9 eksperters råd til et nyt affiliate site – jeg bruger dem selv

9eksp

Der er efterhånden kommet rigtig mange nye mennesker til, som gerne vil prøve kræfter med hele affiliate ræset. Og det kan man jo også sagtens forstå, da det jo er en kanon fed måde at tjene penge på, og det er noget, som vi er mange, der finder skide skægt. Det er også grunden til, at vi gider lægge så mange timer i det. Det er sjovt, og det kan give cool cash i sidste ende.

dette

Men hvordan og hvorledes skal man lige komme i gang, hvis man først lige har fået øjnene op for affiliate markedsføring? Hvad skal man huske på? Hvad er godt at have med, og hvad skal man helt lade være med at gøre? Og hvad skal man tænke over, når man kaster et nyt projekt i søen nu om dage?

For at kaste lidt lys på disse problemer, som man kan støde på, når man er ny i gamet, så har jeg inviteret ni eksperter ind til hver at skrive deres tre bedste råd til et nyt affiliate site og en ny spiller i gamet. Så hvis du gerne vil blive meget klogere på, hvordan du kan komme i gang med at tjene nogle fede penge og have det hamrende skægt samtidig, så er det nu, du skal være vågen. For nu starter ballet.

simonr

Kæmp selvom det gør ondt!

simonrohde.com

Det lyder rimeligt kliche agtigt, men det er et af mine bedste råd. Da jeg startede ud troede jeg, at det var rigtig simpelt, og det var noget man bare lige gjorde. Sådan er det ikke mere, og det kræver en del arbejde for, at få et godt resultat som affiliate.

En af de ting, som har hjulpet mig rigtig meget, er en challenge på Facebook, hvor man skal skrive 500 ord om dagen til et affiliate site. Efter jeg begyndte, og skrive de 500 ord om dagen til et af mine sites, så er rankings steget på mange af mine primære søgeord, og jeg er begyndt at få besøgende fra en masse longtails keywords. Så selvom det ikke er det sjoveste, og skrive 500 ord klokken 23 inden man går i seng, så gør det. – Du vil ikke fortryde det, når du først er begyndt at se resultater.

Good artists copy, Great artist steal

Det er et gammelt ordsprog, men det er faktisk noget, som jeg vil anbefale. Det skal dog siges, at jeg ikke anbefaler og kopiere indhold osv. Men hvis du ser en få en rigtig god ide, i en niche som du f.eks. har en masse viden i, så skal du ikke holde dig tilbage.

Kast dig ud i det, og levere en masse godt indhold, som er bedre end det andet site. Et andet godt råd til en begynder er også, at læse på en masse forskellige blogs. Selvom du har mere erfaring i det, kan det også anbefales, men det er især godt til nybegyndere.

Jeg læser bla. på en masse forskellige blogs omkring søgemaskineoptimering. Jeg bliver på den måde opdateret på de nyeste ting, og får inspiration til ting, jeg selv kan udvikle på for, at levere bedre resultater i søgemaskinerne.

Sidst, men ikke mindst – INVESTER!

Det er en fejl jeg selv har begået, og derfor vil jeg tale dig fra det. Da jeg tjente mine første penge på affiliate tror jeg, at jeg var omkring 14 år. Det var vildt, at jeg havde tjent penge igennem internettet, og de skulle bare bruges.

Det fortryder jeg nu, da jeg kan se, hvordan de kunne have været brugt bedre.

I starten kan der være en del udgifter, hvis man vil lave det rigtigt godt. Alt efter hvor god du er til de forskellige ting, så kan det anbefales, at købe forskellige tools.

Nogle af de ting, som jeg har brugt penge på er, Longtail pro (Genialt program til keyword reseach), Serpbook.com (Til at checke ranking) også har jeg investeret penge i, at lave et mindre blognetværk. Det er nok min bedste investering, da jeg på den måde hurtigt, kan bygge nogle kvalitetslinks til mine sider.

 celia

3 skarpe tips til at starte din nye affiliate side

celiaschow.dknomadicdanes.com

Det er at lave affiliate marketing er på kort tid gået fra at være en drøm om frihed og uafhængighed til at være min primære indtægtskilde. Derfor glædede det mig meget, da Sander bad mig om at give min tre skarpeste tips til at få succes med affiliate marketing.

1. Skriv godt indhold

Da jeg selv startede ud med affiliate marketing, var jeg meget draget af de høje indtægter, som vinderen af Affiliate DM havde hevet hjem. Alle vegne syntes produktsider med – undskyld – dårligt indhold at præge affiliatemiljøet, og det var særligt modetøj til kvinder, der fik stor succes.

Det fik mig til at tro, at affiliate marketing blot var noget, jeg hurtigt kun lire af, og hvor jeg ikke skulle tænke på indhold.

Men efter flere år (!), hvor jeg forsøgte at få fodfæste med affiliate marketing, måtte jeg simpelthen erkende, at jeg ikke nød at skrive disse ringe artikler. Jeg fik det heller ikke gjort. Det sagde mig ingenting.

Efterfølgende har jeg haft stor succes med at lave lidt affiliate på en side, jeg har, som bærer præg af rigtig godt indhold. Indholdet har taget mig rigtig lang tid at srkive, jeg deler ud af mine råd og min viden, og der lægger mange timer bag.

Dog konverterer siden bedre end alle mine produktsider til sammen. Og den er ikke i fare for at blive straffet af Google, så jeg dermed ville miste min indtægt.

Skriv godt indhold, som løser et problem for dine læsere! Det er den bedste vej frem, har jeg erfaret, og det giver dig ro i maven – også når Google laver en ny opdatering. 🙂

2. Kend dine læseres motiv

Et lidt anderledes råd, som jeg dog synes fortjener sin plads her. Jeg har skønhedsbloggen Sarthud, som hiver ret mange besøg forbi. Det er min mest besøgte side, faktisk.

Men selvom der er en del affiliatelinks på bloggen, så konverterer den langt dårligere end en produktside jeg har, som også handler om skønhed. Hvorfor? Fordi det ikke er de samme besøgende, der kommer forbi siderne.

På min blog har jeg en masse læsere, der følger mig som person, og som læser min blog for daglig inspiration og for at se, hvad jeg mener er oppe i tiden. På min produktside kommer folk udelukkende fra Google – og de er klar til at købe.

Så selvom du skriver godt indhold, som jeg anbefaler i pkt. 1, så skal du have fokus på, hvilke besøgende du tiltrækker. Det er så uendeligt vigtigt at få folk ind, der er klar til at købe, frem for at få en masse ind, der læser dit gode indhold, men ikke klikker på dine links – det er der ikke nogle penge i!

3. Skriv om noget, du interesserer dig for

Dette råd er jeg sikkert ikke ene om at komme med. Men I skal alligevel høre det fra mig.

Jeg undres altid, når jeg ser en masse fyre skrive om mode til kvinder eller om skønhedsprodukter. Bevares, der er penge i skidtet, og det er helt sikkert også grunden til, at mange kaster sig over det.

Men hvis du gerne vil bygge en fornuftig side op med godt indhold, der tiltrækker de rette læsere, så er det nærmest det allervigtigste, at du har en interesse på området.

Jeg synes, det er en skam, at der er så mange affiliate marketers, der bliver fanget i at skrive om noget, som de bare gerne vil tjene penge på. Det er dræbende, og du leverer intet godt til internettet. Du skal også samtidig sidde og bide negle, hver gang Google opdaterer, fordi du måske bliver straffet.

Skriv om noget, du har interesse for. Tag det emne, du gerne vil skrive om, og twist det – giv det en ny vinkel, som vil få dine besøgende til at dvæle ved netop din side fremfor konkurrentens. Og byg det gode indhold op – det kommer kun til at give dig en høj troværdighed, at man kan læse, at du faktisk er passioneret om det, du skriver om.

marcus

3 tips til affiliate marketing

rejsegear.dk

1. Skriv ordentlig content, når du alligevel er igang

Her adskilles mændene fra drengene, og det lyder lidt sejere, at du lige har fyret 50.000 ord afsted i form af 20 artikler, i stedet for 50.000 ord i form af 200 artikler. Alt afhængig af hvilken niche du har valgt at arbejde med, er der fordele og ulemper ved både korte og lange tekster, men den endegyldige konklusion er, at Google er helt vilde med lange indholdsrige tekster, hvor du virkelig er gået i dybden – og det bliver du efterhånden nødt til, hvis du skal følge med i den uendelige SERP konkurrence.

2. Læg en plan for siden

For rigtig mange – deriblandt mig selv – kan det være svært at holde sig motiveret, når der, døgn efter døgn, skal skrives tekster, skaffe backlinks og gode idéer, og derefter ender dit geniale affiliate projekt, som du naturligvis har købt 10 forskellige domæner til, i skraldespanden, fordi de besøgende ikke strømmede ind efter en måned med 5 skrevne artikler. Betragt en affiliate side som opføringen af en bygning.

Du skal først og fremmest bygge et fundament – her er det i form af indhold, content, eller kødet i burgeren, om du vil. Gør f.eks. op med dig selv, at du vil skrive 50 mellemlange artikler, før du begynder at linkbuilde – du skal nemlig også lade andre vide, at dit nybyggede hus faktisk eksisterer. Herefter kan jeg næsten garantere, hvis du har valgt en fornuftig niche, at du begynder at kunne se den organiske trafik stige i omtrent samme skala som berettermodellen – bortset fra at den er konstant stigende efter klimaks. Så overhovedet ikke ligesom berettermodellen.

3. Brug værktøjer til at finde søgeord

Du har sikkert allerede en idé om hvilke søgeord du skal gå efter. På mit affiliate dm site, GamerGuru.dk, havde jeg selv en liste i hovedet, før jeg gik igang med at skrive indhold. Det er en voldsom god idé at lave en enorm søgeordsanalyse. Brug værktøjer som Ubersuggest, Google suggest, analyser dine konkurrenters søgeord og ikke mindst din mavefornemmelse. Sørg for at din søgeordsanalyse aldrig ender, så du ikke lige pludselig render tør for emner at skrive om.

madsg

Forstå dine besøgende

madsgroenlund.dk

Tænker du nogensinde over, hvordan dine besøgende tænker? Overvejer du, hvilke ting der går igennem hovedet på dine besøgende, når de søger på Google, når de kommer ind på din side, og når de skal beslutte sig for at købe noget eller ej?

I skrivende stund har jeg selv leget med affiliate marketing i et års tid, og jeg er først for ganske nyligt begyndt at tage den besøgendes tanker med i mine overvejelser, når jeg skal udvikle indhold.

Det var en temmelig revolutionerende åbenbaring for mig selv personligt, så jeg tænkte, at du også kunne have gavn af at bringe det med i dine overvejelser, næste gang du skal til at lave nyt indhold.

#1 – Afstem søgeord og indhold

Først og fremmest skal du tilpasse dit indhold det søgeord, som du vil ranke på og få trafik fra.

Hvis du skal til at skrive en artikel ud fra søgeordet ”effektiv slankekur”, så er det højst sandsynligt ikke nok bare at smide et par affiliate links ind til nogle forskellige løbesko, og så ellers skrive 2-3 linjer om, hvor fantastiske disse episke løbesko er, og hvor nemt de får den besøgende til at opnå en effektiv slankekur.

I dette tilfælde må vi gå ud fra, at den besøgende ikke nødvendigvis er i direkte købsmode, så han vil derfor være fløjtende ligeglad, ja måske endda føle sig provokeret til at trykke på tilbage-knappen, hvis du kaster smarte løbesko i hovedet på ham.

#2 – Flyt fokus fra dollartegn til hjælpsomt indhold

I stedet for skal du vende den om, tænke lidt længere, og prøve at forstå, hvad vedkommende reelt set er på udkig efter. Han har søgt på ”effektiv slankekur”, og vil derfor gerne vide lidt om bl.a. følgende:

 • Hvordan kommer man i gang med en slankekur?
 • Hvordan opretholder man motivationen?
 • Hvordan takler man tilbagefald?
 • Hvilken mad må man spise under en slankekur?

Jeg vil ikke lægge hovedet på blokken (qua forskellige nicher og målgrupper), men jeg tør næsten vædde på, at du kommer meget længere ved at skrive en hjælpende og informativ guide, som rent faktisk gør den besøgende klogere og giver ham svar på netop det, han søgte svar på.

I løbet af indlægget, eller i slutningen, kan du så vælge at flette et affiliate link eller to ind – men KUN dér, hvor det falder naturligt ind og rent faktisk hjælper den besøgende med at opnå en effektiv slankekur.

#3 – Lad ikke affiliate links smadre dit smukke indhold

Hvis der ikke findes nogen produkter, som er direkte – eller næsten – nødvendige for, at den besøgende kan opnå det mål eller løse den opgave, som vedkommende søgte hjælp til, jamen så lad være med at ase og mase det ind i din ellers super gode artikel.

Det skaber bare støj.

Et eksempel på dette kunne være en guide til, hvordan man får sixpack – reelt set handler det bare om at tabe mavefedt og lave nogle mavebøjninger.

Du kan godt være lidt fræk og kreativ, og prøve at overbevise den besøgende om, at de hersens super duper slankepiller er the shit, som bare giver sixpack på nul-komma-vupti.

Personligt har jeg dog bare erfaret, at oprigtigt, hjælpsomt og ærligt indhold skaber mere troværdighed og bedre konvertering.

Og hvis du, i sidste ende, ikke kan finde nogle passende og oplagte produkter at linke til, jamen så bare lad være.

Om ikke andet har du nu fået skabt dig noget knaldgodt, linkværdigt indhold, som du flittigt kan bygge links til og vise stolt frem, og ellers bare trække en god portion trafik til.

Du kan også altid linke internt til en anden og mere affiliate-præget artikel på dit website – men igen, KUN hvis det passer naturligt ind.

hansjo

Mine tre råd

wordsmatter.dknomadicdanes.com

Mine tre råd kommer alle sammen til at handle om indhold, da det er det, som jeg bruger det meste af min tid på.

Skriv min . 500 ord hver dag

Hvis du virkelig vil tjene penge på affiliate marketing, skal du skrive tekst hver dag.

Et af mine helt store problemer har været, at jeg hele tiden har drømt om at tjene penge på affiliate marketing uden at bruge tiden på det. Jeg har sat hjemmesider op uden at sørge for, at der er kommet masser af indhold på dem.

Hvis du ikke skriver tekst, er det nærmest umuligt at få succes med affiliate marketing. Vi tænker alle sammen på linkbuilding, søgeord og hjemmesidedesign. Men alt dette er ligegyldigt, hvis du ikke producerer indhold.

Derfor har jeg lavet Facebook gruppen Affiliate 500, hvor målet er at skrive min. 500 ord affiliate ord hver eneste dag.

500 ord kan alle nå at skrive hver dag. Det er et spørgsmål om at gide. Hvis du skriver 500 ord hver dag i et år, bliver det til 182.500 ord eller 600 artikler (baseret på 300 ord.)

Start med flere sider

Lad være med at satse alt på et bræt. Fordel dine mange artikler på flere sider. Jeg vil især anbefale dig, at du laver en masse guidessider, da de ikke kræver samme vedligeholdelse som produktsider. Når du laver gode lange guides, kan du fokusere din tid på linkbuilding.

Råddet om at starte flere affiliate hjemmesider,  har jeg fra Dennis Kjærgaard, som nævner det i sin gratis e-bog om affiliate marketing.

Du skal starte flere hjemmesider, da du går død i affiliate marketing, hvis du har en hjemmeside, hvor du har skrevet masser af indhold, men som ikke tjener nogle penge til dig. Ja, sådan en hjemmeside har jeg selv, og den gjorde faktisk, at jeg i lang tid ikke længere gad affiliate marketing.

Mit råd er, at du starter med 3-5 hjemmesider. Hvis du skriver 500 ord om dagen, burde det ikke være noget problem at fylde indhold på dem.

Skriv indhold uden affiliate links

Jeg ser virkelig mange affiliate hjemmesider, hvor de skriver om de mest underlige ting, fordi hele deres fokus er, at der skal være et affiliate link i hvert eneste indlæg.

Du skal tænke på, at du gerne vil have masser af besøgende til din hjemmeside, og derfor skal du samle alt indhold, som kan øge dit besøgstal. Her er det ikke altid, at et affiliate link passer ind i dit indhold.

Samtidig skal dit fokus være på, at du gerne vil have de rigtige besøgende ind på din hjemmeside. Du vil gerne have masser af besøgende, som er villige til at købe de produkter, som du promoverer. Jeg ved, at Celia Schow har skrevet om det. 😀

Lav en strategi for din hjemmeside og skriv indhold som passer med din strategi. Herefter sætter du affiliate links ind, hvor det passer naturligt ind.

kfons

Når man skal i gang med at lave affiliate marketing

kfons.dk

Det ultimativt vigtigste, når man skal i gang med at lave affiliate marketing, er uden tvivl vedholdenhed. Det tog mig flere år at komme frem til (og erkende), at hvis man vil have et website, der tjener en betragtelig sum om måneden, op at stå, så kræver det knaldhårdt arbejde over en længere periode. Jeg synes heller ikke, at tanken om, at ‘når man først har et godt site oppe at stå, så er det færdigt’, holder. Der er nødt til kontinuerligt at komme nyt indhold og nye indgående links til sitet – ellers kommer konkurrenterne foran en på Google.

Så jeg vil råde alle, der starter med affiliate marketing til at blive ved. Hvis man gør sit forarbejde godt, er der ingen tvivl om, at pengene nok skal komme på et tidspunkt, men der går måske et halvt eller helt år, før det bliver sjovt. Når jeg nævner forarbejdet, så mener jeg sådan noget som søgeordsanalyse, der tit undervurderes af nystartede. Helt konkret gælder det om at benytte tools som Keyword Planner og Ubersuggest til at finde søgeord- og sætninger man kan opbygge tekster omkring. Derudover bør man kigge på sine konkurrenter. Ønsker man f.eks. at ranke på ‘hotel i London’, vil man hurtigt opdage, at man kommer op i mod kæmpe firmaer med enorme SEO-budgetter, så det er nok ikke der man skal starte medmindre man er skarp til SEO 😉

Når det så er sagt, så skal man heller ikke lade sig skræmme for meget af konkurrenterne, at man begynder at finde på mærkværdige niché-ideer. Personligt har jeg haft sites om myggespray, gardiner og flere andre forfærdelige emner jeg ikke interesserer mig for. Et af de første tips man støder på, er ofte, at man bør lave et site om noget, der interesserer en. Det er jeg enig i. Jeg har ikke den perfekte formel for en nystartet affiliate, men jeg kan sagtens sætte mig ind i problemstillingerne, der kommer som nystartet. Man kan enten ryge med på bølgen og lave en blog om billigt modetøj til kvinder, hvor man hurtigt tjener de første kroner (såfremt man knalder noget indhold af og får lidt links) eller gå i krig med et emne, der interesserer en, hvor en god indtjening højst sandsynligt har lange udsigter.

Jeg vil dog anbefale sidstnævnte og hvis man har brug for penge her og nu, kan man altid skrive artikler for SEO-firmaer og større affiliates. I stedet for at tænke alt for meget, er det bare at komme i gang. Mit website Rejsekris.dk tjente et rigtig fint beløb med et standard WordPress Twenty Twelve tema. Udelukkende på grund af stærkt indhold og indgående links. Jeg har set mange tynde affiliate sites med flere hundrede indlæg (f.eks. i affiliate dm konkurrencen), der ikke tjener særligt mange penge. Hvorfor ikke smide noget mere energi i at skrive gode indlæg og derefter få dem til at ranke vha. linkbuilding?

Så min anbefaling er at finde sig et emne, se om det giver mening at starte et affiliate site i branchen (er der partnerprogrammer etc), analysere søgeord og så bruge tid på indhold samt linkbuilding.

dennis

De bedste råd til dig

rito.dk – dennisdrejer.dk

Jeg har efterhånden arbejdet med affiliate marketing i en del år og i den tid har markedet ændret sig rigtig meget! Jeg har de sidste 2 år ændret fokus for min online tilstedeværelse fra affiliate marketing til webshop og online markedsføring, men jeg kører stadigvæk en del af mine affiliate sites videre.

De bedste råd jeg har til dig, som skal til at lave et helt nyt affiliate site er:

1. Find en unik niche

Lad være med at lade dig friste ar tårnhøje kommissioner på salg af mobiltelefoner, mobilt internet, tv pakker eller lignende. Der skal lægges alt for mange timer i sådanne projekter før det bliver rigtig sjovt.

Tænk i stedet alternativt. Brug et par dage eller uger på at følge med i venner, bekendte og families adfærd. Hvilke ting benytter de i hjemmet? Hvad bruger de deres fritid på? Tænk på at alle de ting som røre ved og har i hænderne, i løbet af en dag, er købt på et eller andet tidspunkt, mange af tingene sikkert online.

Det er ikke nødvendigvis den høje kommission som skal drive værket. Jeg synes personligt at en høj volumen af leads af en lavere værdi er langt sjovere at arbejde med. Derfor tænker jeg i helt andre baner så som kabler, mobilt tilbehør, cykeldæk, garn (Ja, jeg har startet en garn shop, som du kan tjene penge på at markedsføre. Du kan finde den på http://rito.dk/ 😉 osv.

Produkter som måske ikke er de første, der falder dig ind, men ting hvor der faktisk er en enorm volumen.

Det er sjovere at få et salg hver time end et hver anden dag. Husk på det.

2. Overvåg dine tal

Du skal huske at følge med i både dine besøgstal, dine placeringer på Google og dine indtjeningstal. Du kan lære rigtig meget af dem. Du skal naturligvis ikke kigge på tallene hele tiden, men du skal have styr på nøjagtig hvor dine salg kommer fra, så du kan lave mere af det samme.

Jeg har sammen med en god ven, Søren Sieg Jensen, lavet besøgstælleren Livecounter.dk, som vi har udvidet med et affiliate overblik, som kobler besøg, salg, referencer og søgeord sammen, så du ved nøjagtig hvilken underside på dit site, som er mest værd for dig.

Jeg har utallige gange selv brugt vores værktøj og fundet skjult guld på mine undersider. Guld som jeg har kunnet støve af og optimere til at tjene 5-10 gange så meget. Havde jeg ikke kigget på mine tal, så havde jeg aldrig fundet ud af det.

3. Eksekver

Selv om jeg opfordre dig til at tage dig god tid og have styr på hvad du vil lave, så skal du ikke hvile på laurebærerne. Det handler om at komme ud over stepperne og få skabt indhold. Det er nemlig den eneste måde hvorpå du kan finde ud af om du har fat i et godt eller skidt marked. Om du gør det rigtig eller forkert.

Og tro mig: Du vil helt sikkert få mange kultsejlede projekter, som du tjener meget lidt eller intet på, men sådan er spillet skruet sammen.

Det var et par råd fra mig. Du kan følge min blog om webshops, online marketing og affiliate marketing på www.dennisdrejer.dk.

miaox

3 tips til nye affiliate sites

miaoxholm.dkbilligepuslespil.dkfeminista.dk

1. Fokuser på nicher med lang levetid

Mange starter ud med at skrive om mode og accessories, se bare mig selv. Problemet med mode især er, at levetiden for dit indhold er meget begrænset. Skriver du om Victorias Secret forårs kollektionen 2013, kan du ikke bruge dette indlæg året efter, da de kommer med en ny kollektion. Du skal derfor hele tiden skrive nyt indhold og det vil i sidste ende køre dig død.

Jeg vil derfor anbefale dig at gå efter nichér, hvor dine tekster kan have en længere levetid. Forsikringer er et godt bud. Det er sjælendt at der sker store ændringer i forhold til forsikringer, så det indhold ud skriver i dag vil stadig være aktuelt om 3-5 år. Konkurrencen på disse markeder er noget større, men belønningen er også derefter!

2. Gå efter service i stedet for produkter

Med google product listing ads bliver det i fremtiden svære at være affiliate for produkter, medmindre der er så stor avance på dine produkter, at du selv kaster dig over Google Adwords. Søger du på f.eks. GHD glattejern, kommer der produkter op i højre side af søgeresultatet.

Det betyder selvølgelig, at der er færre personer der klikker på dine resultater, da de nu har så mange andre spændende muligheder. Sådan er det dog ikke, hvis du er affiliate for services i stedet for produkter. En bilforsikring kan ikke dukke op i Google Product Listing, da det ikke er et produkt, men en service der skal tilpasses den enkelte kundes behov/alder. Jeg mener derfor at der er større fremtid i services fremfor produkter.

3. Start ud med en simpel niché, gå derefter all in

Nu har jeg skrevet, hvorfor du ikke skal starte en modeside, men skal du igang med din første side, vil jeg alligevel anbefale dig at prøve modebranchen. Pointen er, at affiliate marketing ikke er så skide nemt som rygterne siger. Det kræver meget tid og energi, hvis du vil se et afkast. Det betyder også, at mange hurtigt mister modet, da de simpelthen ikke tjener nogle penge! Og netop her er mode en god branche at begynde i.

Skriver du om mode kan du relativt hurtigt få de første 20-30 salg og det vil formentligt give dig blod på tanden til at fortsætte med affiliate marketing. Det er dog bare vigtigt, at du herefter ikke lægger 200 timer ekstra i modebranchen, men nu fokuserer på et større og længerevarende projekt.

halfdant

De vigtigste tips

halfdantimm.dkjuf.dk

1) Fokuser på ét site

Fokus, fokus, fokus.

Har du 20 affiliatesites, får du lavet 20 halvringe sites. Ingen af dem bliver rigtigt gode.

Jeg har selv været skyldig i at sprede mig over alt for mange projekter, og det kommer man ingen steder med. I dag hedder mit fokus JUF.dk.

Skulle jeg starte forfra, ville jeg lave ét affiliatesite, og så holde fuld fokus på det. Lav et virkeligt fedt site ud af det. Del det med dine venner, lav videoer, vær stolt af det. Så kommer resultaterne også, når du har haft tilpas fokus med det.

2) Arbejd sammen med andre – 24 timers

Noget af det, jeg har haft størst glæde af, er at arbejde sammen med andre. Det er en stor hjælp i forhold til at holde motivationen.

Jeg holder selv “24-timers” ca. en gang om måneden.

Formålet med disse er, at give et site et seriøst ryk på 24 timer. Hold fokus på et site, hyg dig med et par venner og arbejd, indtil der er gået 24 timer. Du når mega meget af det.

Og så er det sjovt at konkurrere med andre om hvem, der når at lave mest på de 24 timer.

Min rekord er knap 33.000 ord.

Kan du slå den? 🙂

3) Varier dine links

Den nemme måde at blive straffet af Google på er ved kun at have en type links til ens site.

Du skal have spredt dig ud over:

 • Linkkataloger
 • Artikelkataloger
 • Pressemeddelelser
 • Gæsteblogging
 • Egne personlige blog med opdateringer
 • Sociale medier
 • Egne ressourcer

Og så videre. 🙂

Jonathan Lindahl har begået et super indlæg med hjælp om linkbuilding til affiliate websites. Det vil jeg gerne anbefale som læsning:

http://www.jonathanlindahl.dk/linkbuilding-affiliate-hjemmeside/

4) Bliv ved

Det er det vigtigste tip, du nogensinde kan få – hvis du stopper, kommer konkurrenterne foran.

 

Sander

Sander Grønlund - Iværksætter, blogger og tænker.

6 thoughts on “9 eksperters råd til et nyt affiliate site – jeg bruger dem selv

 1. Spændende indlæg og mange interessante vinkler.

  Ift. hvad Mia skriver, er det klart, der er en pointe mht. Google product listing ads. Der er ingen tvivl om det vil påvirke det organiske besøgstal på en affiliate side der skriver om eksempelvis mode. Dog tror jeg product listing ads henvender sig mere til det segment som allerede har bestemt sig for at købe et givent produkt. Oven i hatten skal dette produkt være meget specifikt ift. søgeordet – som eksempelvis et GHD jern eller Tower Bridge Lego.
  Men når det kommer til produkter som ikke kan specificeres helt konkret, fordi det ikke kan lade sig gøre, så forsvinder truslen ved product listing ads.
  Langt hen ad vejen laver de fleste en vis research inden produktet købes, som når man eksempelvis leder efter en pæn jakke.
  Søger man en pæn sort jakke, er det meget svært for Google at levere resultater som vil falde lige præcis i god jord med personens forventninger ift. fx design, pris, osv.
  En anden ting som du også nævner Mia, er levetiden på indlæg indenfor modebranchen. Et indlæg om smarte t-shirts er naturligvis ikke statisk som en guide til kaffebrygning – for eksempel. Nyhedsværdien vil altid være faldende på mode, men så længe søgeordene har en fast volume, vil et ældre indlæg trække besøgende i lang tid, såfremt din side naturligvis har en vis autoritet. Når ens besøgende klikker sig ind på en t-shirt via et affiliatelink, og det viser sig t-shirten ikke længere er til salg, er det klart den besøgende nok ikke mega tilfreds. Dog har man stadig fået det klik, og når man har den cookietid på +30 dage, så er det altså en sejr uanset hvad. Når jeg kigger på konverteringstiden fra klik til salg på min kærestes blog ligger den gennemsnitligt på +3-4 dage. Noget kunne tyde på den beslutningsproces ifm. køb af et tøjprodukt sjældent slutter lige præcis ved ens eget indlæg.

  Sidste input. Der er ingen tvivl om modesektoren er drænende for en affiliate marketer, hvis man kun skriver for at tjene penge. Det er klart, man er nødt til at sprøjte indlæg på indlæg ud, hvis man ikke har nogen rød tråd ift. den stil der bliver lagt. Altså en niche i nichen. Modetøj til et særligt segment. Skriver man i øst og vest om armvinger til teenagere der ikke kan svømme og billige skindpelser til madammer, er det nok sværere at gøre et positivt indtryk på sine besøgende.

  Nå, nu blev min kommentar vist også lang nok.

  Godnat.

  Joen

 2. Superfed artikel som helt sikkert skal læses igennem flere gange. Og timingen er fantastisk – Jeg er netop gået i gang med mit første private projekt, hvor jeg har fået en ide til en side, hvor jeg netop bør kunne levere indhold af ekstraordinær kvalitet og hvor meget af indholdet vil komme “helt af sig selv”.

 3. Super fedt indlæg – masser af gode råd og tips. Er især vild med Halfdans omkring at holde fokus på færre sider og gerne sider man kan være mere stolt af og rent faktisk har lyst til at vise til andre.

  Vil også gerne lige give mit råd til affilliate marketeers.

  Saml nyhedsbrevsmodtagere!
  På den måde får du opbygget andre kanaler end trafik fra Google. Gør det eksempelvis med en ebog / whitepaper. Læs mit indlæg om hvordan du kan gøre det her: http://nikolajmogensen.dk/saadan-driver-whitepapers-salg-og-online-markedsfoering/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *