1.225 kroner om ugen med få timers arbejde

Jeg kan ikke retfærdiggøre at skrive til dig, med mindre jeg har noget relevant at sige.

Og det har jeg nu.

For jeg er begyndt at lege med en ny metode at tjene lidt ekstra penge på.

Hvis du har fulgt med på min blog tidligere, så ved du, at jeg elsker at tjene mine penge selv, og jeg elsker at udforske nye måder at tjene penge på. Og kan det lade sig gøre fra min computer, så er det helt klart en bonus.

I løbet af en uge har jeg formået at tjene 1.225 kroner, og det kun ved få timers arbejde.

Interesseret i at vide hvordan?

Fedt!

For så er jeg nemlig klar til at dele det med dig.

Fedt Sander, skal vi udfylde spørgeskemaer eller donere blod?

Nej, slet ikke.

Det er meget sjovere end det.

Og til at starte med vil jeg bare lige pointere, at jeg kun har gjort det her i en uges tid, men det har allerede vist sig at virke fortræffeligt. I hvert fald så godt, at jeg har lavet over 1.200 kroner. I overskud vel og mærke.

“Åååh gud, hvis du siger Herbalife, Zinzino eller Forever Living, så skyder jeg knoppen af dig”

Bare rolig. Du kan godt sænke armbrøsten igen.

Der er intet hemmeligt, lusket eller køb-mine-67-proven-steps-til-succes her.

Om jeg skriver en bog, laver et medlemsforum eller bare en gruppe på Facebook om emnet på et eller andet tidspunkt, for at kunne dykke mere ned i denne metode og diskutere det med ligesindede, skal jeg ikke kunne sige.

Men rolig, det er ingen Cash-4-Quick-Bullshit ide.

Bare en hyggelig hobby, som jeg har fundet af rent faktisk kan lade sig gøre at tjene penge på.

1.225 kroner er jo ikke særlig meget

Næ, det har du fuldstændig ret i.

I sig selv er 1.225 kroner ikke en formue.

Men hvis vi leger med tanken om, at du kan lave 1.225 kroner hver uge året rundt, ser det lidt mere interessant ud.

 • 1.225 kroner om ugen
 • 4.900 kroner om måneden
 • 58.800 kroner om året

Jeg ved ikke med dig, men jeg kan sagtens finde plads til ekstra 58.000 kroner i min lomme hvert år.

Så hvad enten du vil spare op til en ny bil, en rejse eller to om året eller bare skaffe dig lidt ekstra lommepenge hver måned, står dig frit for.

Mit mål er umiddelbart at kunne betale min bil ud.

Hvad vil du gøre med ekstra 4.900 kroner om måneden?

Nok snak! Vis mig hvad pokker du taler om

Jaja, jeg synes bare, det kunne være sjovt at lave en lidt mere peakende intro, end jeg plejer at lave. Men det kommer måske hurtigt til at smage af uuuuh-wanna-know-my-secret-recipe? – i så fald beklager jeg. Lad os komme til det, du er her for. De 1.225 kroner om ugen.

Så, hvordan tjener jeg de penge?

Et par hurtige punkter, inden vi går i gang:

 1. Det tager et par timer om ugen
 2. Det kræver en smule held
 3. Det kræver gå-på mod og vilje
 4. Det kræver balls of steel
 5. Det kræver en bil hvis du bor i en mindre by

Er du klar?

Du skal være købmand.

Jep.

Den er god nok.

Hvad er hemmeligheden bag en god købmand?

Køb billigt – sælg dyrt.

Men Sander, skal jeg til at importere iPhone covers som alle andre pengesøgende wantrepreneurs? 

Haha, nej. Heldigvis ikke.

Du skal ind på brugtmarkedet.

Kort sagt skal du købe brugte ting og sælge dem dyrere.

Hold da kæft, er det bare det? For fanden, jeg har jo ikke plads til gamle cykler, bøger og antikviteter i min lejlighed! 

Så lad være med at sælge gamle cykler, bøger og antikviteter. Faktisk har jeg lige en lille ting, jeg lige vil sige om det område.

Glem antikviteter

Jaja, man kan tjene penge på antikviteter. Mange penge endda.

Men er du sindssyg en viden, du skal have om de ting, du har med at gøre, for at det skal være en rentabel forretning.

Så inden du går ud og køber dig fattig i gammelt værktøj og oliemalerier, der tager alt pladsen i din lejlighed, og som bare kommer til at stå og samle støv de næste mange år, fordi det ingenting er værd, så glem alt om antikviteter for en stund.

Der er rigtig mange, der sætter sig ned og ser Skattejægerne eller nogle af de andre programmer, der bliver vist på DR1 og Tv2, og derefter får lyst til at gøre det samme som dem i fjernsynet.

Derfor ræser de ud og køber sig fattig i gammelt lort, som de tror er en formue værd. For hvis dem fra fjernsynet kan, kan jeg vel også?

Bortset fra at dem fra fjernsynet er eksperter af en grund. De har ikke lavet andet i 5, 10, 20 eller 30 år. De kan spotte gode fund på afstand. De kender mærker, historie, årstal, virksomheder og personer på rygraden.

Så medmindre du er en ekspert i svensk producerede stole fra 1830’erne, så lad være med at kaste dig ud i det.

Jeg troede selv, at jeg kunne gøre som dem i fjernsynet.

Så da jeg havde set nogle af de programmer for første gang for et par år siden, skulle du fandme se mig spæne ud på det første og bedste loppemarked. For der måtte jo ligge et vaskeægte fund, der kunne sælges med tusindvis af kroner i fortjeneste.

Tror du, at jeg fandt noget, jeg kunne sælge videre med fortjeneste?

Nix.

Tror du, at jeg fandt en masse lort, der kunne stå og samle støv i hjørnet af min lejlighed?

Jep.

Hvad vil du så have, at jeg skal sælge?

Først og fremmest vil jeg ikke have, at du skal sælge noget.

Og selvom jeg kommer til at anbefale dig nogle elementer her, som jeg selv har haft succes med, så er det ikke sikkert, at du nødvendigvis skal gøre det samme.

Har du kendskab til en produktgruppe qua din hobby, dit arbejde eller lignende, så kan der være mange flere penge at hente for dig ved at blive i den boldgade, du er hjemmevant i. Der har du en langt større fordel, end hvis du skal til at købe og sælge brugte hjørnesofaer.

Nå, men hvis jeg vil have, at du skal glemme antikviteter, hvad vil jeg så i stedet anbefale dig?

Ting med en brugsværdi.

Ting som folk alligevel skulle ud og købe, men som de måske kan få af dig til en mere favorabel pris end ny-prisen.

For at blive i antikvitets-snakken, hvor mange mennesker går så målrettet ud for at købe et gammelt oliemaleri malet af en tilfældig fransk kunstmaler, der sikkert havde et yndigt overskæg og drak for meget champagne?

Ikke ret mange.

Hvor mange mennesker går målrettet ud for at købe en ny vaskemaskine?

Præcis.

Vi skal altså have fat i ting, som der er en værdi i. Noget som folk kan bruge til noget, og som de ellers vil have købt i en forretning, hvis de ikke havde fundet den hos dig, fordi de stod og manglede den ene ting.

Jo, det er sjovt at kunne drømme om oliemaleriet, som man har fundet for 10 kroner på et loppemarked i røven af en pløjemark lidt uden for Hørning, som man pludselig finder ud af er 85.000 kroner værd.

Men vælger du den vej, uden at have forstand på oliemalerier, kommer du hurtigt til at skulle leje et ekstra kælderrum, hvis du skal have chance for at kunne opbevare alle de lottokuponer.

Og med hånden på hjertet – har du så forstand på oliemalerier, eller har du i sinde at uddanne dig inden for området og bruge 3-5 år på det?

Det tænkte jeg nok.

Så glem lottokuponerne og koncentrer dig om de ting, du kan skabe en stabil indkomst på løbende.

Hvad tror du eksempelvis er lettest?

At sælge en fuld funktionel, energivenlig og rummelig vaskemaskine om ugen, der i øvrigt står som ny og kommer i original emballage?

Eller at sælge et oliemaleri om ugen, som du ikke engang kender skaberen af?

Jeg tror, du er med på, hvad jeg mener.

Moving on.

Hvad lyder bedst – at tjene 1000 kroner på et salg eller på 50 salg?

Det kan være en rigtig god idé at starte det små, når du skal begynde at tjene penge på at sælge brugte ting.

Men jeg fandt hurtigt ud af, at det er langt nemmere at tjene 1000 kroner på at sælge en enkelt ting, i stedet for at skulle sælge 50 forskellige ting med 20 kroners fortjeneste på hver.

Da jeg startede ud med det her for et halvt års tid siden, begyndte jeg i det små, fordi jeg ikke havde lyst til at satse hverken 300, 400 eller 500 kroner på et enkelt køb.

Derfor købte jeg ting ind til 20, 30 og 50 kroner – max.

Men problemet var, at disse ting kun solgte med 20-50 kroners fortjeneste.

Og så er der altså langt op til bare de 1.225 kroner om ugen.

Tjener du kun 20 kroner per salg, skal du altså sælge 62 ting om ugen i gennemsnit, hvis du skal tjene 1.225 kroner.

Det er vanvittigt mange handler.

Det er 62 individuelle produkter, du først og fremmest skal ud og finde – hver uge.

Dernæst skal du fragte 62 produkter. Du skal afhente dem, opmagsinere dem og sende dem, når de er blevet solgt.

Der skal oprettes annoncer for alle 62 produkter.

Og det er hver uge.

Så slipper du i hvert fald ikke med kun at bruge et par timer om ugen på det.

Så er det altså langt mindre krævende at skulle sælge 1, 2 eller 3 ting om ugen, hvor du tjener et par hundrede kroner per genstand.

Tjener du eksempelvis 650 kroner per salg, så skal du lige pludselig kun sælge to ting om ugen i gennemsnit.

Det er langt nemmere at overskue.

Dermed ikke sagt, at du ikke kan starte ud i den lave ende. Men du vil hurtigt finde ud af, at pengene altså ligger i de større handler. Der er også en del mere risiko, da du skal købe ind for flere penge, men til gengæld kommer du forhåbentlig også til at tjene flere penge per handel.

Jeg startede som sagt også ud i den lave ende af prisskalaen.

Nogle af de første småkøb jeg kan huske var eksempelvis:

Harry Potter 1-3 bøgerne på dansk

Købt for 60 kroner.

Solgt for 100 kroner.

40 kroners profit.

Skrivemaskine

Købt for 30 kroner.

Solgt for 100 kroner.

70 kroners profit (og det tog 8 måneder)

Så er det altså langt nemmere at sælge en enkelt ting, som du tjener 500-1000 kroner på, eller også meget gerne mere, hvis du kan.

Men jeg håber, at du kan se pointen her. Så langt, så godt.

Hvis det var sikkert, hed det et job

Det er også vigtigt for mig at understrege, at der er intet, der er sikkert ved at tjene penge på denne her måde. Du kan snildt komme til at tabe penge, og det er ikke sikkert, at du nogensinde kommer til at tjene penge, hvis du ikke gør dit arbejde godt nok. Hvis du vil have sikkerhed, så læn dig tilbage og glæd dig til den næste lønseddel, som er på samme beløb, som det altid har været, og altid vil være på.

Du kan komme til at lave dårlige handler. Og du vil formodentlig også komme til det. Det vil ske for stort set alle, der bevæger sig ind på dette område. Og sker det, så er det bare det. Så må du op på hesten igen og give den en skalle til. Så længe du bare lærer af dine fejlkøb og hele tiden udvikler dig.

Der er mange måder, du kan fucke op på og tabe penge på denne måde.

Du kan købe et produkt, der ikke virker som beskrevet.

Du kan komme til selv at ødelægge produktet, når det er i din varetægt.

Du kan risikere at må sælge produktet med et tab.

Du kan risikere, at din køber er en idiot og vil komme til at koste dig tid og penge.

Du kan risikere at produktet går i stykker i fragtfirmaets varetægt.

Der er mange ting, der kan gå galt.

Og du kan ikke gardere dig mod alle farerne. Men du kan trods alt gøre dit arbejde så godt som muligt, så du minimerer din risiko. Det er der flere måder at gøre på.

 • Se produktet inden køb
 • Se det også gerne i funktion, så du ved, at det virker
 • Betal først efter at du har beset det
 • Fragt det forsvarligt
 • Pak produktet forsvarligt, så det ikke går i stykker i fragtmandens varetægt
 • Køb ind så billigt som muligt, så du minimerer eventuelt tab eller maksimerer din fortjeneste
 • Køb ikke kopiprodukter
 • Prøv at finde en køber inden du selv køber det
 • Minimer liggetiden

Flere af tingene skal jeg nok uddybe senere.

Mine to handler der gav mig 1.225 kroner i overskud

Er du stadig interesseret? Godt. For så betyder det, at du formodentlig kommer til at tjene penge på denne metode, nu hvor du har valgt at holde ved i så lang tid.

Jeg brugte det første stykke tid på at lave de her små handler, hvor jeg tjente 20 kroner her og 30 kroner der. Men det rykkede sgu ikke rigtig noget, og jeg endte med at bruge rigtig mange timer på loppemarkeder, bare ved at gå og kigge på lort. Jeg var ikke målrettet, og jeg analyserede alt, for det kunne jo være at lige netop de sko eller det her Nintendo 64 spil kunne sælges for en profit.

Her i januar måned gik jeg så til projektet med en lidt anden tilgang. Jeg fokusere de på større ting, gik væk fra ting som skrivemaskiner, som mere er nice-to-have end need-to-have (kan du huske eksemplet på oliemaleriet og vaskemaskinen? Godt.) Det var nok også derfor, at det tog otte måneder at sælge den. Og så tjente jeg kun 70 kroner på den.

Sammenlignet med skrivemaskinen, så gik der under 24 timer i min seneste handel, fra jeg havde købt og afhentet produktet, til jeg havde solgt det videre igen. Med 625 kroners profit.

Disse to handler sikrede mig 1.225 kroner i overskud på mindre end syv dage.

iMac

Jeg købte en ældre iMac af en lokal fyr, der havde smidt den til salg. Den fejlede ingenting, og jeg endte med at købe den af ham for 500 kroner. Dagen efter solgte jeg den til en elektronik forretning, der køber og sælger brugt elektronik, for 1.100 kroner. 600 kroners profit.

TV

Få dage efter faldt jeg over et 37″ tv til en virkelig skarp pris. Jeg afhentede det dagen efter, hvor jeg fik det for 175 kroner. Dagen efter var det solgt. Prisen? 800 kroner. 625 kroners profit.

Indkøb: 675 kroner

Solgt for: 1900 kroner

Overskud: 1.225 kroner

Enkelt, ikke?

Gør vi handlerne op i tid, så ser det nok nogenlunde sådan her ud:

iMac

Forhandling = 30 minutter

Afhentning = 20 minutter

Salg = 10 minutter

Samlet = 60 minutter

Timeløn = 600 kroner

TV

Forhandling = 10 minutter

Afhentning = 80 minutter

Salg = 5 minutter

Samlet = 95 minutter

Timeløn = 394 kroner

Det ser da ikke værst ud, vel?

Selvom timelønnen i de her to tilfælde er høje, så er der også den tid, jeg bruger på at lede efter handler. Ikke nær så meget, som dengang jeg gik igennem loppemarkeder, men jeg bruger i snit nok 15-30 minutter om dagen på at lede efter nye handler.

Derfor vil jeg heller ikke, selvom timelønnen kan være høj, bruge det som grundlag for at gå fuld tid med det. Indtil videre er det bare en sjov hobby, der har den bonus, at jeg kan tjene penge på den.

iMac’en kunne jeg endda nok godt have tjent flere penge på, hvis jeg solgte den privat via DBA. Men jeg havde muligheden for en hurtig handel, der ville give mig en rigtig fin profit, så jeg slog til. At sælge den privat kunne nok hurtigt have taget et par uger, indtil den rigtige køber kom forbi. Derfor valgte jeg den hurtige løsning, der bl.a. gav mig pengene igen, så jeg kunne gå videre til næste handel – nemlig fjernsynet.

Jeg vil også i gang – hvad gør jeg?!

Hvis du gerne vil i gang med at tjene nogle ekstra penge på denne måde, er det da bare med at komme i gang.

Jeg er ikke sælger.

Jeg har ikke mange års salgserfaring, som jeg har trukket på.

Jeg har bare up’et spillet og brugt den sunde fornuft.

Så selvfølgelig kan du gøre det samme.

Der er ingen skjult hemmelighed.

Køb billigt. Sælg dyrere. Tjen penge.

Hvis du sidder på stikkerne og bare gerne vil i gang med at gøre det samme her og nu, vil jeg slutteligt give dig et par starttips med, som forhåbentlig kan gavne din nye færden ud i det her, som på sigt kan blive til en rigtig fornuftig side-indkomst.

1. Brug din mavefornemmelse

Først og fremmest gælder det om at bruge sin mavefornemmelse. Er der en handel, der lyder for god til at være sand, så er der formodentlig også noget om det.

For nyligt faldt jeg eksempelvis over en iPhone SE, som jeg hurtigt blev lun på.

Den stod til 1800 kroner.

Inden jeg havde nået at blinke, havde hun velvilligt droppet prisen til 1000 kroner, og også gerne til 900 kroner ved en hurtig afhentning.

Kom jeg ikke og hentede den seneste morgenen efter, havde hun altså også en anden køber til 1400 kroner to dage efter.

Det virkede meget desperat, og efter min mening betød det en af to følgende scenarier:

 1. At mobilen ikke var i fin stand, som hun påstod
 2. At hun desperat manglede penge

Ikke desto mindre slog min alarm til. Selvom jeg kun har lukket få handler, har jeg stadig forhandlet med op imod et par hundrede personer indtil videre, og ingen af dem har droppet prisen så hurtigt som hende her. Så min mavefornemmelse kom med et stort nej tak.

Det kunne sagtens være, at hun var reel nok, at telefonen var fin, og at jeg kunne have tjent 500 kroner på den handel. Men sådan er gamet, og det må man acceptere.

Hellere gå glip af handlen end at købe et produkt, der ikke virker og brænde 1000 kroner af på det.

Så lyt til din mavefornemmelse og vær ikke bange for at droppe en handel, selvom det ser ud til at du kan lave penge på den. Virker det for godt til at være sandt, er det formodentlig også sådan.

2. Du skal ikke være bange for at forhandle

Er du bange for at forhandle, og tager du et nej for et nej, er du dømt ude allerede fra starten.

Profitten ligger i forhandlingerne.

Havde jeg eksempelvis betalt den oprindelige pris for den iMac, jeg købte, og efterfølgende solgt den til den samme pris, som jeg endte med at gøre, havde jeg stået med et tab på 400 kroner.

I stedet endte jeg med at profitere 600 kroner.

Fordi jeg forhandlede om prisen.

Så vær ikke bange for at forhandle. Det er måske endda det vigtigste råd.

3. Den hurtige handel kan være guld værd

I både min handel med iMac’en og TV’et var dette punkt essentielt. Sammen med min forhandling, var det også afgørende, at jeg kunne komme og afhente produktet så hurtigt, som jeg kunne.

I begge tilfælde kom jeg forbi allerede morgenen efter og afhentede varen.

Kan du tilbyde folk at hente produktet hurtigt, kan du ofte komme i land med en langt bedre pris, fordi rigtig mange mennesker også tit bare gerne vil af med deres ting. De gider ikke at vente i fire uger for at score yderligere 500 kroner.

Så kan de godt overleve med 500 kroners afslag på prisen, såfremt at de kommer af med det stort set med det samme.

Så vær altid åben over for at hente produktet hurtigt. På den måde kan du tit få presset prisen endnu længere ned, hvilket kun forøger dit overskud.

4. Vær ikke bange for at køre efter ting

Bor du i København, Aarhus, Odense eller Aalborg, kan du måske godt undvære en bil. Men selv der kan det være godt med en bil, hvis du eksempelvis skal afhente et fjernsyn eller lignende.

Så du kommer uden tvivl længst ved at have en bil til rådighed.

Dernæst skal du ikke være bange for at køre efter ting. Det kan også tit være dealbreakeren – især for mange af dem, der bor uden for den eller de større byer i området.

Der er lige så mange folk uden for de store byer, som sælger deres brugte ting.

Så kigger du kun i den by, du bor i, kan det tage lang tid, før du finder frem til en god handel.

Finder du en sælger, der bor 40 km væk, ude på landet et eller andet sted, er det en fordel for dig, fordi

 1. Der er færre købere, der gider at køre 80 km i alt for at købe varen
 2. Sælger vil måske gå endnu længere ned i pris, hvis du kommer og henter varen hurtigt
 3. Mange mennesker holder kun øje med salgsannoncer i eller lige omkring deres by

At bruge en time i transport + 50-100 kroner i benzin er helt fint, hvis du står til at tjenge 800 kroner på handlen. Så ender du stadig ud med et overskud på små 700 kroner.

 

5. Køb ting, du ved, at folk vil købe

Det her kan jeg ikke understrege nok. Vi var igennem det tidligere med antikviteterne, men det er dælme også vigtigt, at du forstår det. Ellers kan du altså ende med at købe en masse ragelse, som du ikke kan komme af med.

Er der mange mennesker, der køber iPhones? Ja. Vil det så være en god idé at sælge en iPhone, når der er mange mulige købere? Ja.

Er der mange mennesker, der køber brugte tennissko? Nej. Vil det så være en god idé at sælge brugte tennissko, når der næsten ingen købere er? Nej.

6. Prøv dig frem og lær det hele at kende

Sidst, men ikke mindst, så handler det i den grad også bare om at gøre sig sine egne erfaringer.

Du skal lære at forhandle.

Du skal lære at scanne efter de rigtige produkter.

Du skal lære at turde byde langt under den pris, sælger har sat, med den risiko at han bliver skide sur på dig og sviner dig til. Tro mig, det sker ofte. Det er en del af spillet.

Du skal lære at sælge dine varer for den pris, du gerne vil have for dem.

Kort sagt skal du lære hele spillet at kende.

Men heldigvis er det et sjovt spil. Et sjovt spil, som du kan ende med at tjene fine penge på, hvis du altså har lysten.

Muligvis en e-bog på vej om emnet

Jeg har fundet en utrolig stor glæde ved denne lille hobby, som jeg har fundet mig.

Og jeg har faktisk hygget mig utroligt godt med at skrive dette indlæg om, hvordan du kan komme i gang med at tjene ekstra penge på denne måde.

Så godt, at jeg overvejer at skrive en e-bog om emnet, hvor jeg går meget mere i dybden med bl.a.

 • Forhandlinger – detaljer fra mine egne forhandlinger, billeder, do’s and don’ts
 • Salgsannoncer – hvor skal jeg annoncere, hvordan annoncerer jeg, hvordan tager jeg gode billeder
 • Salg til butikker – hvilke butikker kan jeg sælge brugte produkter til?
 • Hvordan jeg selv målrettet scanner DBA efter gode handler
 • Hvordan jeg klarer klager, sure kunder osv.
 • Hvordan jeg finder købere til mine varer, inden jeg selv har købt dem endnu, så jeg er sikker på at tjene penge
 • Hvordan jeg gør jeg fragt, pakkelabels osv.
 • + en masse andre ting

Hvis det er noget, du godt kunne tænke dig at læse mere om og ikke mindst lære mere om, så er du mere end velkommen til at skrive en kommentar til indlægget herunder.

Jeg er kun selv i starten, men føler allerede, at jeg har lært en masse, som jeg kan lære videre. Og så er det bare rigtig sjovt at dele erfaringer, ligesom jeg tidligere har gjort med mine affiliate sider.

Så kunne du godt se dig selv læse sådan en e-bog, hører jeg gerne fra dig. Så kan det være, at jeg får sat mig ned og skrevet den, hvis der er interesse for sådan en.

Ellers håber jeg bare, at du har kunne bruge denne lille information til at skabe dig selv en lille ekstra indkomst. Og selvom det måske bare bliver til en enkelt handel eller to om måneden, kan du altså stadig lave dig 500-1000 kroner i lommepenge hver måned.

Hyg dig!

Sander

Sander

Sander Grønlund - Iværksætter, blogger og tænker.

3 thoughts on “1.225 kroner om ugen med få timers arbejde

 1. Hej Sander,

  Det lyder som en meget overskueligt “hygge” arbejde, hvor det er en relativ god måde, og lære sig om økonomi, profit og handel. Jeg vil med glæde, se frem til din e-bog og gå mere i dybden i det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *