5 motiverende kneb jeg selv bruger når jeg skal skrive kundetekster

Nu er det 23 dage siden jeg startede ud med at gå fuldtids som selvstændig.

Og det har jo betydet en del flere kundeopgaver, da det er min primære indtægtskilde lige pt.

Men indimellem kan det godt være lidt hårdt for knolden at skulle skrive så mange tekster, og motivationen kan være svær at finde.

Selvfølgelig skal kundeteksterne skrives, da det betaler huslejen og Lise plantemargarinen på mit mørke rugbrød. Men det skader bestemt ikke at have nogle motiverende kneb i hverdagen, som man kan bruge til at trykke på speederen, når gassen ellers er gået lidt af.

Jeg har i løbet af de sidste to uger gjort brug af et par motiverende kneb, når der lige har været lidt for mange ord igennem hovedet og ud på tastaturet i løbet af dagen, og man stadig mangler den sidste håndfuld artikler.

Dem vil jeg gerne dele med dig i dag. Og forhåbentlig kan du selv gøre brug af dem.

De fem kneb kan også sagtens overføres til andre opgaver og brancher end lige netop tekstforfatning. Det er jo ikke sikkert, det lige er det job, du sidder med til daglig.

1. Strukturer dine opgaver

Gsheets

Først og fremmest kan jeg i den grad anbefale dig at strukturere dine opgaver, så du har overblik over, hvad du skal lave, og hvor meget du mangler.

Personligt bruger jeg selv et Google Sheet til hver opgave eller kunde, jeg nu engang måtte have.

Jeg kender også til andre, der er glade for at bruge et tool som eksempelvis Trello. Det kan du også bruge til at strukturere dine opgaver, og det fungerer ret godt.

Hvis du gerne vil dele dine opgaver med andre, så er det også muligt med både Google Sheets og Trello.

Men at få dannet overblik over sine opgaver på denne måde gør det meget nemmere at overskue alt sit kommende arbejde.

Jeg har i hvert fald været glad for at bruge Google Sheets. Det er ret primitivt, men det fungerer nu engang for mig.

2. Kryds af for hver enkelt tekst du skriver

En anden ting, som jeg har også har valgt at benytte mig af, er at krydse tekster af hvor eneste, jeg får skrevet.

Rent produktionsmæssigt er de måske ikke optimalt, da det tager lidt tid af for hver eneste tekst (få sekunder). Men det er bare rart at kunne visualisere sådan en tjekliste, der bliver mindre og mindre.

På den måde kan du også se, det rykker lidt for hver eneste tekst, du får skrevet. Og så handler det bare om at holde en fornuftig rytme kørende, så man konstant kan få tjekket noget af på den liste.

Som du også kan ane på billedet oppe i første punkt, så er der røde og grønne farver ude i kanten.

Dem bruger jeg til at markere, om en given tekst eller opgave er færdig. I takt med jeg så bliver færdig med flere tekster, bliver der også mere og mere grønt på skærmen. Og det er motiverende at kigge på.

3. Sæt en skærm op med din indtjening på

dagensind

Dette her er et kneb, som jeg først kom i gang med i går. Men det fungerer allerede nu helt vildt godt for mig personligt.

Ved siden af min kontorplads har jeg nemlig sat en skærm op, hvor jeg kan se min daglige indtjening. Og det er altså noget, der kan motivere en til at få skrevet bare lidt mere. For kroner og øre er til at tage og føle på.

Jeg vil gerne kunne blære mig med, at det bare kører fuldt automatisk. Men det er en hjemmestrikket løsning med noget Google Docs i fuld skærm på en bærbar computer.

Så jeg skal ind i det dokument hver gang, jeg har skrevet noget og tilføje indtjeningen, før den bliver opdateret.

Men igen tager det også kun få sekunder at gøre, og det kan jeg sagtens undvære, når det i den anden ende kan motivere mig til at få lavet mere.

For mit vedkommende sidder jeg så også og dyster lidt med min bror, som også er lejer i samme kontorfællesskab, og som også skriver kundetekster.

På den måde konkurrerer vi lidt om, hvem der kan tjene flest penge. Og selvom penge for mange ikke skal være målet, så er det jo bare stadig en motivationsfaktor, der vil noget.

For vores vedkommende er det så ikke kun indtjeningen ved tekster, vi smider op på skærmen. Der er også affiliate indtægter og eventuelle andre kilder med, så vi kan holde lidt øje med dagens samlede indtjening.

Men det ændrer ikke på, at man kan holde øje med sin egen indsats ved tekstskriveriet, da det jo er kontant afregning. Når der er skrevet en tekst, bliver tallet opdateret. Og det fungerer indtil videre rigtig godt.

Du kan jo selv prøve det, hvis du også sidder og laver kundeopgaver. Hvis du er smartere end mig, kan du sikkert lave en mere lækker løsning. Men en bærbar og Google Docs fungerer godt nok til jazz her.

 4. Del større opgaver ned i mindre 

Når jeg skriver tekster for kunder, så kan der indimellem godt komme større opgaver ind på 30, 50 eller 100 tekster – enkelte gange også derover.

Og det kan hurtigt gå hen at blive uoverskueligt at tænke “God, jeg skal også lige have skrevet de 100 tekster til ham der”. Man bliver hurtigt overrumplet, og så får man ikke prikket hul på opgaven i god tid.

For mit vedkommende er det utroligt vigtigt at få taget hul på sådan en opgave, næsten lige så snart jeg har fået den ind i min indbakke.

Hvis vi nu siger, jeg har fået en ordre på 100 tekster med 14 dages leveringstid. Så kunne jeg godt vente til tre dage før leveringsdatoen med at gå i gang. Det er sket før.

Men med tiden har jeg fundet ud af, det er meget lettere for mig at kværne mig igennem den store bunke tekster, hvis jeg skriver lidt om dagen i alle 14 dage.

Så er det ikke nær så voldsomt, når jeg bare skal skrive 7-8 tekster om dagen. Så er jeg færdig, når jeg rammer leveringsdatoen.

Jeg har som sagt før haft sådanne opgaver, hvor jeg gjorde akkurat som i skolen. Udskød arbejdet indtil få dage eller sågar dagen før afleveringsfristen.

Men så står mange lige pludselig med 100 tekster, der skal skrives og kun få dage til at klare det i. Og så sidder man altså med 33 eller 50 tekster på en dag, hvis du starter to-tre dage før leveringsfristen.

Så for mig har det i hvert fald virket at dele sådanne store opgaver ned.

5. Ryk ind på et rigtigt kontor

kont

I kraft af min opsigelse som elev og min start som selvstændig på fuld tid, har jeg fået mig en plads på et kontorfællesskab.

Og selvom vi ikke altid er lige skarpe til at få ryddet op (læs: se billedet), så er det virkelig fedt at have et sted at møde op på arbejde, som ikke bare er hjemme foran sin stationære computer i stuen (been there, done that).

Det var også et af mine krav til mig selv, inden jeg sprang ud som fuldtids. Jeg ville have mig et kontor, som jeg kunne møde ind på, og nogle mennesker jeg kunne have en dagligdag sammen med.

Dette er ikke kun et motivationsfaktor til at skrive flere tekster for kunder.

Dette har været en kerne i hele min forretning, da jeg har det så meget bedre ved at arbejde her fremfor derhjemme.

Og så kan det godt være, der går lidt tid her og der med snak, en omgang hurtig bordtennis (et spil varer ikke lang tid før Lasse har tabt) og andre småting.

Men bare det der med at have et kontor at møde ind på er fedt. Så er hjernen forberedt på, at nu går vi altså på arbejde.

At jeg så har lidt svært ved bare at slippe arbejdet, når jeg går hjem igen, er så en anden side af sagen.

Men jeg tror inderligt på, at dette er et rigtig sundt valg for mig selv. Og det kunne jo være, det var på tide for dig og din forretning at tage samme skridt.

Der er stor sandsynlighed for, at der er et eller andet kontorfællesskab i nærheden af dig. Og så er det jo bare med at hive fat i ejeren og spørge, om der kunne være en plads til dig.

Jeg giver personligt 1000 kroner om måneden ex. moms for min plads. For det beløb har jeg mit eget bord og min egen stol. Og så kan jeg komme og gå lige så meget, som jeg har lyst til.

Det er godt nok 1000 kroner, der skal tjenes ekstra om måneden. Men umiddelbart bliver det heller ikke noget problem, da det giver mig så meget mere at arbejde her kontra derhjemme.

Så hvis du går og overvejer at få en kontorplads et sted, kan jeg på det kraftigste anbefale det.

Og skulle du have lyst, er du altid velkommen til at smutte en tur forbi vores kontor og hilse på. Klingenberg 3 i Slagelse 🙂

Sander

Sander Grønlund - Iværksætter, blogger og tænker.

4 thoughts on “5 motiverende kneb jeg selv bruger når jeg skal skrive kundetekster

 1. Fedt indlæg, Sander!
  Jeg gør ofte brug af “tjek-metoden”, når jeg går igang med arbejde efter at være kommet hjem fra studierne. Det fungerer skide godt for mig – jeg er i hvert fald mere produktiv, end når jeg “bare” har opgaverne i hovedet. Så bliver det uoverskueligt, og så laver jeg netop den, som du beskriver – “Jeg venter lige et par dage”. 🙂

 2. Det er nogle gode tips.

  Især den med indtjening synes jeg er fed, for så kan du se konkret hvad du har fået ud af dine strabadser. Jeg ved også der findes apps, der kan give et ping når du sælger (tjek prowl) i din webshop, der tracker dine affiliateindtægter og så videre. Alt sammen meget sjovt. 🙂

 3. Et par gode tips, som med fordel også kan implementeres ud på andre områder i ens forretning. Der er bare ingen vej uden om det faktum, at struktur er vejen til succes.

  Jeg har både været omkring et whiteboard, gule post’its, excel ark og mange andre kreative løsninger…

  Det der virker bedst for mig er et stykke linieret papir på bordet – hvorpå alle dagens opgaver er skrevet op. Når et punkt så er løst; så finder jeg en sort tusch frem, som jeg nyder at strege opgaven over med… Derefter er det så videre til næste punkt. Works for me! :-))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *