10 små hjemmesider der alle er blevet solgt for 14.000 kr. eller mere

10SMAA

Dette indlæg falder nok ind i inspirations-kategorien.

Jeg sidder tit og kigger på Flippa.com for at få ideer til nye hjemmesider. Og der er ofte nogle ret spændende projekter til salg derinde.

Dog kommer jeg også tit forbi nogle af de solgte sider, og det er altså ikke altid rocket-science, der ligger bag en side, der sagtens kan sælges for en del tusinde kroner.

Mange af dem ville du også kunne lave. Om ikke andet ville du i hvert fald kunne hyre en tekstforfatter af en art, der kan stå for udviklingen af teksterne, hvis du selv kan stå for det mere tekniske.

For at give dig et overskueligt indblik i, hvad mindre hjemmesider kan sælges for, har jeg valgt 10 forskellige sites ud fra Flippa.com, som er blevet solgt i løbet af de sidste par måneder. De er alle blevet solgt for minimum 14.000 kroner. En enkelt for hele 65.000 kroner.

Så hvis du er lidt low på inspiration, kan du altså her se eksempler på sites, der er blevet bygget op og solgt for et ganske fint beløb.

I anledning af dette indlæg kom jeg dog til at tænke på det med at bygge sider på engelsk helt generelt, hvilket første del af indlægget handler om.

Fordelene ved at bygge og sælge amerikanske sider

Jeg har stadig min første engelsk-sproget indtægtsgivende hjemmeside til gode. Men det betyder ikke, at jeg ikke kan lade et par observationer om det danske kontra det engelske marked inden for opbygning og salg af hjemmesider gå videre til dig, som jeg trods alt har gjort mig i løbet af de sidste par år.

Ved at kigge på disse fordele kan det være, du bliver inspireret til at kaste dig over det amerikanske marked, når du skal i gang med at bygge dit næste site.

Billigere tekster til dit site

Den første fordel ved at lege med sider på engelsk er, at det er nemmere og billigere at finde skribenter, som du kan hyre.

Hvor det danske udbud af tekstforfattere er relativt småt (selvom det indimellem føles modsat), er det engelske enormt. Du kan hyre folk fra hele verden til at skrive for dig, og i udvalgte dele af verden er det enormt billigt at hyre denne arbejdskraft.

Så har du tænkt dig at hyre tekstforfattere til dit site, og er det den måde, du bygger sider på, kan det anbefales at kigge mod det engelske marked frem for det danske.

Højere salgspris når du vil sælge

I Danmark har vi det med at bruge tommelfingerreglen, der hedder, at salgsprisen er 12 x den månedlige indtægt. I hvert fald når det gælder mindre affiliate og Adsense sider.

Enkelte sider har det med at blive solgt for mere end det, men langt de fleste bliver faktisk solgt for mindre end 12 x den månedlige indtægt.

De affiliate sider, jeg har solgt herhjemme, er alle blevet solgt for mindre end 12 x den månedlige indkomst.

Kigger du på det amerikanske marked, er tommelfingerreglen en helt anden. Her hedder salgsprisen nemlig ofte 24 x den månedlige indtægt. Og i langt de fleste tilfælde ender det også med at være den endelige salgspris, modsat herhjemme i Danmark, hvor den gerne presses så langt ned som overhovedet muligt.

Det er en kæmpe fordel.

Har du en dansk side, der tjener 1000 kroner om måneden, er den “kun” 12.000 kr. værd, hvis man regner efter disse regler. En amerikansk hjemmeside med en indkomst på 1000 kroner om måneden ville være 24.000 kr. værd.

Skal du bruge lige mange timer på hvert site for at opnå denne månedlige indkomst, er dine timer indtægtsmæssigt ved et salg mere værd, hvis du arbejder på et amerikansk site.

Mange flere potentielle købere

Her i Danmark er der flere og flere der gør sig i at bygge, sælge og købe affiliate sider. Men det er jo stadig ikke særlig mange mennesker. Men den samlede mængde er jo stadig meget lille set på landsplan.

Sælger du amerikanske sider, er hele verden potentielt set mulige købere. Der er tusindevis af mennesker verden over, der opkøber sider på daglig basis, og derfor er det også nemmere for dig at få din side solgt, hvis du endelig skulle nå til det punkt.

Et millionmarked og 100 gange flere søgninger

 

Bygger du hjemmesider på engelsk, er der pludselig mange flere mennesker, der kan finde vej til dit site via Google.

På søgeord, der herhjemme i Danmark kun har 10, 20 eller 40 søgninger om måneden, kan i USA have 100 gange så mange.

Derfor er der mange flere nicher, det giver mening at gå efter på det amerikanske marked. Der er dog også ulemper ved dette, men det vender jeg tilbage til.

Plus mange andre fordele

Som eksempelvis kunne være:

 • Langt flere blogs at kunne smide gæsteindlæg på
 • Nemmere og billigere at bygge links / købe linkbuilding
 • Kæmpe affiliate marked (Amazon – need I say more?)

Ulemperne ved at bygge og sælge amerikanske sider

Det er dog ikke bare rosenrødt det hele. Der er selvfølgelig også nogle ulemper ved at bygge amerikanske/engelske sider, og dem kigger jeg lidt på her.

Potentielt en udfordring at skrive indhold selv

Er du ikke god til at skrive på engelsk, og har du ikke tænkt dig at kaste penge efter en tekstforfatter, kan det være noget af en udfordring at lave et engelsk site.

At skrive 100% grammatisk og sprogligt korrekt på engelsk er for mange danskere en stor udfordring. Og hvis du gerne vil skrive dit indhold selv, når du skal bygge en ny side, for eksempelvis at holde udgifterne nede, er det nok ikke dette marked, du skal kaste dig over.

Har man ikke pengene til en tekstforfatter, og kan man ikke skrive indholdet selv, kan det nemt ende med at blive omkostningstungt, hvis man vil lave et større site. For slet ikke at snakke om problematisk, hvis man hele tiden skal bruge tid og kræfter på at hold sig selv og sine tekstforfattere ajour med opgaver, opgavebeskrivelser etc.

Kan man ikke skrive selv, er det hurtigt buy to play. Og det kan være et problem for mange.

Stort marked = mange flere konkurrenter

Det amerikanske marked er en stor kage. En stor kage som alle gerne vil have en bid af.

Derfor kan det være svært at finde en niche, hvor der på Google ikke allerede optræder affiliate sider, som du skal kæmpe mod (foruden alle de øvrige resultater på det søgeord.)

Man kan selvfølgelig finde en niche, som ingen har tænkt på at tjene penge på endnu via affiliate sider, men der kan være langt mellem snapsene.

Dog skal man ikke give op, bare fordi der måske er et enkelt affiliate site eller to på første side på Google. Så gælder det jo bare om at bygge et bedre site end deres. Og rigtig mange af dem kan man sagtens udfordre, selvom man er en ny spiller på markedet.

Billig arbejdskraft gør det billigere for dine konkurrenter at nakke dig

Når du kan få billig arbejdskraft, kan dine konkurrenter også. Så når du kan lave en side med 20 undersider for 500 kroner, kan dine konkurrenter også.

Derfor er det måske ikke altid nok bare at konkurrere på tekst. For hvis der er en anden person, der tager kampen op med dig, og du prøver at købe tekst for at stikke af fra ham, kan han jo også nemt kaste småpenge efter mange ord til sit site.

Herhjemme i Danmark koster det lidt flere penge at få udarbejdet tekst til sit site, og derfor vil man også på det punkt opleve mindre konkurrence i Danmark.

Risiko for voldsommere og hurtigere straffe fra Google

Når Google ruller en ny opdatering ud, sker det gerne i USA som et af de første steder, hvis ikke altid dét første sted.

Herhjemme i Danmark kan der gå mange måneder, før vi ser noget til den. Panda, pingvin og hvad der ellers har været af opdateringer fra Google, har gerne taget en del nichesider med i faldet.

I Danmark kan en side, der overtræder reglementet inden for disse nyere opdateringer, i enkelte tilfælde måske få lov til at fortsætte helt uden straf. I USA er der langt større risiko for at fælden klapper i langt hurtigere, hvis man altså bygger sites på kanten af Googles regler.

Så gælder det jo bare om ikke at arbejde på kanten af de retningslinjer, men at hold sig på den rigtige side.


 

10 små amerikanske sider du kunne have lavet, der er solgt for 14.000 kroner eller derover

ChicParlour.com – Solgt for 41.194,45 kroner

website_regular_4321858-a838f0a1-2bb7-4a7a-9551-b2c5a3d047e0

Den første side er ChicParlour.com.

Siden blev solgt i marts måned 2015. Siden havde sin første besøgende i august 2015.

Websitet var altså kun omkring 7 måneder gammel, da det blev skudt af for over 40.000 kroner. Sweet.

I februar måned, måneden inden salget, var der 3.278 besøgende og en indkomst på 1.838 kroner. Tal selv mange danske marketers har prøvet at opnå.

Selve siden minder meget om mange af de danske mode/produkt sider for kvinder. Her er der bl.a. fokus på hårfjerning, tør hud, næsetrimmere og meget andet. Og selve temaet minder om ethvert andet dansk affiliate site.

Sidens hovedindtægt kommer fra indlæg med anmeldelser af epilatorer, hvor der bliver linket til Amazon. Nemt at sætte op og nemt at outsource tekster til. Og man kan også nemt se, at det ikke er en personlig blog, hvor vedkommende har haft produkterne i hånden til tests.

Siden har pt. 71 sider indekseret på Google. Nogle af dem er dog uden reel indhold, men lad os lande på 70 artikler bare for at være søde.

Langt størstedelen af artiklerne er på 1000 ord. 70 artikler á 1000 ord vil ca. koste $1050 at få skrevet, eller 6.920,- omregnet til danske kroner.

Hvis vedkommende ikke har haft yderligere udgifter end de ca. 7.000 kroner (hosting og domæne inkluderet) er det altså en fornuftig forretning.

Det kan dog være, han har kastet nogle penge efter linkbuilding, men selvom han skulle have brugt 3.000 kroner på det, er det stadig et overskud på mere end 30.000 kroner. Og det er kun på salget. Dertil skal så lægges de affiliate kroner, han har kørt i kassen i løbet af månederne.

Et kunststykke du snildt ville kunne gøre efter.

CPUreport.com – Solgt for 19.773,34 kroner

website_regular_5517116-f2713a06-4c59-4088-b827-576406b551a7

Her er der en side, der er gjort lidt mere ud af. Der er i hvert fald mere end 500 artikler på siden i følge ejeren, og da Google siger 752 indekseret sider, er det nok ikke helt galt. De har kostet ham omkring $5,000, så dette salg er ikke nær så godt som det forrige. Den samlede indtægt har dog givet ham et overskud.

Siden har eksisteret siden marts 2014 og blev solgt her i september måned. Ca. 19 måneders levetid.

I de 19 måneder har han i hver måned haft en udgift på $10 for hosting plus de $5,000 for teksterne. Det er en samlet udgift på $5,190. I kroner bliver det 34.207,87,-.

Siden tjente sine første kroner i september 2014. Fra september 14 til august 15 har siden tjent $5,954 (39.243,48) i affiliate indtægter fra Amazon. Allerede et plus på små 5.000 kroner.

Hertil kommer så salget for $3,000 eller 19.773,34 kroner. Altså et samlet overskud på 24.773,34 kroner ca.

Heller ikke dårligt.

Siden er ikke blevet solgt for 24 x den månedlige indtægt. Hvorfor ved jeg ikke, men kigger man på overskuddet er det jo stadig pænt.

Sidens tekster er 100% outsourcet, så 24.000 kr. i plus på et affiliate site uden at skrive en eneste artikel. Helt fint.

Selve siden skriver om apps, DNS udbydere, fotoredigeringsprogrammer og andet teknik. Meget bredt og nemt at outsource. “Hey, skriv lige 700 ord om 4 forskellige fotoredigeringsprogrammer”.

TrendingDownward.com – Solgt for 27.023,56 kroner

website_regular_5441272-9bfc6c64-f530-41e7-bb6e-a131489fe314

Her har vi med en side at gøre, der dog ikke er outsourcet. Her har vedkommende selv skrevet teksten, så udgifterne er ikke særlig høje.

Det er en fitness/health blog, som har været i gang siden april 2013. I februar 2015 valgte ejeren dog at skifte domænenavn, og siden blev solgt for fire dage siden.

Siden har 54 sider indekseret på Google, så det er ikke meget indhold, der er blevet skrevet på de mere end to år.

Sitet tjener i snit “kun” $65 om måneden på Adsense og affiliate, og udgifterne begrænser sig til domæne og hosting.

Fra august 2014 til juli 2014 har siden tjent 3.671,25 kroner på Adsense og affiliate. Ejeren har ikke offentliggjort indtægter fra tidligere måneder.

Lægger man indtægterne fra salget + annoncer sammen giver det en indtægt på 30.694,81 kroner. Og det er altså en side, der kun har omkring 50 artikler.

Grunden til den relativt høje salgspris tror jeg, man skal finde i antallet af besøgende. Der er nok et par garvede gutter, der har siddet derude og set en rigtig god mulighed her for at tjene nogle penge.

For med mere end 10.000 besøgende om måneden og den meget lille indtægt, er der nok et par stykker, der har kunne se muligheden for at vækste sidens indtjening markant på relativt kort tid. Og så har de nok budt hinanden op.

DentureAdhesiveGuide.com – Solgt for 24.716,67 kroner

website_regular_5464549-ec817454-6192-475d-94d9-b9fddb7ed533

Den næste side blev solgt for ca. en uges tid siden. Den havde i snit 1141 besøgende om måneden og tjente i snit $128 pr. måned. Siden handler i sin enkelthed om tandproteser. En meget smal niche, men stadig en niche, hvor man kan lave en side, der bliver solgt for næsten 25.000 kroner. Gotta love it.

Siden er fra juli 2013 og har ca. 38 sider indekseret. Den tjener penge på både Adsense og Amazon affiliate.

Siden skriger “simpel affiliate side” med sit udseende, og teksterne er da også simple SEO tekster. Teksterne er på ca. 400-900 ord. Outsourcer man det, er det ca. en udgift på 2.600 kroner.

Denne side er et glimrende eksempel på, at man kan sætte en simpel side op, bestille en bunke tekster og så ellers fokusere på at lave lidt SEO, hvorefter man kan skyde den afsted for en rigtig pæn portion penge.

GuppyFishCare.com – Solgt for 29.660 kroner

website_regular_5457167-005a2b13-ca3a-446c-97b8-dabd8d089be5

Endnu en lille nicheside. Et rigtig godt eksempel på en niche, man ikke lige falder over hver dag. En side om at tage sig af sine små guppyer.

Siden er lavet i juni 2013. Vedkommende har skrevet alle artikler selv, så det har ikke været en udgift. Den eneste udgift har været $8 om måneden til hosting og så domænet i starten. Med 86 indekseret sider på Google er det også en af de mindre sider.

Da jeg kun har adgang til tallene inden for de sidste 12 måneder, er det dem, jeg regner med herunder.

På det sidste år har siden tjent 8.957 kroner på Adsense og affiliate, med hovedparten i Adsense. Det vil sige næsten rent passivt, da Adsense ikke skal opdateres.

Udgifterne ligger på ca. 1436 kroner. Med salget giver det et samlet overskud på 37.181 kroner.

RawAndNaturalHealth.com – Solgt for 14.500 kroner

website_regular_5432533-700afb43-83b3-4611-a0f5-094b66873986

Just another health site. Denne side er heller ikke noget specielt. Her er der igen tale om endnu en klassisk Adsense/affiliate side, hvor indtægten er splittet ca. 50/50.

Indlæggene på siden omhandler emner, som er set før, men dermed ikke sagt, at de ikke fungerer. Balancering af hormoner, sunde opskrifter, leverrensende råvarer er alle ting, der bliver berørt på denne side. Hvor man ikke ser så mange guppy affiliate sider i Danmark, ser man tonsvis af health sider. Så intet nyt der.

Her er der dog i det mindste nichet ned til den naturlige sundhed, og de råvarer, der bliver omtalt i opskrifterne, er kun naturlige. Så på den måde udskiller den sig fra mange af de andre sites derude.

Ejeren bruger omkring $40 om måneden på content. Ellers står han for det meste selv. Med 184 sider indekseret er det blevet til en pænt side set ud fra et content synspunkt.

Siden har kørt fra februar 2014. Fra august 2014 til juli 2015 er der tjent 9.847 kroner på Adsense og affiliate. Og det er efter udgifterne på de $40 pr. måned.

Alt i alt har siden genereret et overskud på 24.347 kroner på ca. halvandet år.

CarValuationInfo.com – Solgt for 65.911 kroner

website_regular_5419630-fae3df45-cc69-46c5-a411-7420f2973b4d

Her har vi med en af de lidt mere unikke sider.

Siden blev solgt for 23 dage siden, og den har kun været i gang siden marts 2015. Altså små fem måneder.

Siden er i bil-nichen, hvis du ikke allerede har set det, og den giver gode råd til køb og salg af både biler, både, motorcykler, lastbiler og meget andet. Siden har 267 artikler online og tjener størstedelen af pengene på Adsense.

Igen har vi med en ejer at gøre, der selv har skrevet content til siden. Ca. 10-15 om ugen når det har peaket.

Udgifterne har været på $10 om måneden til hosting. Og i juli måned i år tjente siden over $1000. I alt har siden tjent 9.464 kroner, og det er vel og mærke kun siden maj måned, hvor de første reklamepenge kom ind. Lagt oven salgsprisen giver det en samlet indtægt på 75.375 kroner. På fem måneder.

Hvis man skulle sætte en finger på siden, så er der formodentlig brugt en voldsom linkbuilding strategi, da sitet på fem måneder har fået 30.000 backlinks fordelt på 1100 domæner. Det lyder rimelig risikabelt for køberen, men ikke desto mindre har sitet jo tjent godt 75.000 kroner. Så ejeren klager jo nok ikke.

BestCruiserBikesHQ.com – Solgt for 23.068 kroner

website_regular_4437610-5bae6e05-129c-4c14-8da8-c295f35231b3

Så er vi kommet til et affiliate site, der kun har valgt at fokusere på de her specielle cruiserbikes (kunne også laves i Danmark, hvis du er hurtig? :-))

Igen har vi med en relativt ny side, da den er lavet i januar 2015, og siden blev solgt i juni 2015.

Google finder 48 resultater, men her er om os siden og privat policy eksempelvis også inkluderet. I alt er der 37 artikler.

Den første trafik kom i februar måned, hvor der var 140 mennesker forbi. I maj måned var der 2467 forbi.

Sitet har tjent $229 siden starten, hvor hele $173 var i maj måned, måneden før salget.

Indtægten på reklamerne og salget giver samlet 24.209 kroner. Og det er på kun fem måneders levetid. Der er brugt ca. 3.295 kroner på SEO og linkbuilding. Så et overskud på 20.914 kroner på fem måneder.

E4Jewelry.com – Solgt for 22.989 kroner

website_regular_4464874-0e30aa86-4048-451a-9b29-859fce8c6a49

En lille side om smykker. Efter ejerens udsagn er det en side med smykke-inspiration og ideer. Den har lidt flere år på bagen end resten, da den er lavet i maj 2012.

Det betyder også, at den har lidt flere artikler online end resten. Hele 689 for at være præcis. Og den tjener i snit 1.330 kroner om måneden.

Teksterne er både leveret af ejeren selv samt købt udefra. Dog melder han ikke ud, hvor mange penge der er brugt på at købe tekster. Men siger vi halvdelen er købt (han siger $3 pr. 500 ord, og de fleste artikler er max 500 ord) er det ca. 6.800 kroner på tekster.

Med 1.330 kroner om måneden i snit og 22.989 kroner for salget er det stadig en pæn indtægt.

IndoorTanningLotion.com – Solgt for 17.500 kroner

website_regular_4313635-2ff63f5c-8982-455a-a0c8-6513323e068b

Denne side blev solgt i april 2015. Den havde over 5 år på bagen, da den blev solgt, men dog kun 63 sider indekseret på Google.

Siden skriver om tips til indendørs solbadning selvbrunere og tjente de 12 måneder før salget i snit $70-80 om måneden.

Siden har kørt passivt i næsten alle 5 år. Det er flere år siden, der er blevet tilføjet content. Dog blev der først tilføjet Adsense i maj 2014, og fra maj 2014 til febraur 2015 tjente den 4.508 kroner på Adsense og affiliate. Oven i salget er det et overskud på 22.008 kroner.

Endnu et fedt eksempel på en lille side, der sagtens kan tjene en fin passiv indkomst og indbringe et rigtig godt beløb på et salg, hvis man ikke gider at have den mere.

Take aways fra dette indlæg

Først og fremmest skal det selvfølgelig lige siges, at de relativt høje priser formodentlig også skyldes den nuværende dollarkurs, der er sat lidt i vejret. Men sådan er situationen jo lige nu, så det må vi forholde os til. Jeg har brugt dagens kurser fra valutaomregneren.dk. 

Generelt synes jeg virkelig, det amerikanske marked er virkelig spændende. Det er jo vildt, at man kan lave en relativt lille side med en mindre indkomst og så få den banket af for så højt et beløb.

Tør man bruge penge på tekster, kan man jo prøve at kaste sig over det amerikanske marked. Som du kan se, er der penge at hente selv i de mindste nicher, som man aldrig vil kunne have lavet særlig mange penge på i Danmark.

Man kan jo altid prøve at kaste de første 500 eller 1000 kroner efter tekster til sit site. Kommer dit site til at tjene bare 50 kroner om måneden, vil du allerede der have et overskud, hvis du vælger at sælge den. Og 50 kroner om måneden er ikke særlig svært.

I takt med jeg har siddet og skrevet på dette indlæg de sidste par timer, har jeg faktisk fået lidt blod på tanden til at kaste mig over det amerikanske marked. Det er jo tydeligt, der kan gøres nogle gode handler her, hvis man kan skabe en løbende indtægt på sitet.

Så det kan godt være, det er noget, jeg kommer til at prøve af i løbet af de næste par måneder. Det vil i hvert fald være sjovt at teste af. Skulle det ske, skal jeg nok rapportere om forløbet herinde.

Jeg har før prøvet det lidt, men jeg var ikke meget for at kaste penge efter projektet, så jeg endte med et site med 5-10 undersider og en indtjening på ca. 40-50 kroner alt i alt.

Så hvis jeg nu sætter 1000 eller 2000 kroner af til et site, hvor jeg kun outsourcer teksten og selv står for det tekniske samt linkbuilding, kan det jo være, det kan ende med et overskud.

Hvis du har erfaringer med at bygge sider på det amerikanske marked, vil jeg da gerne høre fra dig herunder. Det kunne være fedt at høre erfaringer fra andre danskere.

Sander

Sander Grønlund - Iværksætter, blogger og tænker.

2 thoughts on “10 små hjemmesider der alle er blevet solgt for 14.000 kr. eller mere

 1. Hej Sander

  Er der et bestemt sted, du kan anbefale at finde tekstforfattere til den engelske del?
  Jeg kan forestille mig, at der ligesom på dansk er forskel på priser og kvalitet, alt efter hvor man bestiller.

  1. Hej Michael!

   Det sjove ved det engelske marked er, at der er så mange muligheder. Du kan jo selv bestemme, om du vil vælge en fra Filippinerne til 20 kroner i timen eller en native fra USA til 10 gange så meget.

   Skal du bruge kvalitets content, så tror jeg, at et sted som Elance eller oDesk er gode muligheder for at finde gode skribenter til længerevarende projekter. Alternativt kan du også benytte dig af en service som eksempelvis Natashanixon.com, som efterhånden har skrevet for flere hundrede tusinde dollars, og som har 99% positive reviews.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *