har tænkt mig at benytte.

For mine underartikler kigger jeg mod iWriter.com. Her kan man smide en artikel op, og så er der mange forskellige, der kan skrive en artikel til dig. Du kan frit vælge og vrage mellem udvalget, og du skal først betale, når du er tilfreds. Så vidt jeg har læst mig til, så bliver alt sammen automatisk sendt igennem copyscape, så det kan bestå den test. Dernæst får man også en spinned udgave af artiklen, som måske kan bruges som linkbuilding artikler senere hen.

På mine danske sider har jeg brugt 300 ords artikler på alle mine undersider, så det prøver jeg også at benytte mig af i denne case. Om det virker, er der jo kun en måde at finde ud af. På iWriter skal jeg give $2 for hver 300 ords artikel, skrevet af de “dårligste” skribenter. Jeg kunne også vælge at få skribenter, der allerede er rated med 4-5 stjerner, men så skal jeg først og fremmest betale mere, og dernæst giver jeg de dårligste et forsøg først, for at se hvordan de klarer opgaven.

Jeg har smidt $10 ind på iWriter, hvilket svarer til 55 kroner. Det burde forhåbentlig udmønstre sig i 5 artikler á 300 ord. Jeg har smidt den første artikel efterspørgsel op, og jeg venter nu på de første par udkast.

Dernæst skal jeg have fundet den rette mand/kvinde, der kan skrive en fornuftig forside tekst på 1000-2000 ord. Skal jeg have de bedste på iWriter til at skrive den, koster det mig $40. Igennem oDesk har jeg fået tilbud på $10-20 for en tekst på 2000 ord. Hvis det udvikler sig godt, så kan det også være, at jeg vælger oDesk til underartiklerne. Så kan det være, at jeg kan få 400-500 ord for samme pris, som jeg giver på iWriter.

Men det er altså status lige nu. For at komme lidt ind på målene for projektet, så må det være at kunne tjene alle udgifterne ind igen, og så eventuelt sælge siden, når den begynder at tjene penge. Hvis udviklingen ser fornuftig ud, så kan det også være, at jeg bare beholder den og selv høster overskuddet. Nu må vi se, hvordan det udvikler sig.

Men hvis den bare kan tjene 50 kroner om måneden, så burde den kunne sælges for minimum 4-500 kroner. Og så er der jo profit i lommen. Men igen, jeg kan lige så godt vælge at beholde den, hvis den bliver rigtig fornuftig.

Jeg har valgt at lave denne case study, så du kan finde ud af, om du skal kaste dig over det engelske marked i den nærmeste fremtid, og høste nogle af de MANGE lavt hængende frugter, der formodentlig stadig findes. Herhjemme kan man svært nok finde et EMD på mere end 500 søgninger. Det tager ingen tid i USA.

Men lad os nu se, hvordan det udvikler sig. Jeg glæder mig i hvert fald, og jeg kan sagtens leve med at tabe de 350 kroner, og så bare have fået fornøjelsen ud af at have forsøgt mig med det.

Jeg håber, at du vil kigge ind fremover, og se hvordan det skrider frem. Det her var den første update, og jeg regner med at skrive igen, når jeg lige har fået lavet noget mere på siden. Jeg regner forresten med at fokusere på Adsense som indtjening, som kræver en minimal indsats, hvilket er formålet med det her projekt, og derudover også er grunden til at outsource skrivearbejdet. Hvis det kan betale sig, så kigger jeg nærmere på affiliate for Amazon senere, da det er et decideret produkt, der sælges derinde også. Så mulighederne er der.

Indtægter → 0 kroner

Udgifter → 115 kroner

Samlet → -115 kroner

Heep

Sander

Sander

Sander Grønlund - Iværksætter, blogger og tænker.

6 thoughts on “Case Study #1 – Micro Niche Site USA

 1. Hej Sander
  interessant case:) Har også selv overvejet at teste min viden i USA. Den gode Pat Flynn sagde i en af hans videoer at hvis side 1 på et søgeord, har under samlet 22 i PR så var det et søgeord der kunne rankes på. I dit tilfælde er det 6, så det er et godt søgeord du har fundet.
  Held og lykke med projektet – Måske Halfdan skulle overveje en Affiliate VM kun for danskere?

 2. Hej Mark!

  Jeg er også meget spændt på at se, hvad det ender med. Umiddelbart er der utroligt mange faktorer, der spiller ind. Men jeg kan da kun håbe på, at det med den lave PR har en positiv indflydelse 🙂

  Dbh,
  Sander

 3. Nej, har ingen ideer omkring linkbuilding. Umiddelbart regner jeg med at starte ud med at give det en masse socialt opmærksomhed på G+, Facebook og Twitter.

  Derefter regner jeg med at bruge de spinned artikler til at udgive forskellige steder med links i.

  Og så må jeg ellers tage det, som det kommer. Linkbuilding er ikke min stærkeste side 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *